Metsä Groupissa kesätyöt ovat vastuullisia


Metsä Group lehdistötiedote 17.6.2015

Metsä Group on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jossa halutaan kasvattaa nuorten työmahdollisuuksia ja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätöitä.

Metsä Groupille kesätyöntekijät ovat kesäkauden voimavara, joista osa jatkaa kesätyökauden päätyttyä tai myöhemmin konsernin palveluksessa.

”Tavoitteemme on luoda jokaiselle nuorelle positiivinen kesätyökokemus ja samalla tukea nuorten uravalintoja. Kampanjaan osallistuminen on meille luontevaa, sillä meillä toteutuvat kampanjan hyvän kesätyön periaatteet ”, Metsä Groupin henkilöstöjohtaja Anneli Karhula sanoo. ”Mielekkäät kesätyökokemukset kehittävät nuorten työelämätaitoja ja tukevat urasuunnittelua antamalla konkreettisia esimerkkejä uudistuvan metsäalan monipuolisista työtehtävistä. Metsä Group työllistää Suomessa noin 700 nuorta, joiden työtehtävät vaihtelevat puunhankinnasta ja tuotannosta markkinoinnin ja viestinnän tehtäviin.”

Perehdyttämisen avulla kesätyöntekijä saa hyvän alun itsenäiseen suoriutumiseen työtehtävissään”, henkilöstön kehittämisasiantuntija Matti Simula sanoo. ”On tärkeää, että myös kesätyöntekijämme ymmärtävät oman työnsä tavoitteet, velvollisuudet ja vastuualueet. Perehdyttäminen vaikuttaa merkittävästi työn tuloksiin ja työturvallisuuteen.”

Metsä Group tarjoaa kesätyöntekijöille mielekästä työtä, kattavan perehdytyksen ja ohjauksen, toimivan työympäristön ja mahdollisuuden oppia käytännön työtehtäviä. Suurin osa Metsä Groupin kesätyöpaikoista on tuotannon tehtävissä.
 

METSÄ GROUP
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Anneli Karhula, henkilöstöjohtaja, Metsä Group, puh. 010 465 4174

 

www.metsagroup.fi

Metsä Group on vastuullinen metsäteollisuuskonserni, jonka tuotteiden pääraaka-aine on uusiutuva puu pohjoisen kestävästi hoidetuista metsistä. Metsä Group keskittyy pehmo- ja ruoanlaittopapereihin, ensikuitukartonkeihin, selluun, puutuotteisiin sekä puunhankintaan ja metsäpalveluihin. Sen korkealaatuisissa tuotteissa yhdistyvät uusiutuva raaka-aine, asiakaslähtöisyys, kestävä kehitys sekä innovatiivisuus. Metsä Groupin liikevaihto vuonna 2014 oli 5,0 miljardia euroa, ja se työllistää noin 10 500 henkilöä. Konsernilla on toimintaa noin 30 maassa. Metsä Groupin emoyritys on Metsäliitto Osuuskunta, jonka omistaa noin 122 000 suomalaista metsänomistajaa.

www.kesaduuni.org

Vastuullinen kesäduuni 2015 on Taloudellisen tiedotustoimisto TATin ja yritysten yhteinen kampanja, jonka tarkoitus on haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Tavoitteena on saada mukaan mahdollisimman monta työnantajaa ja herättää keskustelua kesätyön merkityksestä nuorille ja työnantajille. Metsä Group on kampanjan kumppaniyritys.