Dėl suskystintų gamtinių dujų terminalo pajėgumų skirstymo


AB „Klaipėdos nafta“ (toliau – Bendrovė) informuoja, kad 2015 m. balandžio 24 d. Bendrovė paskelbė kasmetinę suskystintų gamtinių dujų (toliau – SGD) terminalo pajėgumų skirstymo procedūrą ir kvietimą potencialiems SGD terminalo naudotojams teikti prašymus suteikti SGD terminalo pajėgumus ateinantiems dujų metams, truksiantiems nuo 2015 m. spalio 1 d. iki 2016 metų spalio 1 d.. Kvietimo tekstas yra pateikiamas kartu su šiuo esminiu pranešimu (Priedas Nr. 1), taip pat skelbiamas adresu: www.sgd.lt.

Bendrovė pajėgumus skirsto pagal Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (toliau – VKEKK) bei Bendrovės valdybos suderintas, patvirtintas ir viešai paskelbtas SGD terminalo naudojimo taisykles (toliau – Taisyklės). Apie dabar galiojančios Taisyklių redakcijos suderinimą su VKEKK ir Bendrovės valdybos Taisyklių pagrindinių sąlygų patvirtinimą Bendrovė pranešė atitinkamai skelbdama esminį įvykį 2014 m. rugsėjo 30 d. Atkreipiame dėmesį, kad šiuo metu yra parengta ir VKEKK viešai konsultacijai paskelbta nauja Taisyklių redakcija, kurią galima rasti Seimo teisės aktų duomenų bazėje.

SGD terminalo pajėgumų skirstymo metu bus skirstomi pagrindiniai SGD išdujinimo pajėgumai, sezoniniai SGD išdujinimo pajėgumai ir sezoniniai SGD perkrovos pajėgumai, kurie įsigaliojus naujai Taisyklių redakcijai bus atitinkamai traktuojami kaip SGD išdujinimo pajėgumai ir SGD perkrovos pajėgumai. Bendras skirstomų SGD terminalo pajėgumų dydis siekia 1,45 mlrd. nm3 per metus, o tai sudaro  2,5 mln. m3 SGD per metus, esant norminėms sąlygoms: degimo/matavimo temperatūra – 25/0 °C, slėgis – 1,01325 bar. Pradėjus veikti magistralinio dujotiekio naujajai jungčiai Klaipėda – Kuršėnai bus panaikinti SGD terminalo išdujinimo pajėgumų apribojimai. Bendrovė nuolat skelbs ir atnaujins savo interneto svetainėje informaciją apie laisvus SGD terminalo pajėgumus, kuriuos bus galima įsigyti ir einamaisiais dujų metais.

SGD terminalo potencialių naudotojų prašymus Bendrovė priima iki 2015 m. gegužės mėn. 25 d. 16:00 val., o sutartys su naudotojais bus pasirašytos ne vėliau kaip iki 2015 m. birželio 7 d.

Priedas Nr. 1 – Kvietimas teikti prašymus suteikti SGD terminalo pajėgumus.

         Marius Pulkauninkas, Finansų ir administravimo departamento direktorius, 8 46 391763


Attachments

Kvietimas teikti prasymus suteikti SGD terminalo pajegumus.pdf