C-RAD genomför riktad nyemission om 25 MSEK

Pressmeddelande 2015-05-21


Styrelsen i C-RAD AB (publ) (”C-Rad” eller ”Bolaget”) beslutade igår om en riktad nyemission till långsiktiga institutionella och privata investerare om cirka 25 MSEK före avdrag för emissionskostnader. Beslutet tas med stöd av bemyndigande från årsstämman 2015. Emissionslikviden skall huvudsakligen användas till att (i) finansiera expansion av försäljningsorganisationen inom bolagets nyckelmarknader, (ii) kommersialisera spridningen av GEMini-systemet samt (iii) möjliggöra en större investering i samarbetspartner.

Vid årsstämman 2015 bemyndigades styrelsen att besluta om nyemission av högst 2 000 000 aktier av serie B med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Styrelsen har igår efter börsens stängning beslutat om en riktad nyemission av 1 750 000 aktier av serie B till en teckningskurs om 14,39 SEK per aktie. Teckningskursen har baserats på den volymvägda genomsnittskursen för de senaste tio handelsdagarna. Jämfört med genomsnittskursen för denna period innebär teckningskursen en rabatt med 10 procent och jämfört med stängningskursen den 20 maj 2015 innebär teckningskursen en rabatt med 7,2 procent, vilket av styrelsen har bedömts vara marknadsmässigt. Emissionen tillför C-Rad cirka 25 MSEK före avdrag för emissionskostnader. Aktierna har tecknats av långsiktiga såväl institutionella som privata investerare, däribland Per Hamberg, en av C-Rads huvudägare. I linje därmed har samtliga investerare som tecknar aktier i emissionen gjort ett s.k. lock-up åtagande om sex månader som innebär att ingen försäljning får ske av respektive investerares samtliga aktier i bolaget under sex månader från det att de nya aktierna har anslutits till Euroclear Sweden AB. Emissionslikviden skall huvudsakligen användas till att (i) finansiera expansion av försäljningsorganisationen inom bolagets nyckelmarknader, (ii) kommersialisera spridningen av GEMini-systemet samt (iii) möjliggöra en större investering i samarbetspartner.

Nyemissionen innebär en aktieutspädning om cirka 7,9 procent i förhållande till det totala antalet aktier efter emissionen. Emissionen medför att antalet aktier i C-RAD ökar med 1 750 000 aktier av serie B, från totalt 20 275 323 aktier (varav 19 370 513 aktier av serie B och 904 810 aktier av serie A) till totalt 22 025 323 aktier (varav 21 120 513 aktier av serie B och 904 810 aktier av serie A) samt att aktiekapitalet ökar med cirka 262 500 SEK från cirka 3 041 299 SEK till 3 303 799 SEK.

Baker & McKenzie har varit legal rådgivare i samband med nyemissionen.

 

Om C-RAD

C-RAD utvecklar innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. C-RAD-koncernen erbjuder produkter och lösningar inom patientpositionering, tumörlokalisering och strålbehandlingssystem. Slutanvändarna är strålbehandlingskliniker över hela världen. All produktutveckling bedrivs i tre helägda dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB, alla belägna i Uppsala. Bolaget har för närvarande 32 anställda. C-RADs verksamhet är sprungen ur forskning och utveckling på Karolinska Institutet i Solna. Bolagets första produkt, C-RAD SentinelTM, började säljas 2007. Samarbetsavtal har ingåtts med Elekta (Sverige), Varian (USA) och IBA (Belgien). På större marknader representeras C-RAD av distributörer som är specialiserade inom strålterapi. C-RAD har grundat tre bolag för direktförsäljning: C-RAD Inc. i USA, C-RAD GmbH i Tyskland och C-RAD WOFE i Kina. C-RAD äger 29 procent av aktierna i laserföretaget Cyrpa med en option att förvärva resterande 71 procent. C-RAD AB är noterat på NASDAQ Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com.

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon +46-18-666930, E-post: investors@c-rad.com

 

Ovanstående information är kurspåverkande och måste därmed offentliggöras enligt lagen om värdepappersmarknaden (2007:528).


Attachments

PR 20150521 C-Rad genomför riktad emission V4.pdf