Zealand Delårsrapport for 1. kvartal 2015 (ikke revideret) Stigende licensindtægter og fremgang i udviklingspipelinen


København, 2015-05-22 07:38 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

  • Licensindtægter for Lyxumia® på 6,3 mio. kr., hvilket er en stigning på 67 % i forhold til 1. kvartal 2015
  • Omsætning på 6,3 mio. kr. i forhold til 85.0 mio. kr. i 1. kvartal 2015. Omsætningen i 1. kvartal 2014 indeholdt en udviklingsdrevet milepælsbetaling på  81,2 mio. kr.
  • Nettoresultat på -55,5 mio. kr. i overensstemmelse med forventningerne
  • I januar overtog Britt Meelby Jensen posten som ny adm. direktør
  • I februar doserede Helsinn de første kræftpatienter i fase IIb-studiet med elsiglutid
  • I marts offentliggjorde Sanofi de første resultater fra ELIXA-hjertekar-sikkerheds-studiet med Lyxumia®, som understøtter Sanofis planlagte indsendelse af en registreringsansøgning i USA i 3. kvartal 2015
  • Begivenheder efter periodens afslutning:
    • Ved generalforsamlingen i april blev Martin Nicklasson, Catherine Moukheibir og Rosemary Crane valgt som nye medlemmer til bestyrelsen. Martin Nicklasson har overtaget posten som formand og Rosemary Crane er udpeget som næstformand
    • Zealand har startet klinisk udvikling med en flerdosis-version af sin nye, stabile glukagon-analog, ZP4207. De indledende kliniske og prækliniske udviklingsaktiviteter er støttet med et legat på 12 mio. kr. fra Helmsley Charitable Trust
    • Forsknings- og udviklingssamarbejdet med Eli Lilly er afsluttet efter gensidig aftale. Zealand-ressourcer vil blive afsat til egne peptid-projekter

 

København, 22. maj 2015 - Zealand Pharma A/S (”Zealand”) (CVR-nr 20 04 50 78) (Nasdaq Copenhagen: ZEAL) offentliggør i dag sin ikke-reviderede delårsrapport for tremåneders perioden fra 1. januar – 31. marts 2015.  For perioden meddeles et regnskabsmæssigt resultat i overensstemmelse med forventningerne og vigtige fremskridt for selskabets udviklingspipeline af egne peptid-lægemidler og peptid-lægemidler under samarbejdsaftaler.

I en kommentar til delårsrapporten udtaler Britt Meelby Jensen, administrerende direktør i Zealand: "Vi er særdeles tilfredse med de resultater, vi har opnået for både vores egne og vores ud-licenserede pipeline-produkter siden starten af 2015. Det er også godt at se vedvarende fremgang i Lyxumia-licensindtægterne, og vi ser frem til Sanofis fortsatte udrulning af produktet i flere lande i 2015.. De første resultater fra ELIXA studiet, som har evalueret hjerte-kar risikoen ved Lyxumia®, viste ikke-inferiør sikkerhed sammenlignet med placebo. Det er en vigtig milepæl, der understøtter Sanofis planer om at indsende en registreringsansøgning for produktet i USA i 3. kvartal i år med positive konsekvenser også for LixiLan kombinationsproduktet.

”Parallelt hermed har vi udvidet vores egen pipeline: Vi har fremmet patientoptagelsen i fase II-studiet med danegaptid, vi har fuldendt det kliniske fase I-studie med vores stabile glukagon-analog, ZP4207 som en engangspen til akut behandling af alvorlig hypoglykæmi og vi har netop startet et nyt klinisk studie af en  flerdosis-version af ZP4207, hvor sidstnævnte studie støttes med et 12 mio. kr. legat fra Helmsley.”

”Zealand forbliver/er velfinansieret, vi har en ny ledelse på plads, og jeg er overbevist om, at vi har taget et solidt afsæt til resten af 2015 som et begivenhedsrigt år.

