Periodemeddelelse for 3. kvartal 2014/15

Meddelelse nr. 209 - 7. maj 2015


Bestyrelsen for SSBV-Rovsing A/S har i dag godkendt selskabets periodemeddelelse for 3. kvartal (1. januar 2015 – 31. marts 2015) for regnskabsåret 2014/15. Periodemeddelelsen er ikke revideret.

I Q3 2014/15 udgjorde omsætningen DKK 5,6 mio. (Q3 2013/14: DKK 4,2 mio.) og resultat fra primær drift (EBITDA) udgjorde i samme periode DKK minus 0,4 mio. (Q3 2013/14: DKK minus 0,2 mio.).

Omsætningen år til dato (1. juli 2014 – 31. marts 2015) udgjorde DKK 14,3 mio. (ÅtD 2013/14: DKK 10,0 mio.) og resultat fra primær drift (EBITDA) udgjorde år til dato DKK minus 1,3 mio. (ÅtD 2013/14: DKK minus 2,2 mio.).

Markedsudvikling

Som nævnt i delårsrapporten for 1. halvår 2014/15 er hovedfokus i 2. halvår 2014/15 udnyttelse af de nuværende positive muligheder i markedet herunder at få konverteret indholdet i salgspipelinen til kontrakter. 3. kvartal 2014/15 har derfor været præget af høj tilbudsaktivitet primært foranlediget af muligheder fra European Space Agency’s (ESA) prime contractors. Tilbuddene dækker produkter og systemer til power test og simulation til satellitter, digital og analog test af udstyr (inden for DSTE-produktgruppen) samt engineering support services.

Ultimo marts indgik SSBV-Rovsing A/S kontrakt med amerikanske Lockheed Martin Corporation på et projektsamarbejde vedrørende SSBV-Rovsings nyudviklede og markedsledende Solar Array Simulator produkt også kaldet SAS (se fondsbørsmeddelelse nr. 199 af 26. marts 2015). SSBV-Rovsing leverer et turn-key SAS system og uddannelse/træning mens Lockheed Martin tester og evaluerer systemet i sit test og simuleringsmiljø. Derudover vil Lockheed Martin supportere SSBV-Rovsing med markedsanalyse og eksport assistance. Det primære mål for SSBV-Rovsing ved dette projektsamarbejde er indtrængen på det amerikanske marked. Kontraktsummen udgør USD 438.500,- og projektet forventes afsluttet inden 1. maj 2016.

Umiddelbart efter 3. kvartals udløb kunne SSBV-Rovsing A/S offentliggøre, at man havde modtaget en ”Preliminary Authorization To Proceed (PATP)” på et system til U.S. Orion programmet (se fondsbørsmeddelelse nr. 202 af 16. april 2015). PATP’en udgjorde i alt DKK 1,8 mio. og blev modtaget fra Antwerp Space N.V., da SSBV-Rovsings leverancer skulle påbegyndes øjeblikkeligt uden at endelig kontrakt var indgået med Antwerp Space N.V. SSBV-Rovsing forventer, at den samlede kontraktsum vil udgøre ca. DKK 7,0 mio. og at projektleverancerne vil ske over de næste 10 måneder. Kontrakten indeholder bl.a. et væsentligt antal af SSBV-Rovsings Solar Array Simulators (SAS).

Omfanget af den nuværende kontraktportefølje samt forventede fremtidige kontrakter kræver at den nuværende organisation bliver udvidet med flere operationelle ressourcer såsom ingeniører og teknikkere. Rekruttering af disse ressourcer og kompetencer er påbegyndt.

Produkter – udvikling og vedligehold

Som beskrevet i delårsrapporten for 1. halvår 2014/15 forventedes udviklingen af Solar Array Simulator (SAS) endeligt afsluttet og godkendt af ESA i slutningen af 2. halvår 2014/15. Den aktuelle status er, at den sidste milestone i kontrakten med ESA forventes afsluttet i løbet af juni. Den fremadrettede tilpasning og videreudvikling af SAS, vil blive betragtet som en vedligeholdelsesaktivitet, hvilket er et normalt forløb for den type produkter.

