STYLEPIT A/S – Bestyrelsens supplerende bemærkninger til Stylepit A/S’ ordinære generalforsamling

Selskabsmeddelelse nr. 36 / 2015


Det er en lidt besynderlig situation at skulle holde generalforsamling for regnskabsåret 2014/15 for en bestyrelse, der kun var en del af selskabets ledelse i godt en uge i det gamle regnskabsår. Til gengæld har de første tre måneder af det nye regnskabsår været fyldt med høj aktivitet, både på det kommercielle og det ledelsesmæssige område. Samtidig er der sket rigtig meget, der har ændret såvel selskabets som aktionærernes situation.

Selskabet og dets situation er så velbeskrevet gennem det materiale, der er sendt ud, og som jeg går ud fra, at alle har sat sig grundigt ind i, så jeg vil begrænse mig til nogle overordnede bemærkninger.

Jeg vil dele min beretning op i følgende afsnit:

1.     Hvad er der sket i det forgange år
2.     Kapitaludvidelsen
3.     Købstilbuddet
4.     Fremtiden
5.     Årsrapporten
6.     Bestyrelsen og bestyrelsesarbejde
7.     Vederlag til bestyrelsen for regnskabsåret 2014/15 og 2015/16
8.     Den nære fremtid
 

1.          Hvad er der sket i det forgange år

Driften i det forgangne år har været præget af den fortsatte turn-around, som påbegyndtes i forrige regnskabsår. Som det kan ses af regnskabet, faldt omsætningen dramatisk i regnskabsåret, hvilket var helt bevidst for at samle kræfterne om de markeder, som virksomheden kunne forstå og håndtere, og for samtidig at få lageret bragt ned og derigennem sikre, at selskabets likvide situation var i orden. I det forløbne regnskabsår har Selskabet også samlet sine navner fra ”Smartguy” m.fl. til alle at være under navnet ”Stylepit”. Selvfølgelig medførte dette ganske store markedsføringsomkostninger, men det kan efterfølgende konstateres, at det har været klogt og omkostningsbesparende at samle alt under ét navn.

Under selve restruktureringen siden september 2014 er det lykkedes at samle aktiviteterne i København på fornuftig vis. Det er også lykkedes at samle en dygtig organisation, det er lykkedes at få et logistikcenter og et fotostudie til at være velfungerende i Polen, og endelig har it-afdelingen i Ukraine fungeret fornuftigt. Alt i alt har det på trods af det store underskud, som selskabet har præsteret, været en god periode, fordi virksomheden har fulgt planen om at fokusere på sin hovedforretning og få sammenhæng mellem omsætning og omkostninger.

I den samme periode har der været meget fokus på likviditeten, og det har selvfølgelig lagt et enormt pres på selskabet. Men også her har selskabet fulgt sine planer, og med kapitaludvidelsen i år er der kommet en anderledes ro. Hvis man skal sammenfatte driftssituationen for det forgangne år, er der kun at sige, at planen om turn-around er lykkedes, (uanset at nogen siger det modsatte). Stylepit har fået reduceret og fokuseret forretningen til noget, det har forstand på. Så en stor tak til medarbejdere og ledelsen for at holde fast i planen og gennemføre den for derigennem at sikre, at virksomheden ved indgangen til dette regnskabsår har fået et rigtigt godt udgangspunkt for vækst og indtjening i de kommende år.

I øvrigt skal vi nok alle regne med, at turn-around er et blivende begreb i alle virksomheder fremover. Alt forandrer sig så hurtigt i denne verden, at de klassiske turn-around-elementer løbende skal anvendes.

2.          Kapitaludvidelsen

En af de første opgaver, som den nye bestyrelse havde, var at sikre gennemførelsen af den kapitaludvidelse, som havde været drøftet gennem hele maj og juni måned. Det var lykkedes at samle et garantikonsortium, der kunne sikre, at selskabet kunne gennemføre kapitaludvidelsen og være sikker på at have tilstrækkelige midler til at opretholde en forsvarlig likviditet, også set i lyset af de aftaler, der var indgået med Stylepit’s bankforbindelse. Alt omkring kapitaludvidelsen er beskrevet i det prospekt, som blev offentliggjort den 10. august 2015, så jeg skal ikke gå i detaljer om dette.