 

Regnskabsmæssige hovedtal for 1. kvartal 2015

(Sammenligningstal for samme periode 2014 er vist i parentes)

  • Omsætning på 6,3 mio. kr. (85.0 mio. kr., inklusiv en udviklingsdrevet milepælsbetaling på 81,2 mio. kr.)
  • Netto-driftsomkostninger på 55.0 mio. kr. (44,9 mio. kr.)
  • Nettoresultat på -55,5 mio. kr. (28,8 mio. kr.)
  • Resultat pr aktie på -2,45 kr. (1,27 kr.)
  • Likvidbeholdninger og værdipapirer beløb sig til 524 mio. kr. pr. 31. marts 2015 (349,6 mio. kr.)


Forretningsmæssige begivenheder og status for 1. kvartal 2015 og den efterfølgende periode

Ud-licenserede produkter og pipeline af lægemiddel-kandidater under partnerskaber

Lyxumia® til behandling af type 2-diabetes: Markedsføres globalt af Sanofi under en global licensaftale

  • Licensindtægter til Zealand på 6,3 mio. kr. fra Sanofis salg af Lyxumia® uden for USA i den  rapporterede periode, hvilket er en stigning på 67% i forhold til samme periode i 2014. Sanofi har lanceret i mere end 35 af de 50 lande uden for USA, hvor Lyxumia® er godkendt, og yderligere lanceringer er planlagt i 2015.
  • I marts viste de første resultater fra fase-IIIb-hjertekar-sikkerhedsstudiet, ELIXA, der har optaget mere end 6.000 patienter, at Lyxumia® har en non-inferiør hjertekar-sikkerhedsprofil i forhold til placebo.
  • De samlede resultater fra ELIXA vil blive præsenteret mandag, den 8. juni 2015, på den amerikanske diabetesforenings (ADA’s) 75. videnskabelige kongres, der afholdes i Boston. Samtidig arbejder Sanofi hen imod som planlagt at indsende en amerikansk registreringsansøgning i 3. kvartal 2015.

LixiLan (enkeltinjektions-kombination af Lyxumia® og Lantus®) til behandling af type 2-diabetes: I klinisk fase III-udvikling under global licensaftale med Sanofi

  • Sanofi forventer at rapportere top-line resultater fra begge igangværende fase III-studier (LixiLan-O og LixiLan-L)i 3. kvartal 2015 og efterfølgende at indsende en ansøgning om godkendelse af LixiLan i USA i 4. kvartal 2015 og Europa i 1. kvartal 2016.

Elsiglutid til behandling af kemoterapi-induceret diarré: I klinisk fase IIb-udvikling (Helsinn)

  • I februar 2015 doserede Helsinn de første patienter i fase IIb-studiet med elsiglutid. Formålet med fase IIb-studiet er at vurdere effekten af elsiglutid til forebyggelse af kemoterapi-induceret diarré hos patienter med tyktarmskræft. Forsøget forløber planmæssigt, og resultaterne forventes at foreligge i 1. halvår 2016.

Fremskridt under begge samarbejdsaftaler med Boehringer Ingelheim

  • Under det første samarbejde mellem Zealand og Boehringer Ingelheim om nye dobbeltvirkende glukagon/GLP-1-agonister til behandling af type 2-diabetes og/eller fedme forventes en ny udviklingskandidat at overgå til klinisk udvikling i 1. kvartal 2016.
  • Den anden samarbejdsaftale, der dækker et ikke-oplyst specifikt Zealand-genereret peptidlægemiddel-projekt på det kardio-metaboliske felt, forløber også planmæssigt. Det forventes, at der kan vælges en præklinisk udviklingskandidat i 4. kvartal 2015.

