Kallelse till extra bolagsstämma i Pilum


Aktieägarna i PILUM AB (publ), org nr 556556-8325 (Bolaget) kallas härmed till extra bolagsstämma

Tidpunkt: onsdagen den 11 november 2015 kl 10.00
Plats: Gärde Wesslau Advokatbyrås lokaler Kyrkängsgatan 8, Borås

ANMÄLAN OCH RÄTT TILL DELTAGANDE VID ÅRSSTÄMMAN

Dels vara införda i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken på avstämningsdagen, som är onsdagen den 4 november 2015. Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier hos bank eller annan förvaltare måste tillfälligt registrera aktierna i eget namn för att få delta i stämman. Sådan omregistrering måste vara verkställd senast onsdagen den 4 november 2015. Detta innebär att aktieägaren i god tid före denna dag måste meddela sin önskan härom till förvaltaren. Dels anmäla deltagandet till Bolaget senast måndagen den 9 november 2015. Anmälan om deltagande i stämman görs via e-post till info@pilum.se alternativt via brev till Pilum AB (publ), Skaraborgsvägen 21, 506 30 Borås. Anmälan skall omfatta fullständigt namn, person- eller organisationsnummer, adress och telefonnummer samt, i förekommande fall, uppgift om ställföreträdare, ombud och biträde. Om aktieägare vill låta sig representeras av ombud måste en skriftlig och daterad fullmakt ställd till ombudet vara Bolaget tillhanda före stämman. Fullmakt i original skall medtas till årsstämman. Om fullmakten utfärdas av juridisk person skall bestyrkt kopia av registreringsbevis eller motsvarande för den juridiska personen bifogas.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING

1. Öppnande av stämman
2. Val av ordförande vid stämman
3. Upprättande och godkännande av röstlängd
4. Godkännande av dagordning
5. Val av en eller två protokolljusterare
6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
7. Framläggande av årsredovisning, revisionsberättelse, styrelsens redogörelse för händelser av väsentligt betydelse för Bolagets ställning sedan årsredovisningen lämnades, revisorns yttrande över redogörelsen, en av Bolagets revisor granskad kontrollbalansräkning samt styrelsens förslag i fråga om Bolaget skall träda i likvidation
8. Beslut i fråga om Bolaget skall träda i likvidation
9. Bolagsstämmans avslutande

BESLUTSFÖRSLAG

Styrelsen har i enlighet med 25 kap 13 § aktiebolagslagen upprättat och låtit Bolagets revisor granska en kontrollbalansräkning. Kontrollbalansräkningen utvisade att Bolagets eget kapital, beräknat enligt 25 kap 14 § aktiebolagslagen, understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet. I anledning därav har styrelsen beslutat att kalla till extra bolagsstämma för framläggande av kontrollbalansräkningen och för prövning av frågan om Bolaget skall träda i likvidation. Styrelsen föreslår att Bolaget inte skall träda i likvidation då Bolagets egna kapital, beräknat enligt 25 kap 14 § aktiebolagslagen, bedöms uppgå till minst det registrerade aktiekapitalet senast vid den tidpunkt då frågan om Bolagets likvidation på nytt skall prövas enligt aktiebolagslagen 25 kap 16 § eller senast den 11 juli 2016. Styrelsens bedömning är att Bolagets aktiekapital fullt ut kan återställas inom den ovan angivna tidsperioden genom, var för sig eller i kombination, ackordsuppgörelser, nyemission och minskning av Bolagets registrerade aktiekapital.

TILLGÄNGLIGA HANDLINGAR

Styrelsens fullständiga förslag till beslut, tillsammans med kopia av den av Bolagets revisor granskade kontrollbalansräkningen, årsredovisningen för år 2014 försedd med bolagsstämmans beslut rörande Bolagets förlust, kopia av revisionsberättelsen för år 2014, styrelsens redogörelse enligt 25 kap 4 § aktiebolagslagen för händelser av väsentlig betydelse för Bolagets ställning som inträffat efter årsredovisningens för år 2014 avgivande samt ett av revisorn avgivet yttrande över redogörelsen, kommer att hållas tillgängliga hos Bolaget och på Bolagets webbplats www.pilum.se under minst tre veckor före stämman. Kopia av handlingarna sänds på begäran utan kostnad till aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

ANTAL AKTIER OCH RÖSTER I BOLAGET

Vid tidpunkten för denna kallelses utfärdande uppgår det totala antalet aktier och röster i Bolaget till 11 182 954. Bolaget innehar inga egna aktier.

UPPLYSNINGAR PÅ BOLAGSSTÄMMAN

Styrelsen och den verkställande direktören ska, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget, vid bolagsstämman lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen. Motsvarande upplysningsplikt gäller även avseende dotterföretag. Upplysningsplikten avser även Bolagets förhållande till annat koncernföretag samt koncernredovisningen.

Borås oktober 2015

PILUM AB (publ)
Styrelsen

För ytterligare information:
Christian Baarlid
VD/CEO
christian.baarlid@pilum.se
Tel: +46 705 61 80 20

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Pilum Kallelse till extra bolagsstamma.pdf

Pilum är leverantör av kompletta system, komponenter och service inom industriell miljövård med fokus på hantering och rening av gas och luft. Kunderna återfinns huvudsakligen bland svenska och nordiska industri- och kraftvärmeföretag. Pilum AB (publ) är listat på NASDAQ OMX First North Premier. Erik Penser Bankaktiebolag är Certified Adviser.


Attachments

Pilum_Kallelse_till_extra_bolagsstamma.pdf