SSH Communications Security Oyj laskee liikkeeseen vaihdettavan hybridilainan


Helsinki, Suomi, 2015-03-20 07:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- SSH COMMUNICATIONS SECURITY OYJ   PÖRSSITIEDOTE   20.3.2015 KLO 8:30

SSH Communications Security Oyj laskee liikkeeseen vaihdettavan hybridilainan

EI JULKISTETTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI, SUORAAN TAI VÄLILLISESTI, YHDYSVALLOISSA, KANADASSA, AUSTRALIASSA, HONGKONGISSA, ETELÄ-AFRIKASSA TAI JAPANISSA TAI MISSÄÄN MUUSSA VALTIOSSA, JOSSA LEVITTÄMINEN TAI JULKISTAMINEN OLISI LAINVASTAISTA.

SSH Communications Security Oyj laskee liikkeeseen vaihdettavan, 12 miljoonan euron määräisen hybridilainan. Hybridilainan korko on kiinteä 7,5 prosenttia 30.3.2020 saakka, minkä jälkeen korko nousee neljällä prosenttiyksiköllä. Lainalla ei ole eräpäivää, mutta liikkeeseenlaskijalla on oikeus lunastaa se takaisin tietyin edellytyksin 3 vuoden mutta aiemmin kuin 5 vuoden kuluttua liikkeeseenlaskupäivästä, tai 5 vuoden kuluttua liikkeeseenlaskupäivästä. Hybridilainan liikkeeseenlaskupäivä on 30.3.2015. Hybridilainan kysyntä oli hyvä ja laina ylimerkittiin.

Yhtiön hallitus hyväksyi institutionaalisten sijoittajien merkinnät ja päätti samalla tarjota 20.3.2014 saatuun valtuutukseen perustuen osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta poiketen näiden sijoittajien merkittäväksi yhteensä enintään 2.521.008 osakeyhtiölain 10 luvun 1 §:n mukaista erityistä oikeutta. Kukin erityinen oikeus oikeuttaa merkitsemään yhden (1) yhtiön uuden osakkeen ja/tai yhtiön hallussa olevan osakkeen, eli erityiset oikeudet oikeuttavat merkitsemään yhteensä enintään 2.521.008 yhtiön uutta osaketta ja/tai yhtiön hallussa olevaa omaa osaketta kuittaamalla hybridilainaa osakkeiden merkintähintaa vastaan hybridilainan ehtojen mukaisesti.  Osakkeen merkintähinta on yhtiön osakkeen kaupankäyntimäärillä painotettu keskiarvo hinnoittelupäivää eli 19.3.2015 edeltävällä 30 päivän ajanjaksolla, kuitenkin hinnoittelupäivä pois lukien ja lisättynä 25 prosentilla eli 4,76 euroa. Osakkeiden merkintäaika alkaa 30.3.2015 ja päättyy 30.3.2020.

Yhtiön pääomistaja Tatu Ylönen merkitsi lainaa 0,5 miljoonan euron määrästä. Yhtiön omistuspohjan laajentamiseksi yhtiön hallitus päätti leikata Tatu Ylösen merkintää muiden sijoittajien merkintöjä enemmän.

Vaihdettavan hybridilainan ottamiselle ja siihen liittyvälle erityisten oikeuksien antamiselle on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy, koska vaihdettavan hybridilainan ottaminen on tarpeen yhtiön toiminnan ja sitoumusten edellyttämän lisärahoituksen saamiseksi. Laina käytetään joulukuussa 2012 liikkeeseen lasketun hybridilainan takaisinmaksuun ja yhtiön kassatilanteen vahvistamiseen, kasvuinvestointeihin sekä yhtiön immateriaalioikeuksien puolustamiseen ja hyödyntämiseen.

Evli Pankki Oyj toimii yhtiön pääjärjestäjänä ja Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy yhtiön oikeudellisena neuvonantajana vaihdettavan hybridilainan liikkeeseenlaskussa.

SSH Communications Security Oyj

Jyrki Lalla
talousjohtaja

Lisätietoja: Jyrki Lalla, talousjohtaja, puhelin +358 45 3404641

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet

www.ssh.com

Tämä tiedote on laadittu ainoastaan taustatiedoksi eikä se ole tarjous ostaa tai myydä vaihdettavaa hybridilainaa missään maassa. Tämän tiedotteen ja vaihdettavan hybridilainan liikkeeseenlaskua koskevan dokumentaation jakelu tietyissä maissa on lain mukaan kiellettyä. Vaihdettavaa hybridilainaa ei tarjota yleisölle Suomessa tai Suomen ulkopuolella. Suomen ulkopuolella asuvat henkilöt saavat ottaa vastaan tämän tiedotteen ja tässä tiedotteessa mainittua vaihdettavaa hybridilainaa koskevia asiakirjoja ainoastaan soveltuvien poikkeussäännösten tai rajoitusten puitteissa. Tämän tiedotteen ja tässä tiedotteessa mainittua vaihdettavaa hybridilainaa koskevia asiakirjoja haltuunsa saavien henkilöiden odotetaan hankkivan asianmukaiset tiedot näistä rajoituksista ja noudattavan niitä. Tätä tiedotetta ja tässä tiedotteessa mainittua vaihdettavaa hybridilainaa koskevia asiakirjoja ei saa levittää tai julkaista sellaisissa valtioissa tai hallintoalueilla tai muutoin olosuhteissa, joissa se olisi lainvastaista tai edellyttäisi muun kuin Suomen lain mukaisia toimia, mukaan lukien Yhdysvallat, Kanada, Australia, Hongkong, Etelä-Afrikka ja Japani. Tämä tiedote ei muodosta tarjousta myydä tai tarjousta ostaa SSH:n vaihdettavaa hybridilainaa sellaisessa valtiossa sellaiselle henkilölle, jonka osalta tarjous laskea liikkeeseen tai ostaa olisi lainvastainen. SSH:lla tai sen edustajilla ei ole minkäänlaista oikeudellista vastuuta tällaisista rikkomuksista riippumatta siitä, ovatko tällaiset rajoitukset vaihdettavaan hybridilainaan sijoittamista harkitsevien tiedossa vai eivät. SSH:n vaihdettavaa hybridilainaa ei tulla rekisteröimään Yhdysvaltain vuoden 1933 arvopaperilain (Securities Act of 1933) eikä minkään Yhdysvaltain osavaltion arvopaperilakien mukaisesti eikä sitä saa tarjota, myydä, jälleenmyydä, lahjoittaa, luovuttaa, jakaa, ostaa tai siirtää Yhdysvalloissa tai yhdysvaltalaisille henkilöille tai tällaisten henkilöiden lukuun, paitsi Yhdysvaltain ja sen osavaltioiden arvopaperilakien sallimissa poikkeustapauksissa rekisteröintivelvollisuudesta.