Zealands pipeline af egne lægemiddel-kandidater

Danegaptid til forebyggelse af reperfusionsskader i hjertet efter blodprop: I klinisk fase-II udvikling

  • Zealands igangværende fase II Proof-of-Concept-studie til evaluering af danegaptids effekt og sikkerhed til forebyggelse af hjerteskade hos patienter efter en akut blodprop forløber planmæssigt.
  • Pr. 20. maj 2015 var 510 patienter behandlet i studiet, der dermed har nået 85% af målet for patientoptagelse. Studiet forventes færdigt i 4. kvartal 2015 og resultaterne at kunne rapporteres i begyndelsen af 2016.

ZP4207 (stabil glukagon-analog) engangspen til behandling af akut, svær hypoglykæmi hos diabetespatienter: I klinisk fase I-udvikling

  • I det kliniske fase I-studie med ZP4207 som en ”klar-til-brug”-enkeltdosispen til akut behandling af svær hypoglykæmi hos diabetes patienter på insulin, har Zealand fuldendt både del 1 i raske frivillige og del 2 i type 1 diabetes patienter tidligere end ventet. De samlede resultater forventes nu at foreligge inden    udgangen af 2. kvartal 2015.

ZP4207 (stabil glukagon-analog) flerdosis-version til behandling af mild til moderat hypoglykæmi hos diabetespatienter: I klinisk fase I-udvikling

  • Den 19. maj tog Zealand en flerdosis-version af ZP4207 videre i klinisk udvikling til behandling af mild til moderat hypoglykæmi og med tiltænkt anvendelse også som en essentiel del af en kunstig bugspytkirtel. De første personer er blevet doseret i studiet.
  • Indledende kliniske og prækliniske aktiviteter under det nye udviklingsprogram er blevet støttet med et legat på 12 mio. kr. fra Helmsley Charitable Trust.

Andre forretningsanliggender

Forsknings- og udviklingssamarbejde med Lilly

  • Forsknings- og udviklingssamarbejdet mellem Zealand og Lilly, som blev indledt i august 2013, er blevet afsluttet. Samarbejdet var baseret på en ny terapeutisk tilgang opfundet af Lilly, der sigter mod at designe hidtil ukendte peptider til behandling af patienter med type 2-diabetes og/eller fedme. Zealand og Lilly har i fællesskab vurderet, at resultaterne af samarbejdet ikke støttede videre udvikling på dette område. Forholdet mellem Zealand og Lilly forbliver åbent og konstruktivt med potentiale for fremtidige samarbejder.
  • Forsknings- og udviklingsressourcer knyttet til samarbejdet med Lilly vil nu blive tilgå Zealands egne peptid-projekter.

Ny ledelse og bestyrelse

  • I midten af januar 2015 tiltrådte Britt Meelby Jensen som administrerende direktør. Hun kommer fra en stilling som administrerende direktør for DAKO A/S, et Agilent selskab, og har mere end 11 års erfaring, bl.a. som Corporate Vice President i Novo Nordisk A/S. I marts blev en helt ny topledelse udpeget på Zealand til at lede virksomheden fremover.
  • Ved Zealands ordinære generalforsamling i april 2015 blev Martin Nicklasson og Catherine Moukheibir, som begge har været observatører i bestyrelsen, samt Rosemary Crane valgt som nye, uafhængige bestyrelsesmedlemmer. Efter den ordinære generalforsamling konstituerede den nye bestyrelse sig med Martin Nicklasson som bestyrelsesformand og Catherine Moukheibir som formand for revisionsudvalget.
  • I maj 2015 blev Rosemary Crane udnævnt som næstformand i bestyrelsen.


Resultatforventninger til 2015

Zealand fastholder sine resultatforventninger til 2015 som meddelt i helårsmeddelelsen og Årsrapporten for 2014, offentliggjort 13. marts 2015 (selskabsmeddelelse nr. 5/2015)

Det inkluderer forventninger om voksende licensbetalinger fra Sanofis globale salg af Lyxumia®. Der kan ikke opstilles specifikke forventninger til licensindtægterne i 2015, eftersom Sanofi ikke har offentliggjort sine forventninger til Lyxumia®-salget for helåret..