Dog vil jeg fremhæve, at vi har lavet en fornuftig fremadrettet aftale med selskabets pengeinstitut, der er baseret på, at vi afhænder de ejendomme, som selskabet har, dels ejendommen i Jyderup og dels ejendommen i Polen. Ejendommen i Jyderup er afhændet i september i år, hvilket er glædeligt, til en værdi, der ikke medfører en negativ resultatpåvirkning for selskabet, mens ejendommen i Polen således som planlagt endnu ikke er afhændet, men der er indgået et Letter of Intent med henblik på afhændelse. Når denne ejendom også er afhændet, vil selskabet således som tidligere oplyst være et selskab uden rentebærende forpligtelser – forhåbentlig inden udgangen af kalenderåret.

Der har selvfølgelig været meget fokus på kapitaludvidelsen, herunder vores storaktionærs rolle i denne. Det var glædeligt, at Bestseller-koncernen besluttede sig for at tegne med, en tegning som vi også forventede.

For så vidt angår forholdet til Nicolai Kærgaard har der også været mange gisninger omkring dette. Jeg kan sige, at selskabet betragter det, som det jeg tidligere har kaldt ”støj”, og vi mener, at vi også i dette forhold kan finde en fornuftig løsning, uden at selskabet er involveret heri.

3.          Købstilbuddet

Netop som vi troede, at vi efter kapitaludvidelsen skulle have ro omkring selskabet og derigennem fuld fokus på drift, organisation og strategi for virkelig at kaste os over det marked, som vi betragter som rigtig spændende og fyldt med muligheder, kom købstilbuddet på selskabet fra Bestseller-koncernen. Vi har udsendt en redegørelse, som vi skal efter lovgivningen, og har der redegjort for, hvorledes vi ser på købstilbuddet. Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at denne nye situation meget nemt bringer selskabet i en venteposition, indtil selskabets ejerstruktur er afklaret.

Vi har dog besluttet, at det helt afgørende for selskabet er, at der fortsat er turbo på alt, hvad Stylepit laver, for vi arbejder i et meget hastigt skiftende og fortsat udviklende marked, og Stylepit skal hele tiden være på forkant og derigennem sikre den bedst mulige driftsmæssige situation.

Det samme gælder ledelsesforholdene, som medierne for nylig har gjort til et tema. Det er klart, at med det ændrede fokus på virksomheden, vil det være interessant at udvide vores team på ledelsesniveau, således at vi er helt på forkant med, hvad der foregår på internethandelsområdet. De kompetencer skal vi have opgraderet både i virksomheden og i bestyrelsen. Denne udvidelse har vi sat i bero, indtil virksomhedens ejerstruktur er afklaret.

Jeg vil gerne i den anledning sige, at bestyrelsen har tillid til, at Marc Jeilman sammen med resten af organisationen kan drive virksomheden. Fra os er der stor ros og anerkendelse af det arbejde, Marc og organisationen har lavet i rekonstruktionsfasen, og perioden herefter. Nu hvor Stylepit skal videre, skal der gerne flere kræfter til for sammen med den nuværende ledelse og organisation at løfte virksomheden til et nyt niveau.

4.          Fremtiden

Internethandel er kommet for at blive, internethandel boomer og internethandel bliver stadig mere sofistikeret.

Konkurrencesituationen er som forventet – hård, men ikke uventet hård; det ville være underligt, hvis Stylepit skulle have et ”Blue Ocean” for os selv. Vi er fortrøstningsfulde, fordi Stylepit har været igennem en periode, hvor selskabet har prøvet så meget, så det ved, hvad det kan og ikke kan og hvilke segmenter, der skal fokuseres på. Der er ingen, der kan hvile på laurbærrene – slet ikke Stylepit – men vi kan kun konstatere, at siden foråret har selskabet fulgt de planer, der er lagt, og det er meget betryggende for den videre færd.

Her efter udgangen af 1. kvartal kan jeg tilføje, at selskabet følger de lagte planer og budgettet, således at det udmeldte forventningsbillede fastholdes.

5.          Årsrapporten

Hvis jeg skal kommentere på årsrapporten, henviser jeg til side 47 og fremefter. Som det fremgår, faldt omsætningen fra DKK 470 mio. til DKK 364 mio. Det var ikke et spørgsmål om, at det gik galt for selskabet, men det var en bevidst handling om at trække sig ud af markeder, som var urentable, og samtidig et spørgsmål om at sikre selskabets likviditet. Underskuddet på EBIT-niveau, det vil sige på resultatet før finansielle omkostninger, var godt DKK 46 mio. i underskud mod DKK 114 mio. året før. Begge år har været præget af betydelige ”særlige poster”, herunder nedskrivning af varelager, nedskrivning af bygninger og også i år nedskrivning af IT-systemer.

