Zealand forhøjer aktiekapitalen efter udnyttelse af medarbejderwarrants og indberetter ledende medarbejders handel med selskabets aktier og tilknyttede værdipapirer


København, 2015-03-21 10:11 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- 21. marts 2015 - Zealand Pharma A/S (NASDAQ OMX København A/S: ZEAL) (”Zealand”) meddeler, at selskabets aktiekapital er blevet forhøjet med nominelt 120.833 kr. fordelt på 120.833 nye aktier à nominelt 1 kr. Forhøjelsen er sket som følge af udnyttelsen af medarbejderwarrants, der er tildelt under tre warrantprogrammer som beskrevet i selskabets vedtægter.

 

Tegningskursen er 50,27 kr. pr. aktie for 90.807 af de nye aktier og 77,00 kr. pr. aktie for 30.026 af de nye aktier, alle à nominelt 1 kr. per aktie. Det samlede provenu til Zealand fra kapitalforhøjelsen andrager således 6.876.870 kr.

 

Hver ny aktie à nominelt 1 kr. giver ret til én stemme på Zealands generalforsamling. De nye aktier giver ret til udbytte og andre rettigheder fra tidspunktet for warrantindehaverens meddelelse om udnyttelsen.

 

De nye aktier optages til handel hos NASDAQ OMX Copenhagen A/S efter registrering af kapitalforhøjelsen hos Erhvervsstyrelsen, hvorefter Zealands aktiekapital vil andrage nominelt 23.313.880 kr. fordelt på 23.313.880 aktier à nominelt 1 kr.

 

Indholdet af denne meddelelse har ingen indflydelse på selskabets regnskabsmæssige forventninger for 2015.

 

I henhold til Værdipapirhandelslovens § 28a indberetter Zealand hermed oplysninger om ledende medarbejderes og disses nærtståendes transaktioner med selskabets aktier og tilknyttede værdipapirer. I forbindelse med warrantudnyttelsen har Zealand modtaget meddelelse om følgende transaktion til indberetning: 

 

 

 

Navn: Keld Fosgerau
Årsag: Forskningsdirektør (konstitueret)
Udsteder: Zealand Pharma A/S
Betegnelse Aktier
Fondskode: DK0060257814
Transaktion: Udnyttelse af warrants
Handelsdato: 20. marts 2015
Marked: NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Antal: 11.250
Kurs: 77,00 kr.
Markedsværdi: 866.250 kr.

 

 

 

●●●●●

For yderligere information, kontakt venligst:

Britt Meelby Jensen, adm. direktør

Tlf: +45 51 67 61 28, email: bmj@zealandpharma.com

 

Hanne Leth Hillman, direktør for kommunikation og Investor Relations

Tlf.: 50 60 36 89, email: hlh@zealandpharma.com

 

 

Om Zealand Pharma

Zealand Pharma A/S ("Zealand") (Nasdaq København: ZEAL) er et biotekselskab med hovedsæde i København, Danmark. Zealand har ekspertise inden for identificering, design og udvikling af nye peptid-lægemidler og besidder herudover også kompetencer inden for design og udførelse af kliniske studier. Det terapeutiske fokus er på kardio-metaboliske sygdomme og akutte indikationer, og selskabet har en pipeline med egne, nye lægemiddelprodukter under udvikling sideløbende med en partner-baseret produkt- og udviklingsportefølje.

Det første lægemiddel, der er opfundet af Zealand er lixisenatid (Lyxumia®), der markedsføres globalt (ex USA) af Sanofi til behandling af type 2-diabetes. Lixisenatid er også i fase III-udvikling som en kombinationspen med Lantus® (LixiLan) under aftalen med Sanofi. Registreringsansøgninger er planlagt for lixisenatid i USA til 3. kvartal 2015 og for Lixilan i USA og EU i 4. kvartal 2015.

Zealands pipeline af fuldejede produkter omfatter danegaptid (forebyggelse af iskæmisk reperfusionsskade) i fase II og ZP4207 (en ny stabil glukagon produkt til behandling af alvorlige tilfælde af blodsukkermangel) i fase I samt flere andre terapeutiske peptider i klinisk og præklinisk udvikling. Partnerskaber er et vigtigt strategisk element til at optimere virksomhedens ekspertise, mindske udviklingsrisikoen ved store kliniske studier samt sikre finansiering og optimal markedsføring af virksomhedens lægemidler. Zealand har globale partnerskaber og licensaftaler med Sanofi, Helsinn Healthcare, Boehringer Ingelheim og Lilly.

For yderligere information: www.zealandpharma.com               Følg os på Twitter @ZealandPharma

 

 

 


Attachments

09-15_0321 - Warrantudnyttelse - DA_Final.docx