ZetaDisplay: Delårsrapport januari-mars 2015

Fördubblad omsättning med positivt resultat


Sverige, 2015-05-11 09:13 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Första kvartalet

  • Omsättningen uppgick till 25,1 (12,1) MSEK
  • EBITDA uppgick till 2,3 (-2,1) MSEK
  • Rörelseresultatet uppgick till 1,4* (-2,8) MSEK
  • Resultat per aktie uppgick till 0,07 (-0,24) SEK
  • Förvärvar Marketmedia Oy i Finland
  • Tecknar avtal med framgångsrik butikskedja inom digital kommunikation

Viktiga händelser efter periodens utgång

  • Tecknar rikstäckande avtal med Alko i Finland
  • Tecknar avtal med bank värt ca 5 MSEK

*) exklusive förvärvskostnader på 0,4 MSEK

Kommentar från koncernchef Leif Liljebrunn

Vår verksamhet fortsätter att utvecklas positivt och vi nådde en tillväxt på drygt 108 % för Q1i jämförelse med motsvarande kvartal förra året. Även resultatet utvecklades bra för kvartalet och rörelseresultatet uppgick till 1,4 (-2,8) MSEK och EBITDA-resultatet landade på 2,3 (-2,1) MSEK, båda exklusive förvärvskostnader. I siffrorna ingår Marketmedias verksamhet från den 1 januari 2015.

Marginalen kan variera mellan enstaka kvartal beroende på mixen av produkter och tjänster, vilket vi har framfört även i tidigare rapporter. Under Q1 var bruttomarginalen 56 % (61 %) och den lägre nivån beror på att andelen digitala system var hög i kvartalet.

Orderingången är god och arbetet med att bygga en installerad bas av kundinstallationer fortgår. Bolagets satsning på digital multikanalkommunikation pågår och löpande testas ett antal nya lösningar hos våra kunder. Att kontinuerligt vidareutveckla vårt erbjudande är ett sätt för oss att möta växande och nya behov på marknaden. Dessutom är det ett sätt att skapa en trygg och framtidssäkrad lösning för våra kunder.

Under perioden förvärvades Marketmedia som är Finlands största och ledande leverantör av Digital Signage. Marketmedia har en stark position inom detaljhandel och har en ledande position inom spelmarknaden där bolaget har gjort omfattande installationer till Veikkaus (Finska Spel). Integrationen mellan våra verksamheter i Finland pågår och vi räknar med synergier under årets två sista kvartal. Marknaden har tagit beskedet om vårt förvärv som mycket positivt och den sammanslagna verksamheten kommer att ha en ledande ställning med en mycket stark kundbas. Som ett resultat av sammanslagningen har vi efter periodens utgång tecknat ett omfattande avtal med det finländska statsägda aktiebolaget Alko Oy, som likt svenska Systembolaget säljer alkoholhaltiga drycker.

Huvudsakligen fokuserar vi på större kunder inom detalj- och servicehandelsföretagen som efterfrågar lösningar med hög komplexitet. Kunder med dessa typer av behov är särskilt intressanta för oss genom att de enskilda projekten blir större och kundrelationerna nära och långvariga. Detta är en av anledningarna till vår tillväxtstrategi. Det sker genom att utveckla affären tillsammans med kunderna, men det kan också ske genom ytterligare förvärv på de marknader vi är etablerade på idag. Vi ser en möjlighet till konsolidering i branschen och vi vill ta en aktiv del i denna utveckling.

Vid frågor kontakta:
 

ZetaDisplay AB (publ)
CEO Leif Liljebrunn
Telefon: +46 70 845 80 52
E-mail:
leif.liljebrunn@zetadisplay.com

 

Om ZetaDisplay

ZetaDisplay är en ledande leverantör av Digital Signage till större kedjor inom detaljhandels- och servicebranschen på den europeiska marknaden. Huvudkontoret finns i Sverige och försäljningskontor finns i Danmark, Norge, Finland, Estland och Holland. Aktien handlas sedan april 2011 på NASDAQ OMX First North Premier, med kortnamnet ZETA. Certified Adviser är Erik Penser Bankaktiebolag. Mer information finns på http://www.zetadisplay.com

Om Digital Signage och multikanalkommunikation

ZetaDisplay definierar Digital Signage som system för reklam, profilering och butikskommunikation som förmedlar ljud, bild och film i anslutning till butik och i offentlig miljö. Ett svenskt namn för Digital Signage är digital butikskommunikation. Lösningar baserade på digitala bildskärmar är en stor del av marknaden, men utvecklingen går mot att utnyttja fler digitala kanaler för att kommunicera kunderbjudanden och annan information. Det handlar om lösningar, som integreras med sociala medier och webbplatser, och appar för smarta mobiltelefoner och surfplattor vilka skapar interaktivitet med kunden. Utvecklingen går också mot att integrera lösningar med butikskedjans kassasystem för automatisk prisuppdatering och automatiskt byte av budskap på de digitala bildskärmarna.


Attachments

Delårsrapport januari-mars 2015.pdf