AB „Vilniaus degtinė“ 2015 m. 3 mėnesių tarpinis veiklos rezultatas

AB „Vilniaus degtinė“ 2015 m. sausio–kovo mėn. pardavimo pajamos įskaitant akcizą padidėjo 5,1 procentų, palyginus su 2014 m. atitinkamu laikotarpiu. 2015 m. sausio–kovo mėn. pardavimo pajamos įskaitant akcizą sudarė  13 601 tūkst. EUR, 2014 m. sausio–kovo mėn. pardavimo pajamos įskaitant akcizą sudarė  12 934  tūkst. EUR.

AB „Vilniaus degtinė“ 2015 m. sausio–kovo mėn. pardavimo pajamos neįskaitant akcizą padidėjo 13,0 procentų, palyginus su 2014 m. atitinkamu laikotarpiu. 2015 m. sausio–kovo mėn. pardavimo pajamos neįskaitant akcizą sudarė 4 684 tūkst. EUR, 2014 m. sausio–kovo mėn. pardavimo pajamos neįskaitant akcizą, sudarė 4 147 tūkst. EUR.

AB „Vilniaus degtinė“  2015 m. sausio–kovo mėn. produkcijos eksportas į ES šalis ir į trečiąsias šalis padidėjo 78,9 procentais, palyginus su 2014 m. atitinkamu laikotarpiu.

Vadovaujantis prancūzų koncerno „Belvedere SA“ investiciniu planu, šiais metais pradėti vienintelės Lietuvoje „Vilniaus degtinės“ Obelių spirito varyklos modernizavimo darbai, kurių bendra investicijų vertė sudaro 3,1 mln. eurų. Už šias lėšas varykloje bus atlikti modernizavimo darbai, kurie padidins įmonės gamybinius pajėgumus 1,5 karto ir leis pagaminti iki 27 tūkst. litrų etilo alkoholio per dieną.

Šiais metais didžiausią augimą bendrovė numato prekiniam ženklui „Bajorų premium“,  investicijos į „Bajorų“ prekinį ženklą sieks iki 300 tūkst. eurų. Atnaujinus produkto pakuotę ir pradėjus naują reklaminę kampaniją tikimasi, jog „Bajorų premium“ pardavimai išaugs daugiau kaip du kartus ir atrieks 10 proc. rinkos dalį.

„Vilniaus degtinės“ produktams „Bajorų premium“ ir „Vilniaus Starka 5“ įteikti prestižiniai „Superior Taste Award 2015“ apdovanojimai.  „Vilniaus Starka 5“ yra vienintelė „Starka“ įvertinta tokiu apdovanojimu, kurį skiria Briuselio Tarptautinis skonio ir kokybės institutas (International taste and quality institut - įTQi).

AB „Vilniaus degtinė“  2015 m. sausio–kovo mėn. pelnas iki mokesčių siekė 176 tūkst. EUR, 2014 m. atitinkamu laikotarpiu pelnas iki mokesčių sudarė 103 tūkst. EUR.

2015 m. sausio–kovo mėn. EBITDA siekė 386 tūkst. EUR, 2014 m. sausio–kovo mėn. EBITDA siekė 313 tūkst. EUR.

Generalinis direktorius Juozas Daunys

Attachments