Orderingången uppgick till 22,1 MSEK under första kvartalet

Pressmeddelande 2015-04-16


C-RAD AB och dess tre helägda dotterbolag och tre internationella säljbolag är alla aktiva inom strålbehandling. Precis innan den ordinarie bolagsstämman presenterar C-RAD orderingången och omsättningen för första kvartalet 2015.

C-RADs orderingång uppgick till 22,1 miljoner kronor under första kvartalet 2015. Ordrarna för positioneringsprodukter (inklusive lasrarna Sentinel, Catalyst och Cyrpa) och därmed förknippade serviceprodukter ökade med 127 procent.

Omsättningen för hela koncernen uppgick till 15,1 miljoner kronor under samma period. Detta är en förbättring med 40 procent jämfört med första kvartalet 2014.

Under tidigare år bokades en ramorder för tillverkningen av dosimetriutrustning för IBA in under första kvartalet. Efter att C-RAD under 2014 bestämde sig att fokusera resurserna på de egna produkterna har denna ramorder inte räknats med i orderingången för första kvartalet 2015.

C-RADs ledning bestämde sig för att tillkännage orderingången och information om omsättningen redan innan årsstämman. Den omfattande delårsrapporten för första kvartalet kommer att publiceras den 8 maj 2015.

– Vi är mycket nöjda med den positiva utvecklingen och våra kunders ökande intresse för C-RADs överlägsna patientpositioneringslösningar. Med en tilltalande produktportfölj, en motiverad säljstyrka och en kundcentrerad serviceorganisation kommer vi att anta utmaningen att möta våra ambitiösa mål under 2015 och därefter, säger Tim Thurn, VD för C-RAD.

 

Om C-RAD

C-RAD utvecklar innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. C-RAD-koncernen erbjuder produkter och lösningar inom patientpositionering, tumörlokalisering och strålbehandlingssystem. Slutanvändarna är strålbehandlingskliniker över hela världen. All produktutveckling bedrivs i tre helägda dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB, alla belägna i Uppsala. Bolaget har för närvarande 31 anställda. C-RADs verksamhet är sprungen ur forskning och utveckling på Karolinska Institutet i Solna. Bolagets första produkt, C-RAD SentinelTM, började säljas 2007. Samarbetsavtal har ingåtts med Elekta (Sverige), Varian (USA) och IBA (Belgien). På större marknader representeras C-RAD av distributörer som är specialiserade inom strålterapi. C-RAD har grundat tre bolag för direktförsäljning: C-RAD Inc. i USA, C-RAD GmbH i Tyskland och C-RAD WOFE i Kina. C-RAD äger 29 procent av aktierna i laserföretaget Cyrpa med en option att förvärva resterande 71 procent. C-RAD AB är noterat på NASDAQ Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com.

 

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon +46-18-666930, E-post investors@c-rad.com

 

Omsättningen kan vara föremål för mindre förändringar på grund av växelkursfluktuationer och bokföringstekniska skäl.


Attachments

PR 20150416 Results Q1 2015 SWE_bp2 V4_final.pdf