BTS förvärvar ett ledande Sydafrikansk företag inom Learning & Development


Stockholm, Sverige, 2015-03-26 08:25 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

– BTS Group AB (publ) meddelar att man har förvärvat AVO Vision, ett ledande Sydafrikanska företag inom Corporate Learning and Development samt Community Education Services.

AVO Vision är ett företag som fokuserar på kommunikation, lärande och utveckling av organisationers medarbetare och nyckelpersoner på den Afrikanska marknaden. AVO Vision stödjer kundernas utvecklingsprocesser genom att leverera program och verktyg som får individer att växa som kommunikatörer, ledare och chefer samt förbättra förmågan inom försäljning. AVO Vision fokuserar både på medarbetarna inom större företag men även ledande befattningshavare och personer inom statligt styrande organ och organisationer.

"Vi är glada över förvärvet av AVO Vision, som har en historia av stark utveckling. AVO Vision är en organisation präglad av hög kompetens samt ett starkt varumärke över stora delar av Afrika. Afrika är snabbt växande kontinent, och viktig marknad, med enorma behov av talangutveckling vilket skapar stora möjligheter för BTS och AVO", säger Henrik Ekelund, VD och koncernchef, BTS Group AB.

"Att utveckla och leverera lärande som skapar möjligheter för människor att bygga kompetens och insikter som ger dem trygghet i sina livsval, är det som har drivit oss att bygga vidare på vår vision. Att vara tillräckligt modig och ta sig an de utmaningar som är betydelsefulla för utvecklingen i Sydafrika och andra Afrikanska marknader har motiverat oss att utvecklas och växa", säger Jules Newton, AVO Visions VD och grundare i en kommentar. "Att bli en del av en globalt, mycket framgångsrikt företag som BTS är en fantastisk möjlighet för mig och min personal".

Information om förvärvet:

  • BTS Group genomför förvärvet av AVO Vision genom att överta ansvaret för AVO Visions åtaganden såsom anställningsavtal, kundavtal, hyresavtal och de skulder AVO Vision har. Ingen köpeskilling för aktierna i AVO Vision utgår. BTS konsoliderar AVO Vision fr.o.m. 1 januari 2015.
  • AVO Vision kommer att förbli en separat enhet och drivas som ett dotterbolag till BTS Sydafrika. Anledningen att AVO Vision behålls som ett dotterbolag är deras starka varumärke i regionen och dess starka ”Black Economic Empowerment Rating”.
  • AVO Vision förväntas vara lönsamt och leverera en omsättning på cirka 12 MSEK under 2015

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Thomas Ahlerup

Senior Vice President

Corporate Communications and Investor Relations

BTS Group AB

Phone                                                  +46-8-5870 7002

Mobile                                                 +46-768-966 300

E-mail                                                   thomas.ahlerup@bts.com

Om BTS Group AB

BTS är världsledande inom området skräddarsydda affärssimuleringar och upplevelsebaserad inlärning, BTS levererar lösningar som stöder uppdragsgivarnas förändrings- och förbättringsprocesser med målet att öka effektiviteten, accelerera förändring och förbättra affärsresultat. BTS adderar värde främst inom tre områden: Strategisk utveckling & Affärsmannaskap, Ledarskap och Chefskap, samt Försäljning. BTS Group med huvudkontor i Stockholm, Sverige har mer än 400 kvalificerade medarbetare på 32 kontor i 22 länder på alla sex kontinenter.

BTS arbetar med mer än 400 av världens största och ledande bolag inklusive fler än 30 av världens 100 största bolag som t.ex. AT&T, Chevron, Coca-Cola, Ericsson, Google, H.J. Heinz Company, Microsoft, HP, Sony, Twitter och Unilever. BTS är noterat på Stockholmsbörsen och handlas under symbolen BTS B.

BTS Group AB omsatte 781,5 MSEK under 2014. 

För mer information om BTS besök os på: http://www.bts.com

Besök gärna BTS pressrum på myNewsdesk: http://www.mynewsdesk.com

Denna information offentliggörs enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument.


Attachments

150326_BTS Pressrelease AVO_SWE_FINAL.pdf