Metsä Groupin prosessinhoitajakoulutukseen ennätysmäärä hakijoita


Metsä Group lehdistötiedote 25.5.2015

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren puolitoistavuotinen prosessinhoitajakoulutus alkoi toukokuussa yhteisellä koulutusjaksolla Espoossa. Yli 1 300 hakijasta oppisopimuskoulutukseen valittiin soveltuvuustestien ja haastattelujen perusteella 20 henkilöä.

Prosessinhoitajakoulutusohjelma mahdollistaa työskentelyn monipuolisissa prosessi- ja kunnossapitotehtävissä Metsä Fibren sellutehtailla. Koulutettavat suorittavat paperiteollisuuden ammattitutkinnon.

”Osaaminen on tärkein menestystekijämme. Tarvitsemme laaja-alaista prosessi- ja kunnossapito-osaamista, ja tähän uusi prosessinhoitajakoulutus vastaa erinomaisesti", sanoo Metsä Fibren tuotantojohtaja Ismo Nousiainen. ”Perehdytämme tulevat moniosaajat systemaattiseen tapaamme toimia. Kaiken toiminnan perustana on kuitu- ja tuotanto-osaamisemme, kestävän kehityksen mukainen raaka-aine, kestävät toimintatavat ja hyvä ympäristösuorituskyky sekä korkea turvallisuustaso.”

Kolmipäiväisen yhteisen koulutusjakson jälkeen koulutettavat aloittivat työhön perehtymisen Metsä Fibren tehtailla.

Jussi Rantaselle koulutus tarjosi töitä Raumalla. ”Jatkan talteenotossa jossa kemikaalit kierrätetään uudelleen käytettäväksi. Koulutus sopii minulle, sillä olen aiemmin suorittanut prosessi- ja sähköpuolen koulutuksen.”

Tuomo Turpeinen puolestaan vaihtoi koulutuksen myötä alaa sellunvalmistukseen Äänekoskella. ”Työt vaikuttavat mielenkiintoisilta, ja niissä riittää opittavaa. Hyvä asia on sekin, että alan näkyvät ovat myönteiset.”

”Hyvä tuuri kävi”, Atte Parkkonen sanoo. ”Kemin tehdas on viime kesältä tuttu, kun tein töitä paalaamossa. Koko sellunvalmistusprosessi kiinnostaa, ja haluan oppia monipuolisesti eri tehtäviä.”

Metsä Group käynnistää myös jatkossa oppisopimuskoulutuksia vastaamaan tuleviin rekrytointitarpeisiin.


METSÄ GROUP
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Hannu Tolonen, henkilöstön kehittämispäällikkö, Metsä Group, puh. 050 351 8202

 

www.metsagroup.fi

Metsä Group on vastuullinen metsäteollisuuskonserni, jonka tuotteiden pääraaka-aine on uusiutuva ja kestävästi kasvatettu pohjoinen puu. Metsä Group keskittyy pehmo- ja ruoanlaittopapereihin, ensikuitukartonkeihin, selluun, puutuotteisiin sekä puunhankintaan ja metsäpalveluihin. Sen korkealaatuisissa tuotteissa yhdistyvät uusiutuva raaka-aine, asiakaslähtöisyys, kestävä kehitys sekä innovatiivisuus. Metsä Groupin liikevaihto vuonna 2014 oli 5,0 miljardia euroa, ja se työllistää noin 10 500 henkilöä. Konsernilla on toimintaa noin 30 maassa. Metsä Groupin emoyritys on Metsäliitto Osuuskunta, jonka omistaa noin 122 000 suomalaista metsänomistajaa.
 

www.metsafibre.fi

Metsä Fibre on maailman johtavia havuselluntuottajia, jonka päätuotemerkki on Botnia. Yhtiön päätuotteet, vastuullisesti ja kustannustehokkaasti tuotetut valkaistut havu- ja koivusellut, on kehitetty korkealaatuisen pehmo- ja painopaperin, erikoistuotteiden ja kartongin valmistukseen. Metsä Fibrellä on neljä sellutehdasta Suomessa. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,3 miljardia euroa, ja se työllistää noin 850 henkilöä. Metsä Fibre on osa Metsä Groupia.