ZetaDisplay: Uppdragsanalys från Aktiespararna – ZetaDisplay slår förväntningarna


Sverige, 2015-06-05 10:15 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Nedan är ett utdrag ur Aktiespararnas Analysguiden, för hela analysen se länk nedan.

Rekommendation: Köp

Riktkurs: 6,75 kronor

 

ZetaDisplay slår förväntningarna

ZetaDisplay levererade starka siffror för årets första kvartal med en tillväxt aningen över våra förväntningar. Samtidigt tecknas nya bra avtal, bland annat med finska Alko som har 350 butiker.

ZetaDisplay är en helhetsleverantör inom digital signage för butikskommunikation med fokus på användare i detalj- och servicehandeln. I helhetserbjudandet ingår rådgivningstjänster, projektledning, medieplattform samt programvara och andra löpande tjänster såsom innehållsproduktion, service och support.

Bolaget redovisade positivt resultat för årets första kvartal med en stark tillväxt. Under samma kvartal slutfördes köpet av finska Marketmedia för 2 miljoner euro. Marketmedia inkluderades i de redovisade kvartalssiffrorna från 1:a januari och vi estimerar den positiva effekten på omsättningen till cirka åtta miljoner kronor. Vidare beräknar ZetaDisplay att förväntade synergier realiseras med start under årets tredje kvartal. I april presenterades information om att ett avtal tecknats med Finlands motsvarighet till Systembolaget, Alko. Avtalet är i linje med ZetaDisplays tillväxtstrategi och ger prov på Marketmedias starka position på den finska marknaden.

Bolaget första kvartal var aningen bättre än våra förväntningar rörande både tillväxt och resultat. Vi har dock valt att vara konservativa i vår bedömning och behåller våra befintliga estimat i avvaktan på ytterligare siffror som kan styrka den starka tillväxten. Vi behåller vår köprekommendation med en riktkurs på 6,75 kronor som justerat upp från tidigare 6,70 kronor. DCF-värderingen har kompletterats med en jämförelsevärdering där vi jämför marknaders värdering av ZetaDisplays aktie med en jämförelsegrupp samt ett antal relevanta globala index. Resultatet påvisar att risken finns på uppsidan.

Hela analysen bifogas i detta pressmeddelande och kan även laddas ner på http://www.aktiespararna.se/analysguiden/Hitta-Bolag/IT/ZetaDisplay/Analyser/2015/ZetaDisplay-slar-forvantningarna/

 

Vid frågor kontakta

ZetaDisplay AB (publ)
CEO Leif Liljebrunn

Telefon: +46 70 845 80 52
E-mail: leif.liljebrunn@zetadisplay.com

 

Om ZetaDisplay

ZetaDisplay är en ledande leverantör av Digital Signage till större kedjor inom detaljhandels- och servicebranschen på den europeiska marknaden. Huvudkontoret finns i Sverige och försäljningskontor finns i Danmark, Norge, Finland, Estland och Holland. Aktien handlas sedan april 2011 på NASDAQ OMX First North Premier, med kortnamnet ZETA. Certified Adviser är Erik Penser Bankaktiebolag. Mer information finns på http://www.zetadisplay.com

Om Digital Signage

ZetaDisplay definierar Digital Signage som system för reklam, profilering och butikskommunikation som förmedlar ljud, bild och film i anslutning till butik och i offentlig miljö. Ett svenskt namn för Digital Signage är digital butikskommunikation. Lösningar baserade på digitala bildskärmar är en stor del av marknaden, men utvecklingen går mot att utnyttja fler digitala kanaler för att kommunicera kunderbjudanden och annan information. Det handlar om lösningar, som integreras med sociala medier och webbplatser, och appar för smarta mobiltelefoner och surfplattor vilka skapar interaktivitet med kunden. Utvecklingen går också mot att integrera lösningar med butikskedjans kassasystem för automatisk prisuppdatering och automatiskt byte av budskap på de digitala bildskärmarna.


Attachments

150605 Analysguiden ZetaDisplay.pdf