F-Secure Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen päätökset


Pörssitiedote, 8.4.2015 klo 18.15     

F-Secure Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidettiin 8.4.2015. Yhtiökokous vahvisti tilinpäätöksen ja konsernitilinpäätöksen vuodelta 2014 sekä myönsi vastuuvapauden hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle. Lisäksi yhtiökokous päätti seuraavaa: 

Osinko

Päätettiin hallituksen ehdotuksen mukaisesti jakaa osinkoa 0,06 euroa osakkeelta sekä lisäosinkoa 0,10 euroa osakkeelta. Osinko maksetaan osakkeenomistajille, jotka ovat osingonmaksun täsmäytyspäivänä 10.4.2015 merkittynä Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Osingon maksupäivä on 21.4.2015. 

Hallitus ja tilintarkastajat

Hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkioksi päätettiin aiemman palkkiotason mukaisesti 55 000 euroa. Nimitys- ja palkitsemis- sekä tarkastusvaliokuntien puheenjohtajalle palkkioksi päätettiin 40 000 euroa ja jäsenen palkkioksi 30 000 euroa. Palkkioista noin 40 % maksetaan yhtiön osakkeina. 

Hallituksen varsinaisten jäsenten lukumääräksi päätettiin kuusi (6).

Varsinaisiksi jäseniksi valittiin uudelleen Jussi Arovaara, Pertti Ervi, Juho Malmberg, Anu Nissinen, Matti Heikkonen ja Risto Siilasmaa. Hallitus valitsi  järjestäytymiskokouksessaan puheenjohtajaksi Risto Siilasmaan. Nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan puheenjohtajaksi nimettiin Risto Siilasmaa ja jäseniksi Juho Malmberg ja Anu Nissinen. Tarkastusvaliokunnan puheenjohtajaksi nimettiin Pertti Ervi ja jäseniksi Jussi Arovaara ja Matti Heikkonen. 

Tilintarkastajan palkkio maksetaan hyväksytyn laskun mukaan. Tilintarkastajaksi valittiin edelleen Ernst & Young Oy. Päävastuullisena tilintarkastajana toimii KHT Mikko Järventausta. 

Hallituksen valtuuttaminen päättämään omien osakkeiden hankkimisesta

Hallitus valtuutettiin päättämään enintään 10 000 000 oman osakkeen hankkimisesta yhdessä tai useammassa erässä yhtiön vapaalla omalla pääomalla. Valtuutus oikeuttaa hallituksen päättämään hankkimisesta myös muuten kuin osakkeenomistajien omistamien osakkeiden suhteessa (suunnattu hankkiminen). Valtuutus käsittää osakkeiden hankkimisen joko säännellyllä markkinalla NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä sen sääntöjen ja ohjeiden mukaisesti, jolloin hankintahinta määräytyy hankintahetken pörssikurssin perusteella, tai osakkeenomistajille tehtävän ostotarjouksen kautta, jolloin hankintahinnan tulee olla kaikille osakkeenomistajille sama. Yhtiön omat osakkeet hankitaan käytettäväksi yrityshankintojen tai muiden yhtiön liiketoimintaan kuuluvien järjestelyiden toteuttamiseksi, yhtiön rahoitusrakenteen parantamiseksi, osana yhtiön kannustinjärjestelmän toteuttamista tai muutoin edelleen luovutettavaksi tai mitätöitäväksi. Valtuutus sisältää hallituksen oikeuden päättää kaikista muista omien osakkeiden hankkimisen ehdoista. Valtuutus on voimassa 12 kuukautta ja se päätti vuoden 2014 varsinaisen yhtiökokouksen hallitukselle antaman vastaavan valtuutuksen.    

Hallituksen valtuuttaminen päättämään osakeannista ja osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta 

Hallitus valtuutettiin päättämään yhteensä enintään 53 004 812 osakkeen antamisesta osakeannilla tai antamalla osakeyhtiölain 10 luvun 1 §:n mukaisia osakkeeseen oikeuttavia erityisiä oikeuksia yhdessä tai useammassa erässä. Valtuutus koskee sekä uusien osakkeiden antamista että yhtiön hallussa olevien omien osakkeiden luovuttamista. Valtuutus oikeuttaa hallituksen päättämään kaikista osakeannin ja erityisten oikeuksien antamisen ehdoista. Osakeanti voi tapahtua osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta poiketen (suunnattu anti). Valtuutusta voidaan käyttää mahdollisten yrityskauppojen tai muiden järjestelyjen tai osakepohjaisten kannustinjärjestelmien toteuttamiseen tai muutoin hallituksen päättämiin tarkoituksiin.  Hallituksella on myös oikeus päättää omien osakkeiden myymisestä säännellyllä markkinalla NASDAQ OMX Helsinki Oy:n sääntöjen ja ohjeiden mukaisesti. Valtuutus on voimassa 18 kuukautta ja se päätti vuoden 2014 varsinaisen yhtiökokouksen hallitukselle antamat valtuutukset suunnatusta osakeannista ja omien osakkeiden luovuttamisesta.  

F-Secure Oyj

Christian Fredrikson
toimitusjohtaja
 

Lisätietoja:

F-Secure Oyj Christian Fredrikson, toimitusjohtaja, puh.09 2520 0700 
Saila Miettinen-Lähde, talousjohtaja, puh.09 2520 0700 
Tapio Pesola, sijoittajasuhdepäällikkö, puh.09 2520 0700     

http://www.f-secure.com