Yderligere omsætning på op til 140 mio. kr. forventes i form af resultatbaserede milepælsbetalinger fra partnere.

Nettodriftsomkostninger i 2015 forventes i niveauet 225-235 mio. kr.

 

●●●●●

For yderligere information, kontakt venligst:

Britt Meelby Jensen, adm. direktør

Tlf: +45 51 67 61 28, e-mail: bmj@zealandpharma.com

Hanne Leth Hillman, direktør for Investor Relations og kommunikation

Tlf.: 50 60 36 89, e-mail: hlh@zealandpharma.com

 

Om Zealand Pharma

Zealand Pharma A/S ("Zealand") (Nasdaq Copenhagen: ZEAL) er et biotekselskab med hovedsæde i København, Danmark. Zealand har ekspertise inden for identificering, design og udvikling af nye peptid-lægemidler og besidder herudover også kompetencer inden for design og udførelse af kliniske studier. Det terapeutiske fokus er på kardio-metaboliske sygdomme og akutte indikationer, og selskabet har en pipeline med egne, nye lægemiddelprodukter, er udvikles sideløbende med en partner-baseret produkt- og udviklingsportefølje.

Zealands første, opfundne lægemiddel er lixisenatid (Lyxumia®), der markedsføres (ex USA) af Sanofi til behandling af type 2-diabetes under en global licensaftale. Aftalen omfatter også LixiLan, der er et kombinationsprodukt af lixisenatid og Lantus® i fase III-udvikling. Registreringsansøgninger er planlagt for lixisenatid i USA i 3. kvartal 2015 og for LixiLan i USA og EU i hhv. 4. kvartal 2015 og 1. kvartal 2016.

Zealands pipeline af egne, fuldejede produkter omfatter danegaptid (forebyggelse af hjerteskader efter en akut blodprop) i fase II og ZP4207 (et nyt stabilt glukagon-produkt til behandling af akut lavt blodsukker forbundet med diabetes) i fase I samt flere andre terapeutiske peptider i klinisk og præklinisk udvikling. Partnerskaber er et vigtigt strategisk element til at optimere virksomhedens ekspertise, mindske udviklingsrisikoen ved store kliniske studier samt sikre finansiering og optimal markedsføring af virksomhedens lægemidler. Zealand har globale partnerskaber og licensaftaler med Sanofi, Helsinn Healthcare og Boehringer Ingelheim.

 

For yderligere information: www.zealandpharma.com    Følg os på Twitter @ZealandPharma

  

 

Nøgletal for koncernen
Bestyrelsen og direktionen har godkendt denne delårsrapport indeholdende sammendragne regnskabs-oplysninger for de første tre måneder af 2015 indtil den 31. marts 2015. Rapporten er udarbejdet i overensstemmelse med IAS 34 som godkendt af EU og yderligere danske oplysningskrav for børsnoterede selskaber. Den anvendte regnskabspraksis er uændret i perioden, og der henvises til selskabets årsrapport for 2014 for en mere detaljeret beskrivelse af regnskabspraksis.

 

DKK tusinde   2014 2014 2014
RESULTATOPGØRELSE   1.1 - 31.3 1.1 - 31.3 1.1 - 31.12
OG TOTAL INDKOMSTOPGØRELSE Note Q1 Q1 Hele året
Omsætning   6.339 84.997 153.773
Royaltyomkostninger   -854 -11.474 -13.776
Bruttooverskud   5.485 73.523 139.997
Forsknings- og udviklingsomkostninger   -51.796 -36.926 -180.036
Administrationsomkostninger   -7.490 -7.989 -39.826
Andre driftsindtægter   4.288 0 6.328
Resultat af primær drift   -49.513 28.608 -73.537
Finansielle poster (netto)   -6.035 242 1.047
Skat 1 0 0 7.500
Periodens resultat (efter skat)   -55.548 28.850 -64.990
Periodens totalindkomst   -55.548 28.850 -64.990
Resultat pr. aktie - aktuel (DKK)   -2,45 1,27 -2,87
Resultat pr. aktie - udvandet (DKK)   -2,45 1,27 -2,87
         
