SIEVI CAPITAL OYJ PÖRSSITIEDOTE JOHDON OSAVUOTINEN SELVITYS 5.5.2015 KLO 12:45


SIEVI CAPITAL OYJ PÖRSSITIEDOTE 5.5.2015 KLO 12:45

SIEVI CAPITAL OYJ:N JOHDON OSAVUOTINEN SELVITYS 1.1. – 31.3.2015

 

Tammi – maaliskuu

- Voitto katsauskaudella oli 5,2 (1,4) milj. euroa.

- Tulos / osake oli 0,09 (0,02) euroa.

- Osakekohtainen substanssiarvo 31.3.2015 oli 1,28 euroa. Kahdentoista kuukauden osingoilla (0,35 eur/osake) oikaistu substanssin osakekohtainen arvonmuutos oli + 5,79% edellisen vuoden vastaavan jakson raportoituun substanssiarvoon verrattuna.

Suluissa esitetyt luvut ovat edellisen vuoden vastaavan ajanjakson tietoja ellei tekstissä ole muuta mainittu. Sievi Capital Oyj ei ole antanut tulosohjeistusta vuodelle 2015. Johdon osavuotisen katsauksen luvut ovat tilintarkastamattomia.

Sievi Capital Oyj:n hallitus nimitti yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi KTM Heikki Vesterisen  1.2.2015 alkaen. KTM Mikko Sopanen nimitettiin  talousjohtajaksi 15.3.2015 alkaen. Nimityksistä on tiedotettu erikseen katsauskauden aikana.

Sievi Capital Oyj:n sijoitukset jaetaan strategisiin sijoituksiin, finanssisijoituksiin ja muihin sijoituksiin.

Katsauskaudella ei tehty uusia strategisia pääomasijoituksia. Finanssisijoitukset koostuvat enimmäkseen velkakirjoista, rahastoista ja sijoitusstruktuureista.

Sievi Capital Oyj:n toimitusjohtaja Heikki Vesterinen:

”Vuoden 2015 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana sekä strategiset sijoitukset että finanssisijoitukset kehittyivät hyvin yleisen markkinakehityksen mukana. Keskuspankkipolitiikan tukemana Euroopan osakemarkkinat nousivat kolmessa kuukaudessa indeksistä riippumatta yleisesti noin viidenneksen ja myös kehittyvien markkinoiden kasvu oli hyvällä tasolla. Eurooppalaiset talousluvut ovat olleet rohkaisevia ja luottamus positiivisen kehityksen jatkumisesta vahvistui alkuvuodesta. Toisaalta myös arvostustasot ovat osakemarkkinoilla nousseet odotusten mukana ja siten ennakoidun tuloskasvun on myös toteuduttava, jotta kurssinousulle olisi vielä tilaa. Nopeat kurssinousut saattavat johtaa myös nopeisiin vastareaktioihin jos positiivisiin odotuksiin ei kyetä vastaamaan tai markkinaympäristön muutoin muuttuessa.

Strategisten sijoitusten portfolio kehittyi odotuksiemme mukaisesti raportointikaudella. iLOQ Oy:n ensimmäisen kvartaalin liikevaihto ylitti hieman vertailukauden liikevaihdon ja yhtiön johto ennustaa liikevaihdon kasvavan 2015 tilikaudella. IonPhase Oy:n liikevaihto jatkoi nopeaa kasvuaan ja ensimmäisen kvartaalin liikevaihto kasvoi n. 80% edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. IonPhase Oy:n liikevaihdon odotetaan jatkavan nopeaa kasvuaan kuluvan tilikauden aikana.  

Finelcomp Oy:n haltuunotto on sujunut hyvin syyskuussa 2014 toteutetun yrityskaupan jälkeen. Finelcomp Oy:n ja Panphonics Oy:n liiketoiminnan odotetaan jatkuvan edellisen vuoden tasolla.  Finanssisijoituksissa painotettiin edelleen likvidejä ja vähäriskisiä sijoituksia.”

 

SUBSTANSSIARVO

Sievi Capital Oyj:n osakekohtainen substanssiarvo oli 1,28 euroa maaliskuun 2015 lopussa. Substanssiarvo on kasvanut  vuoden alusta on 0,12 euroa mikä vastaa noin 10,3 prosentin tuottoa. Substanssilaskelmassa käytetty osakkeiden lukumäärä on 57 765 439 kpl. Substanssilaskelman laskentaperusteissa julkisesti noteeratut arvopaperit, sijoitusrahastot ja johdannaiset on arvostettu raportointikauden viimeiseen kaupantekokurssiin.

Noteeraamattomat osakkeet ja osuudet on arvostettu käypään arvoon käyttäen toteutuneita kauppahintoja tai noteerauksia tai niiden puuttuessa laskennallisia arvonmääritysmenetelmiä käyttäen.

