Exiqon sætter analyse af menneskers genom på dagsordenen


Copenhagen, 2015-08-26 07:58 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Den teknologiske udvikling inden for genetisk analyse er løbet forud for den offentlige debat af, hvad vi kan og vil bruge de nye teknologiske landvindinger til. Med de nye teknologier er det muligt at afkode vores gener og bruge denne information til at forbedre den medicinske behandling, stille en mere nøjagtig sygdomsprognose eller måske endda vurdere risikoen for fremtidig sygdom.

Analyse af vores gener rummer mange muligheder men også mange etiske og moralske udfordringer, som kalder på en grundig og oplyst debat. For at fremme informationen og debatten af brugen af genetisk information i det danske samfund har Exiqon tilbudt at udføre en genetisk profil af en lang række danskere.

Offentlige og private fonde har i en årrække støttet forskningsprojekter i Danmark inden for genom-analyse. Senest har Danske Regioner taget initiativ til at genom-analysere 100.000 danskere med henblik på, at sikre tilstrækkelig forståelse af hvordan vi i det danske samfund, bedst kan drage fordel af de nye teknologiske landvindinger og øget genetisk indsigt. De mange initiativer har givet Danmark et enestående udgangspunkt for at bruge informationen om vores gener til at forbedre vores sundhed.

”Vi lever i en tid, hvor den teknologiske udvikling næsten dagligt giver os ny forståelse af, hvordan samspillet mellem vores gener og miljø påvirker vores sundhed. Ved at tilbyde genetisk profilering af en lang række danskere håber jeg, at vi kan bidrage til debatten af, hvordan vi bedst kan benytte de nye teknologier til at forbedre vores sundhed. Som Skandinaviens største genomics selskab så har Exiqon en særlig forpligtelse med hensyn til oplysning” siger administrerende direktør Lars Kongsbak.

Mange sygdomme er påvirket eller endda bestemt af vores genetiske ophav. Andre sygdomme opstår fordi vores gener muterer i løbet af livet som i tilfældet med kræft, hvor netop den genetiske indsigt bliver benyttet til at optimere behandlingen, så behandlingen kan skræddersys til den enkelte patient.

Yderligere oplysninger

Lars Kongsbak, administrerende direktør, tlf. +45 4566 0888 (mobil: +45 4090 2101)
Hans Henrik Chrois Christensen, CFO, telefon +45 4566 0888 (mobil: +45 4090 2131)
 

Om Exiqon

Exiqon har aktiviteter inden for to forretningsområder: Exiqon Life Sciences har etableret sig som den ledende leverandører af fleksible løsninger til analyse af RNA. Exiqon’s forskningsprodukter anvendes på universiteter og i den bioteknologiske og farmaceutiske industri verden over til at gøre banebrydende opdagelser om sammenhængen mellem geners aktivitet og udviklingen af sygdomme. Exiqon Diagnostics samarbejder med farmaceutiske og diagnostiske selskaber om at udvikle nye molekylærdiagnostiske test, som kan hjælpe kræftbehandlende læger med at stille tidlige og præcise diagnoser og vælge den bedst mulige behandling til den enkelte patient med de løsninger Exiqon Life Science udvikler. Exiqon er noteret på NASDAQ OMX i København. Du kan få mere at vide om selskabet på www.exiqon.com.


Attachments

PR_genomics_2015.pdf