Företagsrekonstruktion i Pilum fortsätter enligt plan


Vid borgenärssammanträde i tingsrätten Borås den 30 september redovisade rekonstruktören advokat Christian Andersch, Rosengrens Advokatbyrå i Göteborg, en preliminär rekonstruktionsplan. Efter att närvarande borgenärer tillstyrkt fortsatt rekonstruktionsarbete beslutade tingsrätten att rekonstruktionen skall fortsätta och pågå till den 11 december. Bolaget har möjlighet att innan dess lämna ett ackordsförslag eller begära förlängning.

En viktig del i rekonstruktionen är att fokusera på verksamheten genom att avyttra fastigheten utanför Norrköping som innehas av det helägda dotterbolaget Strömsfors 1:3 Norrköping AB. Detta genomfördes den 29 september 2015. Genom transaktionen tillfördes Pilum AB ca 2 MSEK i likvida medel vilket var väsentligt för det fortsatta rekonstruktionsarbetet.

Pilums dotterbolag, Pilum Envipower AB, omfattas inte av rekonstruktionen.

2015-10-01

För ytterligare information:
Christian Baarlid
VD/CEO
christian.baarlid@pilum.se
Tel: +46 705 61 80 20

Per-Ove Jönsson
Styrelseordförande  
po@pinkportinvest.se
Tel: +46 700 92 77 81

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Pilum Pressrelease 2015-10-01.pdf

Om Pilum
Pilum är leverantör av kompletta system, komponenter och service inom industriell miljövård med fokus på hantering och rening av gas och luft. Kunderna återfinns huvudsakligen bland svenska och nordiska industri- och kraftvärmeföretag. Pilum AB (publ) är listat på NASDAQ OMX First North Premier. Erik Penser Bankaktiebolag är Certified Adviser.


Attachments

Pilum_Pressrelease_2015-10-01.pdf