C-RAD utökar säljorganisationen i USA

Pressmeddelande 2015-04-14


I februari släppte C-RAD sin strategi för ytterligare tillväxt, inklusive en expansion av direktförsäljningsstyrkan på nyckelmarknader. C-RAD har nu utökat sin närvaro i USA ytterligare.

Den amerikanska mellanvästern är en region bestående av ekonomiskt starka delstater med kunder som visar ett starkt intresse i C-RADs produkter. För att exploatera denna potential har C-RAD anställt en ny regional försäljningschef för mellanvästern med bas i Madison, Wisconsin. Försäljningstäckningen i sydstaterna har också omorganiserats, och en ny regional försäljningschef har placerats i Atlanta-regionen. De båda nya cheferna har redan ingående kunskap om produkterna samt starka nätverk av kunder från ett försäljningsavtal C-RAD tidigare hade i USA.

 

C-RAD har för avsikt att anställa minst en ytterligare regional försäljningschef i sydstaterna, som består av Texas och de omkringliggande delstaterna. En ny chef för hela verksamheten USA kommer också att anställas.

 

Under 2014 ökade ordrarna på USA-marknaden med 120 % jämfört med 2013 års nivåer.

 

Som del av en övergripande strategi skall C-RAD dessutom vidareutveckla sin närvaro i Tyskland och Kina under 2015. C-RAD började med direktförsäljning i Frankrike i januari.

 

– Det starka intresset för våra produkter samt USA-marknadens storlek innebär en betydande tillväxtpotential för C-RAD. Våra framtida framgångar på denna marknad kommer till mycket stor del att bero på det arbete vi nu lägger ned på att utveckla organisationen. Viktiga referensobjekt för Sentinel 4DCT och Catalyst HD har redan installerats, eller skall installeras, i USA. Vi förväntar oss att USA-marknaden skall utgöra en av de viktigaste drivkrafterna som skall göra att når våra tillväxtmål, säger Tim Thurn, VD för C-RAD.

 

Om C-RAD

C-RAD utvecklar innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. C-RAD-koncernen erbjuder produkter och lösningar inom patientpositionering, tumörlokalisering och strålbehandlingssystem. Slutanvändarna är strålbehandlingskliniker över hela världen. All produktutveckling bedrivs i tre helägda dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB, alla belägna i Uppsala. Bolaget har för närvarande 31 anställda. C-RADs verksamhet är sprungen ur forskning och utveckling på Karolinska Institutet i Solna. Bolagets första produkt, C-RAD SentinelTM, började säljas 2007. Samarbetsavtal har ingåtts med Elekta (Sverige), Varian (USA) och IBA (Belgien). På större marknader representeras C-RAD av distributörer som är specialiserade inom strålterapi. C-RAD har grundat tre bolag för direktförsäljning: C-RAD Inc. i USA, C-RAD GmbH i Tyskland och C-RAD WOFE i Kina. C-RAD äger 29 procent av aktierna i laserföretaget Cyrpa med en option att förvärva resterande 71 procent. C-RAD AB är noterat på NASDAQ Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com.

 

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon +46-18-666930, E-post investors@c-rad.com

 

Ovanstående information är kurspåverkande och måste därmed offentliggöras enligt lagen om värdepappersmarknaden (2007:528).


Attachments

PR 20150413 Expansion Sales Org US_bp_V3_swe_bp_final.pdf