Skandionkliniken väljer åter igen C-RAD vid upphandling

Pressmeddelande 2015-07-29


Skandionkliniken i Uppsala har fastslagit sitt tidigare beslut om att utrusta sitt protonterapicentrum med C-RADs system för ytskanning. Den andra offentliga upphandlingen avgjordes till C-RADs fördel. Upphandlingen omfattar system för totalt fyra rum, med en option för ytterligare två rum, samt ett långsiktigt serviceavtal.

 

Denna andra omgång av upphandlingen har emellertid överklagats av samma konkurrent som överklagade den första upphandlingen: Radiotherapy Equipment Scandinavia AB (Radeq), som distribuerar en konkurrerande produkt. Målet har anhängiggjorts hos behörig domstol. Det finns ingen bortre tidsgräns för domstolens beslut.

 

Om C-RAD

C-RAD utvecklar innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. C-RAD-koncernen erbjuder produkter och lösningar inom patientpositionering, tumörlokalisering och strålbehandlingssystem. Slutanvändarna är strålbehandlingskliniker över hela världen. All produktutveckling bedrivs i tre helägda dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB, alla belägna i Uppsala. Bolaget har för närvarande 37 anställda. C-RADs verksamhet är sprungen ur forskning och utveckling på Karolinska Institutet i Solna. Bolagets första produkt, C-RAD SentinelTM, började säljas 2007. Samarbetsavtal har ingåtts med Elekta (Sverige), Varian (USA) och IBA (Belgien). På större marknader representeras C-RAD av distributörer som är specialiserade inom strålterapi. C-RAD har grundat tre bolag för direktförsäljning: C-RAD Inc. i USA, C-RAD GmbH i Tyskland och C-RAD WOFE i Kina. Det fransk-belgiska laserföretaget Cyrpa International SPRL är ett helägt dotterbolag vars verksamhet håller på att integreras. C-RAD AB är noterat på NASDAQ Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com.

 

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon +46-18-666930, E-post investors@c-rad.com

Ovanstående information är kurspåverkande och måste därmed offentliggöras enligt lagen om värdepappersmarknaden (2007:528).


Attachments

PR 20150729 Skandion Decision_SWE.pdf