CellaVision AB har fått en uppföljningsorder överstigande 30 MSEK på veterinärmarknaden.


Informationen lämnades för offentliggörande 2015-07-03 kl 8.20

CellaVision har fått en uppföljningsorder till en veterinärmedicinsk laboratoriekedja på den amerikanska marknaden. Ordern omfattar utrustning till kundens största laboratorier och kommer att levereras innan årsskiftet. Ordern har ett värde på över 30 miljoner kronor och är ett tillägg till en affär som inleddes under sista kvartalet 2014 med leverans av utrustning till ett värde överstigande 10 miljoner kronor. Marknaden för CellaVisions utrustning på det veterinärmedicinska området kännetecknas av få men relativt stora aktörer. CellaVision kommer framöver att fortsätta att aktivt utvärdera och bearbeta det veterinärmedicinska marknadssegmentet. 

Under första kvartalet 2015 installerade CellaVision® DM9600 Vet och CellaVision® DM1200 Vet som såldes och levererades till kund under fjärde kvartalet 2014. CellaVision har under årets första sex månader utvecklat utrustningen för att möta de veterinärmedicinska laboratoriernas specifika behov. Ett exempel på detta är möjligheten att analysera hund- och kattblod på distans genom att använda CellaVision® Remote Review Software. Det möjliggör för laboratoriekedjor som arbetar i nätverk att dela provresultat och cellbilder på ett effektivt sätt. 

"Vi är oerhört glada över det värde vi skapar tillsammans med vår kund, där vår utrustning är en integrerad del i att få fram snabbare och bättre kvalitet på blodanalyser. CellaVisions lösning för veterinärlaboratorier möjliggör en centralisering av laboratoriernas expertis vilket bidrar till en besparing samt effektivare arbetsflöden. Med den ökade analyskapaciteten kan fler blodprov än tidigare analyseras", säger Zlatko Rihter, vd på CellaVision. 

CellaVision har sedan 2012 analysinstrument speciellt framtagna för veterinärmarknaden. Sedan dess har bolaget primärt bearbetat den amerikanska marknaden som karaktäriseras av ett fåtal större laboratoriekedjor som tillsammans har ett par hundra laboratorier med stora volymer av prover från främst hund och katt. CellaVision® DM9600 Vet och CellaVision® DM1200 Vet ersätter manuella mikroskop vid blodanalys på veterinärlaboratorier. Produkterna är en anpassad version av CellaVisions befintliga instrument för humanblod. Även om den största potentialen finns i Nordamerika, ser CellaVision även möjligheter att adressera kunder i andra regioner. CellaVision säljer produkten direkt till slutkund. 

För mer information, vänligen kontakta:
Zlatko Rihter, VD, CellaVision AB
Tel: (+46) 733-62 11 06 | Epost: zlatko.rihter@cellavision.com

Om CellaVision 
CellaVision är ett innovativt, globalt medicinteknikföretag som utvecklar och säljer ledande system för rutinanalys av blod och andra kroppsvätskor inom sjukvården. Analyserna utgör ofta viktigt underlag för snabba och korrekta sjukdomsdiagnoser, t.ex. vid infektioner och allvarliga cancersjukdomar. CellaVisions produkter rationaliserar manuellt laboratoriearbete, säkrar och stödjer effektiva arbetsflöden och kompetensutveckling inom och mellan sjukhus. Spetskompetens finns inom bildanalys, artificiell intelligens och automatiserad mikroskopering. Försäljning sker via globala partners med support från moderbolaget i Lund samt marknadsorganisationer i USA, Kanada, Kina och Japan. 2014 var omsättningen 217 Mkr och försäljningen fortsätter att öka med målet om minst 15 % årligen över en konjunktur cykel. CellaVision har säte i Lund. Aktien är noterad på Nasdaq, OMX Stockholm, Small Cap. Läs mer på www.cellavision.se


Attachments

Pdf