Overførsel af DSTE aktiviteterne (knowledge transfer) fra SSBV i Holland til SSBV-Rovsing A/S er endnu ikke tilendebragt. Gennem de seneste 12 måneder har begge selskaber arbejdet sammen og udført jobtræning via RVIS-projektet (se fondsbørsmeddelelser nr. 167 af 20. februar 2014). Der er behov for, at denne knowledge transfer også fortsætter på fremtidige projekter – projekter der pt. ligger i salgspipelinen med gode muligheder for at blive til kontrakter.

Rettet emission

Stigningen i aktivitetsniveauet vil øge selskabets finansielle risikoeksponering. Milestones bliver større og eventuelle forsinkede kundebetalinger, hvilket ikke er unormalt i denne branche, stiller større krav til selskabets finansielle beredskab. Det er ledelsens vurdering, at for at selskabet på betryggende vis kan realisere såvel den nuværende som den fremtidige vækst, skal selskabets finansielle beredskab øges. Efter udgangen af 3. kvartal besluttede bestyrelsen derfor at gennemføre en rettet emission. Emissionen resulterede i et provenu på i alt DKK 2,95 mio. Deltagere i emissionen, der skete til markedskursen på DKK 0,18 pr. aktie, var selskabets 3 største aktionærer, alle selskabets bestyrelsesmedlemmer samt et par eksterne investorer. Der henvises i øvrigt til fondsbørsmeddelelse nr. 203 og nr. 204.

Forventninger til hele regnskabsåret 2014/15

I forbindelse med offentliggørelsen af selskabets årsrapport for 2013/14 udmeldte selskabet forventning om en øget omsætning samt et forbedret resultat for regnskabsåret 2014/15. Selskabet fastholder sine forventninger til regnskabsåret 2014/15.

 

 

Om SSBV-Rovsing

SSBV-Rovsing leverer standard produkter samt systemer opbygget af standardprodukter til test af satellitter. Efter gennemførelsen af et større internt udviklingsprogram for udvikling af nye produkter og efter erhvervelsen af et komplementært produktprogram fra det hollandske selskab Satellite Holdings B.V. (SSBV) besidder SSBV-Rovsing nu et næsten komplet produktprogram til test af satellitter.

Selskabets produkter giver mulighed for, at komplekse tests kan udføres på en standardiseret og automatiseret måde. Samtidig opfylder produkterne krav, som stilles af forskellige satellittyper. Produkterne har allerede været benyttet til at teste en lang række europæiske satellitter, og produkterne er nu klar til salg til det globale marked.

Den samlede produktpalette kan anvendes til at opbygge specialiserede testsystemer som f. eks.:

  • Power check-out equipment
  • Spacecraft interface simulators
  • Payload/system front-ends
  • RF suitcases
  • Instrument EGSEs
  • Avionics test beds
  • Real-time simulators

SSBV-Rovsing leverer endvidere software løsninger, herunder kritisk software samt uafhængig verificering og validering af kritisk software.

Endelig udvikler SSBV-Rovsing højpålideligt navigations- og positioneringssoftware.

SSBV-Rovsing yder også lokal ingeniørbistand inden for sine ekspertiseområder. Bl. a har SSBV-Rovsing nu i de sidste 12 år haft ansvaret for konfigurationskontrol af samtlige software systemer installeret på den europæiske rumbase i Kourou, Fransk Guyane. SSBV-Rovsing har også ansvaret for validering af on-board software, som udvikles til European Space Agency’s (ESAs) seneste videnskabelige satellit Bepi Colombo. Denne aktivitet udføres i Toulouse, Frankrig.

Kundegruppen udgøres primært af internationalt set førende rumfartskoncerner samt European Space Agency.

 

www.rovsing.dk

 

Yderligere oplysninger

SSBV-Rovsing A/S, Julian Bott, CEO, telefon: 44 200 802, jbo@rovsing.dk

SSBV-Rovsing A/S, Christian Laustrup, CFO, telefon 71 706 634, cla@rovsing.dk

 

 


Attachments

Meddelelse209_Permed_3Q1415_final.pdf