    2015 2014 2014
BALANCE   31 Mar 31 Mar 31 Dec
Likvide beholdninger   523.978 349.648 538.273
Aktiver i alt   569.235 381.662 596.756
Aktiekapital ('000 aktier)   23.314 23.193 23.193
Egenkapital i alt   209.175 344.991 252.828
Egenkapital / aktiver andel   0,37 0,90 0,42
Royalty obligation   308.686 0 272.170
         
    2014 2014 2014
    1.1 - 31.3 1.1 - 31.3 1.1 - 31.12
PENGESTRØMME   Q1 Q1 Hele året
Afskrivninger   1.546 1.520 5.932
Ændringer i driftskapitalen   341 9.562 16.771
Køb af materielle anlægsaktiver   -455 -1.683 -4.497
Frit cash flow 2 -61.514 39.124 -46.680
         
    2015 2014 2014
ANDET   31 Mar 31 Mar 31 Dec
Aktiekurs (DKK)   104,00 69,00 83,00
Markedsværdi (MDKK)   2.424,7 1.600,3 1.925,0
Indre værdi pr. aktie (DKK) 3 9,24 15,25 11,17
Gennemsnitligt antal medarbejdere   103 90 103
Produktkandidater i klinisk udvikling (ultimo perioden) 4 5 6 5
Produkter på markedet   1 1 1
         
Noter:        
(1) I henhold til dansk skattelovgivning er Zealand berettiget til at modtage 7,5 mio. kr. relateret til skattetab i 2013 og 2014.
(2) Frit cash flow er beregnet som pengestrømme fra driftsaktivitet fratrukket investeringer i materielle anlægsaktiver
(3) Indre værdi pr. aktie er beregnet som egenkapital i alt divideret med totale antal aktier fratrukket egne aktier
(4) I september 2014 blev udviklingen af ZP1480 (ABT-719) lukket af AbbVie  

Regnskabsberetning for første kvartal af 2015
(Sammenligningstal for samme periode 2014 er anført i parentes)

 

Resultatopgørelse
Nettoresultatet for de første tre måneder af 2015 blev et underskud på 55,5 mio. kr. mod et overskud på 28,9 mio. kr. i samme periode af 2014. Det lavere nettoresultat er hovedsageligt en konsekvens af en milepælsbetaling modtaget af Zealand i 1. kvartal 2014 under licensaftalerne med Sanofi, mens der ikke er modtaget milepælsbetalinger i 1. kvartal 2015. Endvidere var nettodriftsomkostningerne højere i de første tre måneder af 2015 sammenlignet med samme periode i 2014, hvilket primært skyldes et højere aktivitetsniveau i klinisk udvikling samt engangsomkostninger til fratrædelsesgodtgørelser.

 

Omsætning
Zealand havde licensindtægter på 6,3 mio. kr. (3.8) fra Sanofis salg af Lyxumia i første kvartal af 2015,    svarende til en stigning på 67 % i forhold til samme periode sidste år. Der har ikke været milepælsbetalinger i første kvartal af 2015, mens Zealand i samme periode i 2014 modtog en milepælsbetaling på 81,2 mio. kr. fra Sanofi i forbindelse med indledningen af det kliniske udviklingsprogram, LixiLan fase-III.

 

Royaltyomkostninger
Royaltyomkostninger for perioden var 0,9 mio. kr. (11,5). Royaltyudgifterne er betalinger fra Zealand til    tredjemand baseret på licensbetalinger modtaget for Lyxumia®.

 

Forsknings- og udviklingsomkostninger
Forsknings- og udviklingsomkostninger udgjorde 51,8 mio. kr. (36,9), hvilket var på niveau med forventningerne. Stigningen på 14,9 mio. kr. sammenlignet med 2014 skyldes fratrædelsesomkostninger på 6,8 mio.kr. i forbindelse med ledelsesændringer, øgede eksterne udviklingsomkostninger på 5,0 mio. kr. i forbindelse med kliniske programmer og udgifter i forbindelse med tildeling af warrants på 3,8 mio. kr.

