ZetaDisplay: Delårsrapport januari - juni 2015

Ökad omsättning med positivt resultat


Sverige, 2015-08-27 09:32 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Andra kvartalet – april-juni 2015

  • Omsättningen uppgick till 24,3 (13,0) MSEK
  • EBITDA uppgick till 1,8 (-0,6) MSEK
  • Rörelseresultatet uppgick till 0,9* (-1,3) MSEK
  • Resultat per aktie uppgick till -0,02 (-0,12) SEK
  • Tecknar rikstäckande avtal med Alko i Finland
  • Tecknar nya kundavtal värda 16,5 MSEK

Första halvåret – januari-juni 2015

  • Omsättningen uppgick till 49,4 (25,1) MSEK
  • EBITDA uppgick till 4,1 (-2,7) MSEK
  • Rörelseresultatet uppgick till 2,3** (-4,2) MSEK
  • Resultat per aktie uppgick till 0,05 (-0,36) SEK
  • Organisk tillväxt var proforma 24,9 %

Viktiga händelser efter periodens utgång

  • Tilläggsavtal med Kjell & Co om utrullning i Norge

*) exklusive förvärvskostnader på 0,4 MSEK  **) exklusive förvärvskostnader på 0,7 MSEK

 

Kommentar från koncernchef Leif Liljebrunn
Bolagets verksamhet fortsätter att utvecklas positivt och vi nådde en tillväxt på drygt 86 % för Q2 i jämförelse med motsvarande kvartal förra året. Även resultatet utvecklades bra för kvartalet och rörelseresultatet uppgick till 0,9 (-1,3 ) MSEK och EBITDA-resultatet landade på 1,8 (-0,6) MSEK, båda exklusive förvärvskostnader. Organisk tillväxt var proforma 24,9 % för första halvåret i jämförelse med motsvarande period förra året.

Marginalen kan variera mellan enstaka kvartal beroende på mixen av produkter och tjänster. Under Q2 var bruttomarginalen 56 % (63 %) vilket är i samma nivå som Q1. Den lägre nivån i jämförelse med motsvarande kvartal förra året beror på att andelen digitala system var hög i kvartalet.

Under perioden påbörjades integrationen av befintlig verksamhet i Finland med Marketmedia som förvärvades i Q1. Marketmedia har en stark position inom detaljhandel och är Finlands största och ledande leverantör av Digital Signage. Vi räknar med att uppnå stora synergier mellan våra två verksamheter under andra halvåret.

Under perioden har vi tecknat ett antal tilläggsavtal med befintliga kunder inom bank och möbelhandeln, vilket visar på en vidareutveckling av befintlig kundmassa. Vi har även, genom en samarbetspartner, tecknat ett avtal med en ledande aktör inom kommunikations- och logistiklösningar i Norden som vill förbättra och underlätta kommunikationen med sina kunder och sin personal på flera tusen platser. Installation görs initialt på 500 platser och värdet på dessa beräknas till 8 miljoner kronor.

Att kontinuerligt vidareutveckla vårt erbjudande är ett sätt för oss att möta växande och nya behov på marknaden. Dessutom är det ett sätt att skapa en trygg och framtidssäkrad lösning för våra kunder. Bolagets satsning på digital multikanalkommunikation pågår för fullt och i kvartalet har ett antal lösningar satts i drift och levererats till våra kunder. Det sker genom att utveckla affären tillsammans med kunderna, men det kan också ske genom ytterligare förvärv på de marknader vi är etablerade på idag. Vi ser en möjlighet till konsolidering i branschen och vi vill ta en aktiv del i denna utveckling.

  

Vid frågor kontakta:

ZetaDisplay AB (publ)
CEO Leif Liljebrunn
Telefon: +46 70 845 80 52
E-mail:
leif.liljebrunn@zetadisplay.com

 

Om ZetaDisplay

ZetaDisplay är en ledande leverantör av Digital Signage till större kedjor inom detaljhandels- och servicebranschen på den europeiska marknaden. Huvudkontoret finns i Sverige och försäljningskontor finns i Danmark, Norge, Finland, Estland och Holland. Aktien handlas sedan april 2011 på NASDAQ OMX First North Premier, med kortnamnet ZETA. Certified Adviser är Erik Penser Bankaktiebolag. Mer information finns på http://www.zetadisplay.com

Om Digital Signage och multikanalkommunikation

ZetaDisplay definierar Digital Signage som system för reklam, profilering och butikskommunikation som förmedlar ljud, bild och film i anslutning till butik och i offentlig miljö. Ett svenskt namn för Digital Signage är digital butikskommunikation. Lösningar baserade på digitala bildskärmar är en stor del av marknaden, men utvecklingen går mot att utnyttja fler digitala kanaler för att kommunicera kunderbjudanden och annan information. Det handlar om lösningar, som integreras med sociala medier och webbplatser, och appar för smarta mobiltelefoner och surfplattor vilka skapar interaktivitet med kunden. Utvecklingen går också mot att integrera lösningar med butikskedjans kassasystem för automatisk prisuppdatering och automatiskt byte av budskap på de digitala bildskärmarna.


Attachments

Delårsrapport januari-juni 2015.pdf