Betting Promotion: ÅRSREDOVISNING 2014


Stockholm, Sweden, 2015-04-30 08:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

(För komplett Årsredovisning se bifogad fil)

Viktig information om tillämpning av gällande redovisningsprinciper -

Information om förvärvet av Tain AB per 2013.11.25; Enligt IFRS ses transaktionen som ett omvänt förvärv då säljaren av Tain AB koncernen efter förvärvet har fått ett bestämmande inflytande över Betting Promotion koncernen. I enlighet med god redovisningssed bokförs transaktionen därför som ett omvänt förvärv. Detta innebär att det legalt förvärvade bolaget Tain AB ses som moderföretag ur ett koncernperspektiv vilket betyder att jämförelsesiffrorna i resultat-, balansräkningen och kassaflödesanalysen avser Tain AB koncernens historiska verksamhet.

ÅRET I KORTHET (Jämförelsetal avser Tain AB-koncernen)

  • Nettoomsättningen uppgick till 8 642 kEUR (2 150)
  • Resultat före skatt uppgick till -70 kEUR (-1 868)
  • Eget kapital per aktie uppgår till 0,28 EUR/aktie

KORT OM BETTING PROMOTION

Betting Promotion är verksamt på marknaden för online spel och levererar produkter och tjänster till marknadens aktörer. Betting Promotion har tre verksamhetsområden:
Trading - sätter odds och handlar på sporthändelser i egen bok. Bookmaker – erbjuder odds till bookmakers som en tjänst. Plattformar – försäljning av tekniska plattformar för möjliggörande av internetspel. Verksamheten bedrivs från Sverige, Ukraina och Malta med den tekniska utvecklingen i Sverige och Ukraina och den operativa verksamheten på Malta.

VD HAR ORDET

2014 var ett mycket framgångsrikt år sett till de förändringar som genomförts

TRADING

2014 blev ett starkt år för Tradingen. Ett ökat fokus på denna produkt gav resultat och även om volatiliteten alltid är en faktor i Trading så har vi etablerat oss på en högre nivå än vad som var fallet under 2013. Det finns idag ett mer strukturerat och metodiskt sätt att arbeta med kontinuerliga förbättringar i Tradingen än vad tidigare var fallet. Denna struktur borgar för att vi även framöver ska kunna bibehålla vår konkurrenskraft inom detta segment.

BOOKMAKER

Bookmaker har fortsatt god tillväxt. Driven av dels ett ökande antal anslutna bookmakers och dels av tillväxt i existerande kunder. Under året har produkten förbättrats avsevärt både i form av spets och bredd och vi upplever ett positivt gensvar från marknaden. Under året kommer fokus gradvis att skiftas till något större och mer etablerade kunder än vad som tidigare har varit fallet.

PLATTFORMAR

Året har präglats av ett rekordstort antal nya kunder (23). Vi känner också att produkten har genomgått stora förbättringar under året och upplevs som mycket konkurrenskraftig. För 2015 kommer fokus snarare att ligga på kvalitet i de nya affärerna snarare än kvantiteten. Nyckeln till lönsamhet inom Plattformar är långsiktiga relationer till framgångsrika kunder och det är där vårt absoluta fokus kommer läggas under året.

UTMANINGAR

2014 var ett extremt intensivt år för bolaget och dess anställda. Utmaningen för 2015 ligger i att upprätthålla hastigheten i förändringsarbetet och att trots en noggrann kostnadskontroll finna resurser att fortsätta utveckla samtliga tre produkter i en hög hastighet.

FRAMTIDEN

Situationen idag jämfört med samma period förra året är radikalt bättre. Bolaget är nära att återgå till lönsamhet, kostnadsbasen har minskat ordentligt och vi har god tillväxt i samtliga produkter. Trots det återstår mycket stora utmaningar för Betting Promotion. Vägen till förbättrad lönsamhet måste primärt gå genom ökade intäkter och det kräver att vi är framgångsrika i vår produktutveckling. Vi lever med begränsade resurser och volatiliteten i Tradingen bidrar till komplexiteten och sammantaget innebär det att vi inte har något utrymme för misslyckade satsningar. Dock känner vi oss stärkta av att vi under 2014 klarade av denna balansgång på ett utmärkt sätt och vi ser att vi ska kunna fortsätta på den inslagna linjen även under 2015. Under 2014 vände vi vår negativa trend och under 2015 ska vi ta nästa steg i vår utveckling och börja röra oss mot större och mer lönsamma kunder.

Christer Fahlstedt
VD Betting Promotion

Certified Adviser
Betting Promotion Sweden AB (publ) anlitar Mangold Fondkommission AB som Certified Adviser. Mangold Fondkommission AB kan kontaktas via www.mangold.se eller på telefon +46 8 503 015 50.

Betting Promotion Sweden AB (publ) är holdingbolag till rörelsedrivande dotterbolag. Betting Promotion sätter odds och handlar på sporthändelser. Spel hanteras både innan match och under pågående match, så kallad live betting. Sedan 2003 har Betting Promotion varit market maker på världens ledande spelbörser. Handeln sköts automatiskt och är därigenom menad att vara både effektiv och stabil. Betting Promotion erbjuder även odds till bookmakers.


Attachments

BP-Arsredovisning-2014.pdf