 

Administrationsomkostninger
Administrationsomkostninger for perioden udgjorde DKK 7,5 mio. kr. (8,0). Faldet er primært en konsekvens af lavere omkostninger til konsulentbistand.

 

Andre driftsindtægter
Andre driftsindtægter for perioden udgjorde 4,3 mio. kr. (0,0). Andre driftsindtægter består hovedsageligt af finansiering af udgifterne til forskning under samarbejdet med Boehringer Ingelheim.

 

Resultat af primær drift
Periodens resultat blev et underskud på -49,5 mio. kr. (28,6).

 

Finansielle poster
Finansielle poster består af renteudgifter på obligationsfinancieringen, amortisering af omkostningerne i  forbindelse med obligationsfinancieringen, renteindtægter, bankgebyrer og reguleringer baseret på ændringer i valutakurser. De finansielle poster for de første tre måneder af 2015 beløb sig til -6,0 mio. kr. (0,2).

 

Resultat af ordinær drift før skat
Periodens resultat af ordinær drift før skat udgjorde -55,5 mio. kr. (28,9).

 

Skat af ordinært resultat
Ingen skat på resultatet af ordinær drift er blevet registreret, da Zealand modposterer periodevis skat mod skatteunderskud fremført fra tidligere år. Ingen udskudte skatteaktiver er indregnet i balancen på grund af usikkerhed om, hvorvidt de skattemæssige underskud kan udnyttes.

 

Periodens resultat
Årets resultat for de første tre måneder af 2015 udgjorde -55,5 mio. kr. (28,9).

 

Egenkapital
Ved periodens slutning udgjorde egenkapitalen 209,2 mio. kr. (345), svarende til en egenkapitalandel på 37 % (90).

 

Anlægsinvesteringer
Investeringer i nyt laboratorieudstyr for perioden udgjorde 0,4 mio. kr. (1,7).

 

Pengestrømme

Pengestrømme fra driftsaktivitet udgjorde 61,1 mio. kr. (-40,1), og pengestrømme fra investeringsaktivitet udgjorde 0,4 mio. kr. (22,6), hvoraf 0,0 mio. kr. (24,4) kan henføres til salg af værdipapirer og pengestrømme fra finansieringsaktivitet. De samlede pengestrømme i de første tre måneder af 2015 beløb sig til 54,6 mio. kr. (63,4).

 

Likvide midler og værdipapirer
31. marts 2015 udgjorde Zealands beholdning af likvide midler og værdipapirer 524,0 mio. kr. (349,6).    Stigningen skyldes primært obligationsfinancieringen, som blev udstedt i december 2014, og som tilførte selskabet 272,2 mio. kr.

 

Resultatforventninger til 2015

Zealand fastholder sine resultatforventninger til 2015 som meddelt i helårsmeddelelsen og Årsrapporten for 2014, offentliggjort 13. marts 2015 (selskabsmeddelelse nr. 5/2015)

Det inkluderer forventninger om voksende licensbetalinger fra Sanofis globale salg af Lyxumia®. Der kan ikke opstilles specifikke forventninger til licensindtægterne i 2015, eftersom Sanofi ikke har offentliggjort sine  forventninger til Lyxumia®-salget for helåret..

Yderligere omsætning på op til 140 mio. kr. forventes i form af resultatbaserede milepælsbetalinger fra     partnere.

Nettodriftsomkostninger i 2015 forventes i niveauet 225-235 mio. kr.

Begivenheder efter periodens slutning

I maj 2015 blev der udstedt i alt 512.609 nye warrants til direktionen, den øvrige ledelse samt alle andre  medarbejdere. De nye warrants giver ret til tegning af op til 512.609 nye Zealand-aktier á 1 kr. nominel værdi og udgør 2,2% af selskabets totale udestående aktiekapital. Udnyttelseskursen er fastsat til 101,20 kr., beregnet som slutkursen på selskabets aktier på Nasdaq Copenhagen mandag 4. maj 2015 plus 10%.

