Stockmannin tehokkuusohjelma etenee

Oulun tavaratalo suljetaan, suunnitelmat tukitoimintojen uudistamiseksi aloitettu


Helsinki, Suomi, 2015-04-14 07:30 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- STOCKMANN Oyj Abp, Pörssitiedote 14.4.2015 klo 8.30 EET

Stockmann on valinnut strategisen suuntansa ja ottanut ensimmäiset askeleet strategian toteuttamisessa. Tärkeä osa suunnanmuutosta on helmikuussa 2015 käynnistynyt tehokkuusohjelma, jonka tavoitteena on saavuttaa 50 miljoonan euron vuosittaiset kustannussäästöt. Ohjelma sisältää useita toimenpiteitä tehokkuuden ja kilpailukyvyn parantamiseksi Stockmannin ydinliiketoiminnassa.

Tavarataloverkoston laajuuden arviointi on keskeinen osa tehokkuusohjelmaa. Neuvottelut Oulun tavaratalon uudesta vuokrasopimuksesta päättyivät tuloksettomina. Tämän johdosta Stockmann sulkee Oulun tavaratalon viimeistään vuoden 2017 alussa. Päätös vaikuttaa tavaratalon kaikkien 230 työntekijän työsuhteeseen. Stockmann jatkaa myös aiemmin julkistamaansa suunnitelmaa ja sulkee Moskovan Mega-kauppakeskuksissa sijaitsevat kolme tappiollista tavarataloa vuoden 2016 loppuun mennessä. Nämä tavaratalot työllistävät tällä hetkellä yhteensä noin 700 henkilöä.

Osana tehokkuusohjelmaa Stockmann suunnittelee seuraavaksi uudistavansa Suomen ja Venäjän tukitoimintonsa. Tavoitteena on parantaa tehokkuutta mm. yksinkertaistamalla ja nopeuttamalla tukitoimintojen prosesseja ja vähentämällä manuaalista työtä sekä ottamalla käyttöön uusia keinoja palvella tavarataloja ja vastata asiakkaiden toiveisiin entistä paremmin. Merkittävä osa kustannussäästöistä arvioidaan saavutettavan henkilöstövähennyksillä, jotka voivat koskettaa enintään 420 henkilöä tukitoiminnoissa Suomessa ja Venäjällä vuosina 2015 ja 2016. 

”Stockmannin nykyiset tukitoiminnot on rakennettu palvelemaan laajempaa liiketoimintaa ja kasvutavoitteita. Koska keskitymme ydinliiketoimintoihimme, suunnittelemme tukitoimintojen uudistamista vastaamaan paremmin konsernin uutta strategiaa ja vallitsevaa taloudellista tilannetta”, Stockmannin toimitusjohtaja Per Thelin sanoo. ”Suunnitellut henkilöstövähennykset ovat valitettavia mutta välttämättömiä nostaaksemme Stockmannin uudelleen kannattavaksi. Tavoitteemme on tehdä muutokset työntekijöidemme kannalta oikeudenmukaisesti ja vastuullisesti.”

Stockmann neuvottelee suunnitelluista muutoksista henkilöstön edustajien kanssa kunkin maan lainsäädännön vaatimusten mukaisesti. Suomessa Stockmann aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joiden piirissä on noin 1 100 työntekijää Stockmann Retail- ja Real Estate -yksiköissä sekä konsernihallinnossa. Mahdollinen vähennystarve Suomessa on enintään 260 henkilöä, ja vähennykset toteutuvat pääosin määräaikaisten työsopimusten päättymisten ja irtisanomisten kautta. Neuvottelut eivät koske jatkavien tavaratalojen myyntihenkilökuntaa.

Muut toimenpiteet kannattavuuden parantamiseksi ja varastojen pienentämiseksi jatkuvat. Näitä ovat mm. keskittyminen valittuihin tuotealueisiin, yhteistyömallien ja -ehtojen kehittäminen tavarantoimittajien kanssa, myyntipinta-alan käytön tehostaminen, tietojärjestelmien kehittäminen ja uuden jakelukeskuksen rakentaminen. Tehokkuusohjelman etenemisestä kerrotaan yhtiön osavuosikatsauksissa.


Lisätietoja:
Per Thelin, toimitusjohtaja, puh. 09 121 5801
Jouko Pitkänen, johtaja, Stockmann Retail, puh. 09 121 3858
Nora Malin, viestintäjohtaja, puh. 09 121 3558


www.stockmanngroup.com


STOCKMANN Oyj Abp

Per Thelin
toimitusjohtaja


Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet