Kommuniké från BTS Group ABs årsstämma


Stockholm, Sverige, 2015-05-07 12:03 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Årsstämman fastställde föreslagen utdelning till aktieägarna om 1,75 kronor per aktie. Som avstämningsdag för utdelningen fastställdes måndagen den 11 maj 2015 och utdelningen beräknas utbetalas fredagen den 15 maj 2015.

Årsstämman beviljade styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2014. För tiden intill slutet av nästa årsstämma omvaldes till ordinarie styrelseledamöter: Mariana Burenstam Linder, Henrik Ekelund, Stefan Gardefjord, Michael Grindfors och Dag Sehlin. Michael Grindfors utsågs till styrelsens ordförande. Beslutades att till revisor för tiden intill slutet av nästa årsstämma utse Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB (omval).

Styrelsearvodet fastställdes till totalt 875 000 kr intill nästa årsstämma att fördelas med 350 000 kronor till ordföranden och 175 000 kronor till respektive styrelseledamot som inte är anställd i koncernen. För utskottsarbete skall utgå ett totalt arvode om 90 000 kronor.

Årsstämman beslutade i enlighet med valberedningens förslag om fastställande av instruktion för valberedningen innebärande bland annat att valberedningen skall utgöras av representanter för de tre röstmässigt största aktieägarna baserat på Euroclear Sweden AB:s uppgifter per 30 september 2015, jämte styrelsens ordförande.

Årsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag om riktlinjer för ersättning och andra anställningsvillkor till ledande befattningshavare.

Årsstämman beslutade enhälligt i enlighet med styrelsens förslag att bemyndiga styrelsen att längst intill nästa årsstämma fatta beslut om emission av aktier eller konvertibler medförande att maximalt 1 200 000 B-aktier kan utges. Bemyndigandet avser företagsförvärv.

Årsstämman beslutade slutligen enhälligt i enlighet med styrelsens förslag om godkännande och inrättande av personaloptionsprogram 2015/2019 samt säkringsåtgärder härför. Programmet, som säkerställs med teckningsoptioner utgivna utan vederlag till det helägda dotterbolaget BTS Sverige AB, omfattar högst 840 000 personaloptioner som kan komma att tilldelas maximalt 150 anställda i BTS-koncernen. Optionernas löptid är fyra år och de kan normalt utnyttjas med en tredjedel per år under en treårsperiod från tilldelningen.

Lösenpriset kommer att motsvara 125 procent av den volymvägda genomsnittliga betalkursen för BTS-aktien på Nasdaq OMX Stockholm under en period om tio handelsdagar före tilldelningsdagen. Optionsprogrammet medför en utspädning om högst cirka 5 procent av aktiekapitalet och cirka 4 procent av röstetalet för samtliga aktier, inklusive de 126 000 teckningsoptioner som säkerställer uppkommande kostnader, i huvudsak sociala avgifter.

 

Styrelsen

BTS Group AB

För ytterligare information:

 

Stefan Brown

CFO BTS Group AB (publ)

Tel:      08-58 70 70 00

Om BTS Group AB

BTS är världsledande inom området skräddarsydda affärssimuleringar och upplevelsebaserad inlärning, BTS levererar lösningar som stöder uppdragsgivarnas förändrings- och förbättringsprocesser med målet att öka effektiviteten, accelerera förändring och förbättra affärsresultat. BTS adderar värde främst inom tre områden: Strategisk utveckling & Affärsmannaskap, Ledarskap och Chefskap, samt Försäljning. BTS Group med huvudkontor i Stockholm, Sverige har mer än 400 kvalificerade medarbetare på 32 kontor i 22 länder på alla sex kontinenter.

BTS arbetar med mer än 400 av världens största och ledande bolag inklusive fler än 30 av världens 100 största bolag som t.ex. AT&T, Chevron, Coca-Cola, Ericsson, Google, H.J. Heinz Company, Microsoft, HP, Sony, Twitter och Unilever. BTS är noterat på Stockholmsbörsen och handlas under symbolen BTS B.

BTS Group AB omsatte 781,5 MSEK under 2014. 

För mer information om BTS besök os på: http://www.bts.com 

Besök gärna BTS pressrum på myNewsdesk: http://www.mynewsdesk.com

 

Denna information offentliggörs enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument.


Attachments

150507_BTS Group Kommuniké från årsstämma.pdf