UPM Raflatac juhlii 40 vuottaan – tulevaisuuteen luottaen, historiaa kunnioittaen


UPM Raflatac juhlii 40 vuottaan – tulevaisuuteen luottaen, historiaa kunnioittaen

(UPM Raflatac, Tampere, 5.5.2015) – UPM Raflatac, yksi maailman johtavia tarralaminaattien valmistajia, juhlii 40-vuotista yrityshistoriaansa. Jo vuosikymmeniä Raflatacia ovat vieneet eteenpäin aito halu ymmärtää ja palvella asiakasta yhdistettynä edistykselliseen tuotteeseen, tehokkaaseen tuotantoprosessiin ja kykyyn kehittää uutta.

Tämä yksi suomalaisen teollisuushistorian menestystarinoista sai alkunsa 40 vuotta sitten Tampereella, kun paperinjalostustehdas Raf. Haarlassa työskennellyt kemisti Juhani Strömberg ryhtyi kehittämään vesipohjaisia liimoja vaihtoehtona liuotinpohjaisille liimoille. Tarrapainoille vielä tuolloin harvinainen vesipohjainen tarrateknologia oli huomattava edistysaskel, sillä se antoi mahdollisuuden nostaa painokoneiden nopeuksia ja tehostaa tuotantoa. Strömbergin innovaatiot olivat myös merkittävä askel kohti kestävän kehityksen mukaisia tuotantomenetelmiä ja etikettimateriaaleja, joihin UPM Raflatac on yhä sitoutunut.

Yhden miehen kekseliäisyydestä alkunsa saanut UPM Raflatac on tänä päivänä alansa globaali edelläkävijä, jolla on vahvat tulevaisuudennäkymät. 70-luvun lopulla alkanut kansainvälistyminen ja eteneminen maailman tarralaminaattimarkkinoilla on jatkunut vahvana näihin päiviin asti. Nyt lähes 3 000 ammattilaisen ja yli miljardin euron liikevaihdon UPM Raflatacilla on 11 tuotantolaitosta eri puolilla maailmaa ja tuhansia sovelluksia jatkuvasti kasvavaan tuote- ja informaatioetiketöintiin.

Menestyksen taustalla on UPM Raflatacin määrätietoinen strategian toteuttaminen, aktiivinen tutkimus- ja kehitystyö sekä maailmanluokan metsäteollisuusyrityksen resurssit. Yksi menestyksen kulmakivistä on Raflatouch, henkilöstön erityinen tapa toimia ja kohdata ihmiset niin yrityksen sisällä kuin sen ulkopuolellakin. Yritteliäisyys ja yhdessä tekemisen henki ovat ominaisuuksia, joiden päälle yrityksen kasvustrategiaa rakennetaan myös tulevaisuudessa.

”Raflatacissa yrityksen historia ja sen perustajat ovat saaneet aina olla vahvasti läsnä. Uutta on rakennettu vanhan päälle. Yrittäjyys on näkynyt etenkin muutostilanteissa, joissa on onnistuttu kun strateginen tahto ja yhteinen päämäärä ovat vieneet eteenpäin”, UPM Raflatacin johtaja Tapio Kolunsarka sanoo.

”Olemme erittäin ylpeitä historiastamme mutta vieläkin innostuneempia tulevasta. Ajattelemme niin, että Raflatac on meillä työntekijöillä vain väliaikaisesti hoidossa ja tehtävämme on huolehtia, että jätämme tuleville sukupolville entistä vahvemman ja menestyvämmän yrityksen.”
40-vuotistaipaleensa kunniaksi UPM Raflatac julkaisee yrityksen historiasta kertovan kirjan ”Raflatac – Tarttuva tarina: sisäisestä yrittäjyydestä maailmanluokan liiketoiminnaksi”. Historiikki julkaistaan suomeksi ja englanniksi kevään 2015 aikana.

Lisätietoja antavat:
Tapio Kolunsarka, johtaja, UPM Raflatac, puh. 02041 6143
Robert Taylor, viestintä- ja ympäristöjohtaja, UPM Raflatac, puh. 02041 62164

Kuvia ladattavissa: http://pet.upm.com/?cart=9222-ccgcjlmmml&l=EN

UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin valmistajia. Toimitamme korkealaatuista paperi- ja filmilaminaattia informaatio- ja tuote-etiketöintiin maailmanlaajuisen tehdas-, terminaali- ja myyntikonttoriverkoston kautta. UPM Raflatacin palveluksessa on noin 2 800 työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2014 oli 1,2 miljardia euroa. UPM Raflatac on osa UPM-konsernia. Lisätietoja osoitteessa www.upmraflatac.com.