 

PORTFOLIOYHTIÖT

Finelcomp Oy (Sievi Capital Oyj:n  omistusosuus 100,0 %) on innovatiivinen sähkökeskuskotelorakenteita ja metallisia ohutlevytuotteita kehittävä ja valmistava yritys Outokummussa. Yrityksen tuotteilla on vahva markkinaosuus Suomen ja kasvava osuus vientimaiden sähkönjakelukeskusteollisuudessa. Yhtiön tuotteistossa on runsaasti patentoituja ja hyödyllisyysmallisuojattuja rakenne- ja toiminnallisuusratkaisuja.
www.finelcomp.fi

iLOQ Oy (Sievi Capital Oyj:n omistusosuus 23,1 %) kehittää, valmistaa ja markkinoi innovatiivisia, korkean turvallisuustason elektronisia ja paristovapaita lukitusratkaisuja, jotka yhdistävät nykyaikaisen mekatroniikan sekä tietoliikenne- ja ohjelmistoteknologian.
www.iloq.fi

IonPhasE Oy (Sievi Capital Oyj:n omistusosuus 35,8 %) kehittää ja valmistaa korkealuokkaisia puolijohtavia polymeerejä, jotka auttavat hallitsemaan muovituotteiden staattista pintasähköisyyttä. IonPhasE:n tuotteita hyödynnetään eri teollisuuden aloilla kuten kemian-, auto- ja tietoliikenneteollisuudessa sekä kuluttajaelektroniikassa.
www.ionphase.fi

Panphonics Oy (Sievi Capital Oyj:n omistusosuus 40,0 %) on johtava suuntaavaan ääniteknologiaan perustuvien tuotteiden valmistaja. Panphonics valmistaa omaan patentoituun suuntaavan äänentoiston teknologiaan perustuvia ratkaisuja akustisesti vaativiin sovellutuksiin.

www.panphonics.com

Kitron ASA (Sievi Capital Oyj:n omistusosuus 33,0 %) on norjalainen pörssinoteerattu sopimusvalmistaja, joka toimii viidellä eri asiakassegmentillä, joita ovat meri- ja öljyteollisuus, perusteollisuus, puolustusvälineteollisuus, sairaala- ja terveydenhuoltolaiteteollisuus sekä data- ja telekommunikaatioteollisuus.
www.kitron.com

Apetit Oyj (Sievi Capital Oyj:n omistusosuus 10.0 %)  on elintarviketeollisuusyhtiö, jonka osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Konsernin liiketoiminta-alueita ovat pakasteliiketoiminta, kalaliiketoiminta sekä vilja- ja öljykasvi-liiketoiminta. Apetit Oyj toimii pohjoisen Itämeren alueella.
www.apetitgroup.fi

Efore Oyj (Sievi Capital Oyj:n omistusosuus 21.8 %) on vaativia tehoelektroniikkatuotteita kehittävä ja valmistava kansainvälinen yhtiö, jonka osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Yhtiön tuotekehitys- ja myyntitoiminnot ovat Euroopassa,  Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Yrityksen tuotantoyksiköt sijaitsevat  Kiinassa ja Tunisiassa.
www.efore.fi

 

KATSAUSKAUDEN JÄLKEEN 14.4.2015 PIDETYN VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET

Sievi Capital Oyj:n varsinainen yhtiökokous on 14.4.2015 pidetyssä kokouksessa vahvistanut vuoden 2014 tilinpäätöksen sekä myöntänyt tili- ja vastuuvapauden hallitukselle ja toimitusjohtajalle.

Osinkoa päätettiin jakaa hallituksen esityksen mukaisesti yhteensä 0,10 euroa kutakin osaketta kohden. Osingonmaksun täsmäytyspäivä oli 16.4.2015 ja osingon maksupäivä oli 23.4.2015.

Hallituksen jäsenten lukumääräksi päätettiin neljä varsinaista jäsentä. Hallituksen jäseniksi valittiin Asa-Matti Lyytinen, Jorma J. Takanen, Seppo Laine ja Jarkko Takanen. Yhtiökokous vahvisti hallituksen puheenjohtajan palkkioksi 1.500 euroa/kk ja hallituksen jäsenen palkkioksi 1.000 euroa/kk.

Tilintarkastajalle maksetaan palkkio tilintarkastajan kohtuullisen laskun mukaan. Yhtiön tilintarkastajana toimii KHT-yhteisö KPMG Oy Ab, päävastuullisena tilintarkastajana KHT Antti Kääriäinen. Tilintarkastaja on valittu tehtävään toistaiseksi.

Yhtiökokouksen jälkeen pitämässään kokouksessa hallitus valitsi puheenjohtajaksi Asa-Matti Lyytisen.

 

KATSAUSKAUDEN JÄLKEISET TAPAHTUMAT

Katsauskauden jälkeen erityisesti Kitron ASA:n markkina-arvo on kehittynyt suotuisasti. Kitron ASA:n markkina-arvo on parantunut katsauskauden jälkeisellä kuukauden ajanjaksolla noin 30 prosenttia, mikä vastaa noin 0,08 euron kasvua Sievi Capital Oyj:n osakekohtaiseen substanssiarvoon.

TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT

Sievi Capital Oyj:n sijoitusten käypien arvojen luotettava ennakointi on epävarmaa ja suurelta osin riippuvainen markkinoiden yleisestä kehityksestä sekä myös muista yhtiön vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevista tekijöistä. Tästä johtuen Sievi Capital Oyj ei anna arviota sijoitusportfolionsa tulevasta arvonkehityksestä.

 

SIEVI CAPITAL OYJ

Heikki Vesterinen
Toimitusjohtaja

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Heikki Vesterinen
puh. +358 40 500 6898 (vaihde)

JAKELU:

NASDAQ OMX, Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.sievicapital.com