Kommuniké från årsstämma i Vivoline® Medical


Idag, den 26 maj 2015, hölls årsstämma i Vivoline Medical AB (publ). Nedan följer en sammanfattning av de beslut som fattades. Samtliga beslut fattades med erforderlig majoritet.

Beslut om fastställande av räkenskaper samt resultatdisposition och ansvarsfrihet
Resultat- och balansräkning fastställdes. Vid stämman beslutades även att disponera över bolagets resultat enligt styrelsens förslag i årsredovisningen innebärande att någon vinstutdelning inte lämnas för räkenskapsåret 2014 samt att tillgängliga medel balanseras i ny räkning. Det beslutades vidare att bevilja styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för verksamhetsåret.

Arvoden till styrelse och revisor
Vid stämman beslutades att styrelsearvode ska utgå med 60 000 kronor till styrelseledamot som inte är anställd eller huvudägare i bolaget. Vidare beslutades att arvode till revisorn ska utgå enligt godkänd räkning i enlighet med sedvanliga debiteringsnormer.

Val av styrelse
Vid stämman beslutades att styrelsen ska bestå av fyra ordinarie styrelseledamöter utan suppleanter för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Christian W. Jansson, Marco Baroni, Nils Gyllenkrok och Stig Steen omvaldes som ordinarie styrelseledamöter. Vidare beslutades att omvälja Christian W. Jansson som styrelseordförande.

Bemyndigande för styrelsen att besluta om emissioner
Vid stämman beslutades att bemyndiga styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier, emission av konvertibler och/eller emission av teckningsoptioner. Emission ska kunna ske med eller utan föreskrift om apport, kvittning eller annat villkor. Antalet aktier som ska kunna emitteras (alternativ tillkomma genom konvertering av konvertibler eller utnyttjande av teckningsoptioner) ska sammanlagt högst uppgå till 508 000 stycken. Utspädningen kan, vid fullt utnyttjande av bemyndigandet uppgå till högst ca 10%. Syftet med bemyndigandet är att kunna anskaffa rörelsekapital, att kunna genomföra och finansiera företagsförvärv samt att möjliggöra emission till industriella partners inom ramen för samarbeten och allianser. I den mån bemyndigandet utnyttjas för emission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt ska emissionskursen vara marknadsmässig.

2015-05-26

För ytterligare information:
Patrick Greatrex
VD, Vivoline® Medical AB
+46 (0) 720 173 163
patrick.greatrex@vivoline.se

www.vivoline.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Vivoline Kommunike fran arsstamma.pdf

Om Vivoline
Vivoline® Medical AB utvecklar och säljer evalueringssystemet Vivoline® LS1, som används för att återställa donerade lungors syresättningsförmåga. Systemet är avsett att ta hand om lungor efter avlägsnande från donatorn. Genom konstgjord cirkulation och ventilation kontrolleras lungfunktionen och om den uppfyller kraven för transplantation förbereds lungorna för transplantation till en mottagare. Metoden ökar tillgången på organ lämpliga för transplantation. Vivoline® Medical arbetar med att utveckla verksamheten till att även omfatta transport- och evalueringslösningar samt behandling av andra organ såsom bland annat hjärta. Visionen är att skapa ett världsledande företag inom organtransplantation vars produkter gör majoriteten av donerade organ användbara för transplantation så att ingen behöver avlida på grund av organbristen.


Attachments

Vivoline_Kommunike_fran_arsstamma.pdf