Zealand anvender warrantprogrammer som incitamentstiltag med det formål at tiltrække og fastholde højt kvalificerede medarbejdere og sikre, at der både på kort og langt sigt er interessesammenfald mellem selskabets ledelse og aktionærer.

 

Risikofaktorer
Denne delårsrapport indeholder fremadrettede udsagn, herunder forventninger omkring fremtidige omkostninger samt forventede forretningsmæssige begivenheder. Sådanne udsagn er usikre og forbundet med risici, idet mange faktorer, hvoraf nogle er uden for Zealand kontrol, kan medføre, at de faktiske resultater og den faktiske udvikling afviger væsentligt fra de forventninger, som indeholdes i årsrapporten. Sådanne faktorer omfatter, men er ikke begrænset til, f.eks. generelle økonomiske og forretningsmæssige forhold, herunder juridiske forhold, videnskabelige og kliniske resultater, valutakursudsving mv. En mere udførlig beskrivelse af risikofaktorer findes i selskabets årsrapport for 2014 under “Risikostyring og intern kontrol”.

 

Ledelsespåtegning
Bestyrelsen og direktionen har dags dato behandlet og godkendt delårsrapporten for perioden 1. januar – 31. marts 2015 for Zealand Pharma A/S. Delårsrapporten er ikke revideret af selskabets revisor.

Rapporten er aflagt i overensstemmelse med IAS 34 som godkendt af EU og yderligere danske oplysningskrav for børsnoterede selskaber. Den anvendte regnskabspraksis er uændret i de første tre måneder af 2015, og der henvises til selskabets årsrapport for 2014 for en mere detaljeret beskrivelse af regnskabs-praksis.

Det er vores opfattelse, at delårsrapporten giver et retvisende billede af koncernens aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. marts 2015 samt af resultatet af koncernens aktiviteter og pengestrømme for     perioden 1. januar – 31. marts 2015.

Det er endvidere vor opfattelse, at ledelsesberetningen indeholder en retvisende redegørelse for udviklingen i koncernens aktiviteter og økonomiske forhold, periodens resultat og den finansielle stilling samt beskriver de væsentligste risici og usikkerhedsfaktorer, som koncernen står overfor.

 

København, 22. maj 2015

Direktion

Britt Meelby Jensen      Mats Blom                  
Adm. direktør                Økonomidirektør          

Bestyrelse

Martin Nicklasson         Rosemary Crane           Catherine Moukheibir
Formand                       Næstformand

Peter Benson                Alain Munoz                  Michael Owen  

Helle Størum                Christian Thorkildsen    Jens Peter Stenvang


 

 

 

KONSOLIDERET   2015 2014 2014
RESULTATOPGØRELSE (DKK '000) Note Q1 Q1 Hele året
Omsætning   6.339 84.997 153.773
Royalty omkostninger   -854 -11.474 -13.776
Bruttooverskud   5.485 73.523 139.997
         
Forsknings- og udviklingsomkostninger   -51.796 -36.926 -180.036
Administrationsomkostninger   -7.490 -7.989 -39.826
Andre driftsindtægter   4.288 0 6.328
Resultat af primær drift   -49.513 28.608 -73.537
         
Finansielle indtægter   2.460 255 3.064
Finansielle omkostninger   -8.495 -13 -2.017
Resultat før skat   -55.548 28.850 -72.490
         
Skat   0 0 7.500
Periodens resultat   -55.548 28.850 -64.990
         
Totalindkomst for perioden   -55.548 28.850 -64.990
         
Resultat pr. aktie - aktuel (DKK)   -2,45 1,13 -2,87
Resultat pr. aktie - udvandet (DKK)   -2,45 1,13 -2,87

 

 

