Sparbanken Skåne etablerar MTN-program och offentliggör prospekt


Lund, 2015-09-22 13:22 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Sparbanken Skåne AB (publ) (”Sparbanken Skåne”) har beslutat om att upprätta ett Medium Term Note-program (”MTN-programmet”). MTN-programmet utgör en ram varunder Sparbanken Skåne har möjlighet att löpande uppta lån i kronor eller euro med en löptid om lägst ett (1) år inom ett vid varje tid högsta utestående nominellt belopp om tio (10) miljarder kronor eller motvärdet därav i euro.  

Finansinspektionen har den 22 september 2015 godkänt och registrerat ett grundprospekt med anledning av MTN-programmet. Den första emissionen under MTN-programmet beräknas komma att ske under 2015.

Prospektet finns tillgängligt i elektronisk form på Sparbanken Skånes (www.sparbankenskane.se) och Finansinspektionens (www.fi.se) respektive hemsidor samt på begäran i pappersform på Sparbanken Skånes ledningskontor, Byggmästaregatan 4, 222 00 Lund.

– Inlåningen från allmänheten är den största finansieringskällan i banken och för att diversifiera skuldsidan vill vi komplettera med lång marknadsupplåning. Ramen för programmet är tio miljarder och vi beräknar gå ut med de första emissionerna under hösten, säger Sparbanken Skånes VD Bo Bengtsson.


För mer information
Bo Bengtsson, VD, 044-13 83 15, bo.bengtsson@sparbankenskane.se
Åsa Grundström, finanschef, 044-13 82 44, asa.grundstrom@sparbankenskane.se
Kristian Svensson, kommunikatör, 046-16 23 09, kristian.svensson@sparbankenskane.se


Om Sparbanken Skåne
Sparbanken Skåne är en närvarande bank för människorna, näringslivet och det lokala samhället. Genom att förena det bästa hos Sparbanken 1826, Färs & Frosta Sparbank och delar av Sparbanken Öresund har vi skapat en stark regional sparbank med lokala kontor för privat- och företagskunder. En bank med hög tillgänglighet, smarta tjänster och grundläggande sparbanksvärderingar, där besluten fattas nära dig som kund.


Attachments

Pressmeddelande MTN-program 2015.pdf