Nok så interessant er det, at selskabets balance er faldet fra DKK 202 mio. til DKK 141 mio., hvor jeg særligt vil fremhæve faldet i varebeholdningerne fra DKK 95 mio. til DKK 53 mio. Ved udgangen af regnskabsåret var egenkapitalen  DKK 15,6 mio. mod DKK 68 mio. året før. Det medførte, at Stylepit ikke opfyldte kravene i selskabsloven om at have mere end halvdelen af egenkapitalen intakt. Dette blev dog klaret ved den efterfølgende kapitaludvidelse, således at kapitalforholdene nu er på plads.

En anden særlig post, som jeg vil fremhæve, er ejendommene. Da det er besluttet at sælge ejendommene og derigennem gøre selskabet frit for rentebærende gæld, er ejendommene flyttet fra langfristede aktiver til kortfristede aktiver, og det samme er sket på passivsiden med de dertil hørende gældsforpligtelser. Selskabet har samtidig i forbindelse med regnskabsaflæggelsen ryddet op i en række udestående forhold, som revisionen gennem årene har påpeget. Vi har et enkelt udestående forhold, som ikke er afklaret, nemlig relationen til en rådgiver, som selskabet havde på et tidligere tidspunkt. Den pågældende rådgiver har efterfølgende rejst et krav mod selskabet, som selskabet har afvist, fordi der ikke er leveret i henhold til den indgåede aftale. Hvorledes dette ender, vil kun tiden vise. Det er ikke et væsentligt beløb, men nok til at jeg ønsker at oplyse det her.

6.          Bestyrelsen og bestyrelsesarbejde

På den samlede bestyrelses vegne indstiller jeg, at bestyrelsen genvælges. Som nævnt havde vi  regnet med, at der skulle ske en tilførsel af yderligere kompetencer til bestyrelsen på denne generalforsamling, men som følge af den nu uafklarede ejersituation, finder vi det rigtigst ikke at foreslå valg af nye yderligere medlemmer og i stedet lade den siddende bestyrelse fortsætte, indtil der er en afklaring af den endelige ejerstruktur i virksomheden.

Jeg skal tilføje, at arbejdet i bestyrelsen har været godt og konstruktivt og gennemført i en ordentlig tone.

7.          Vederlag 2014/15 og 2015/16

Dernæst vender jeg mig mod spørgsmålet om bestyrelsens vederlag for 2014/15 og for det kommende år. Som nævnt har bestyrelsen kun været en del af selskabet i en uge i det forgangne regnskabsår. Derfor vedrører samtlige omkostninger til bestyrelsesmedlemmer nævnt i årsrapportens noteapparat den hidtidige bestyrelse og ikke den nu siddende bestyrelse. 

I indstillingen til generalforsamlingen er en godkendelse af et uændret vederlag for 2015/16 i forhold til tidligere år på kr. 300.000 til formanden og kr. 100.000 til hver af de ordinære bestyrelsesmedlemmer. Derudover indstiller vi, at der bliver et ekstra honorar af tilsvarende størrelse som følge af, at vi i det regnskabsår, der nu er startet, har haft et meget betydeligt arbejde, dels med gennemførelse af kapitaludvidelsen og dels med det uinviterede købstilbud fra Bestsellers side. Jeg betragter det som værende ganske normalt, at et sådant arbejde skal kunne vederlægges. I den forbindelse kan jeg oplyse, at vi, siden vi blev indvalgt i bestyrelsen den 23. juni 2015, har afholdt 17 bestyrelsesmøder.

For så vidt angår direktørens aflønning, sker der ingen ændringer heri.

8.          Den nære fremtid

For bestyrelsen har de første 100 dage med Stylepit været ekstraordinære – en situation som vi håber nu afløses af mere fokus på selve driften.

Bestyrelsen vil i den nærmeste periode arbejde for ”business as usual”. Det vil sige opfordre og udfordre selskabets ledelse og dygtige medarbejdere til at sikre opfyldelse af de lagte planer. Samtidig vil vi arbejde med at etablere en mere langsigtet plan, som skal kunne eksekveres i en stand-alone situation. Og endelig håber vi for selskabets medarbejdere og aktionærer, at der bliver fokus på selskabets drift og resultater fremfor alt andet. Det fortjener Stylepit.

Tak.

--

Spørgsmål vedrørende denne meddelelse kan rettes til bestyrelsesformand N.E. Nielsen på mobil nr. +45 42 43 33 43.


Med venlig hilsen

STYLEPIT A/S


Attachments

Meddelelse nr  36_2015_STYLEPIT.pdf