KONSOLIDERET 2015 2014 2014
BALANCE (DKK '000) 31 Mar 31 Mar 31 Dec
AKTIVER      
Produktionsanlæg og maskiner 14.865 18.411 15.994
Andre anlæg, driftsmateriel og inventar 1.435 370 1.573
Indretning af lejede lokaler 893 1.444 1.060
Igangværende investeringer 343 0 0
Deposita 2.633 2.645 2.693
Langfristede aktiver i alt 20.169 22.870 21.320
       
Tilgodehavender fra salg og tjenesteydelser 3.017 11 25.031
Periodeafgrænsningsposter 8.787 3.576 2.209
Andre debitorer 13.284 5.557 9.923
Likvide beholdninger 523.978 349.648 538.273
Kortfristede aktiver i alt 549.066 358.792 575.436
       
Aktiver i alt 569.235 381.662 596.756
       
PASSIVER      
Aktiekapital 23.314 23.193 23.193
Overført resultat 185.861 321.798 229.635
Egenkapital i alt 209.175 344.991 252.828
       
Royalty obligation 303.686 0 267.170
Langfristede gældsforpligtelser 303.686 0 267.170
       
Leverandører af varer og tjenesteydelser 16.850 8.276 18.487
Royalty obligation 5.000 0 5.000
Forudbetalinger fra kunder 14.404 2.672 14.383
Anden gæld 20.120 25.723 38.888
Kortfristede gældsforpligtelser 56.374 36.671 76.758
       
Gældsforpligtelser i alt 360.060 36.671 343.928
       
Passiver i alt 569.235 381.662 596.756

 

 

KONSOLIDERET   2015 2014 2014
PENGESTRØMSOPGØRELSE (DKK '000)   Q1 Q1 Hele året
Periodens resultat   -55.548 28.850 -64.990
Reguleringer   673 1.316 6.559
Ændringer i driftskapitalen   341 9.562 16.771
Pengestrømme fra driftsaktivitet før finansielle poster -54.534 39.728 -41.660
         
Finansielle indtægter   296 1.092 1.494
Finansielle omkostninger   -6.821 -13 -2.017
Pengestrømme fra driftsaktivitet   -61.059 40.807 -42.183
         
Ændringer i deposita   60 -75 -123
Køb af materielle anlægsaktiver   -455 -1.683 -4.497
Salg af værdipapirer   0 24.383 24.383
Pengestrømme fra investeringsaktiviteter   -395 22.625 19.763
         
Provenu fra udstedelse af royalty obligation   0 0 298.675
Udstedelsesomkostninger   0 0 -26.505
Kapitalforhøjelse   6.877 0 0
Pengestrømme fra finansieringsaktiviteter   6.877 0 272.170
         
Ændringer i likvider   -54.577 63.432 249.750
Likvider primo perioden   538.273 286.178 286.178
Valutakursregulering   40.282 38 2.345
Likvider ultimo perioden   523.978 349.648 538.273

 

 

  Aktie Overført  
EGENKAPITALOPGØRELSE (DKK '000) kapital resultat I alt
Egenkapital 1. januar 2015 23.193 229.635 252.828
Aktiebaseret vederlæggelse 0 3.778 3.778
Kapitalforhøjelse 121 6.756 6.877
Kursregulering   1.241 1.241
Totalindkomst for perioden 0 -55.548 -55.548
Egenkapital 31. marts 2015 23.314 185.862 209.176
       
Egenkapital 1. januar 2014 23.193 292.948 316.141
Aktiebaseret vederlæggelse 0 0 0
Totalindkomst for perioden 0 28.850 28.850
Egenkapital 31. marts 2014 23.193 321.798 344.991
       
Ændringer i aktiekapital      
Aktiekapital 31. december 2014     23.193
Kapitalforhøjelse, 21. marts 2015     121
Aktiekapital 31. marts 2015     23.314

 


Attachments

23-15_0522 - Delårsrapport for 1  kvt  2015 - DA_Final.pdf