Zealand forhøjer aktiekapitalen efter udnyttelse af medarbejderwarrants


København, 2015-06-20 09:30 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- 20. juni 2015 – Zealand Pharma (”Zealand”) (Nasdaq København: ZEAL) meddeler en forhøjelse af sin aktiekapital med nominelt 46.521 kr. fordelt på 46.521 nye aktier à nominelt 1 kr. Forhøjelsen er sket som følge af udnyttelsen af medarbejderwarrants, der er tildelt under tre warrantprogrammer som beskrevet i selskabets vedtægter.

 

Udnyttelseskursen er 94,60 kr. pr. aktie for 33.506 af de nye aktier og 77,00 kr. pr. aktie for 13.015 af de nye aktier, alle à nominelt 1 kr. pr. aktie. Det samlede provenu til Zealand fra kapitalforhøjelsen andrager således 4.171.822,60 kr.

 

Hver ny aktie à nominelt 1 kr. giver ret til én stemme på Zealands generalforsamling. De nye aktier giver ret til udbytte og andre rettigheder fra tidspunktet for warrantindehaverens meddelelse om udnyttelsen. Zealand har kun en klasse af aktier.

 

De nye aktier optages til handel hos Nasdaq Copenhagen efter registrering af kapitalforhøjelsen hos Erhvervsstyrelsen. Efter registreringen af de nye aktier vil Zealands aktiekapital andrage nominelt 23.518.108 kr. fordelt på 23.518.108 aktier à nominelt 1 kr.

 

Indholdet af denne meddelelse har ingen indflydelse på selskabets regnskabsmæssige forventninger for 2015.

 

 

●●●●●

 

 

For yderligere information, kontakt venligst:

 

Hanne Leth Hillman, direktør for Investor Relations og kommunikation

Tlf.: 50 60 36 89, e-mail: hlh@zealandpharma.com

 

Om Zealand Pharma

Zealand Pharma A/S ("Zealand") (Nasdaq Copenhagen: ZEAL) er et biotekselskab med hovedsæde i København, Danmark. Zealand har ekspertise inden for identificering, design og udvikling af nye peptid-lægemidler og besidder herudover også kompetencer inden for design og udførelse af kliniske studier. Det terapeutiske fokus er på kardio-metaboliske sygdomme og akutte indikationer, og selskabet har en pipeline med egne, nye lægemiddelprodukter, der udvikles sideløbende med en partner-baseret produkt- og udviklingsportefølje.

 

Zealands første, opfundne lægemiddel er lixisenatid (Lyxumia®), der markedsføres (ekskl. USA) af Sanofi til behandling af type 2-diabetes under en global licensaftale. Aftalen omfatter også LixiLan, der er et kombinationsprodukt af lixisenatid og Lantus® i fase III-udvikling. Registreringsansøgninger er planlagt for lixisenatid i USA i 3. kvartal 2015 og for LixiLan i USA og EU i hhv. 4. kvartal 2015 og 1. kvartal 2016.

 

Zealands pipeline af egne, fuldt ejede produkter omfatter danegaptid i fase II (forebyggelse af hjerteskader efter en akut blodprop) og den stabile glukagon analog, ZP4207 i to fase I studier hhv. som engangspen til behandling af akut svær hypoglykæmi og en flerdosis-version til behandling af mild til moderat hypoglykæmi samt flere andre terapeutiske peptider i klinisk og præklinisk udvikling. Partnerskaber er et vigtigt strategisk element til at optimere virksomhedens ekspertise, mindske udviklingsrisikoen ved store kliniske studier samt sikre finansiering og optimal markedsføring af virksomhedens lægemidler. Zealand har globale partnerskaber og licensaftaler med Sanofi, Helsinn Healthcare og Boehringer Ingelheim.

 

For yderligere information: www.zealandpharma.com               Følg os på Twitter @ZealandPharma

 


Attachments

05-28_0620 - Warrant udnyttelse - DA.pdf