„INVL Technology“ užbaigė „Etronikos“ įsigijimo sandorį


Vilnius, Lietuva, 2015-07-27 07:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Investicijų į informacijos technologijų verslus bendrovės „INVL Technology“ valdoma įmonė „Norway Registers Development“ (NRD AS) už 200 tūkst. eurų įsigijo 80 proc. elektroninės bankininkystės, mobiliojo parašo, elektroninių transporto bilietų bei mažmeninės prekybos sprendimus kuriančios bendrovės „Etronika“ akcijų.

Sandoris, kurio metu „Norway Registers Development“ išpirko naują „Etronikos“ akcijų emisiją, užbaigtas penktadienį.

Į „Etronikos“ valdybą išrinkti „INVL Technology“ atstovai Nerijus Drobavičius bei Vida Juozapavičienė, joje taip pat dirbs vienas iš „Etronikos“ įkūrėjų Jonas Šulcas. „Etronikai“ toliau vadovaus dabartinis jos vadovas Kęstutis Gardžiulis.

„Sritys, kuriose veikia „Etronika“ – labai patrauklios. Itin vertiname „Etronikos“ sukurtus produktus ir sprendimus – dabar sieksime grąžinti įmonę į pelningo augimo kelią“, - sakė „INVL Technology“ direktorius ir NRD AS valdybos pirmininkas Kazimieras Tonkūnas.

„Mūsų tikslas – sustiprinti pardavimų pajėgumus ir išplėtoti veiklą globaliai, kadangi Lietuvoje subankrutavus keletui bankų,  bankininkystės rinka ženkliai susitraukė. “INVL Technology” galimybės, patirtis  ir išvystytas pardavimų kanalas Rytų Afrikoje ir Pietryčių Azijoje atvers “Etronikai” naujas augimo galimybes. Neabejojame, kad ši kompetencijų ir praktikų sinergija bus naudinga tiek klientams, tiek ir darbuotojams“, - sakė „Etronikos“ direktorius Kęstutis Gardžiulis.

2014 metais „Etronika” gavo 1,9 mln. eurų pajamų, bendrovėje dirba 40 darbuotojų. Tarp „Etronikos“ klientų – DnB bankas Lietuvoje ir Estijoje, Šiaulių bankas, Medicinos bankas, „Reitan Convenience“ Lietuvoje ir Estijoje, „R-Kioski“ Suomijoje ir kiti.

         Asmuo, įgaliotas suteikti papildomą informaciją:
         Direktorius
         Kazimieras Tonkūnas
         El.paštas k.tonkunas@invltechnology.lt