Nasdaq technologijų ir verslo kompetencijų centras iškilmingai atidarytas


Vilnius, Nasdaq, 2015 m. spalio 13 d. - Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) praneša, kad Vilniuje simboliniu vertybinių popierių biržos varpo dūžiu buvo iškilmingai atidarytas Nasdaq technologijų ir verslo kompetencijų centras, kuriame kuriamos pasaulio finansų rinkoms skirtos šiuolaikinės technologijos ir sprendimai, valdomos vertybinių popierių rinkų, finansų apskaitos, IT sistemų administravimo ir kitos operacijos. Centro atidaryme dalyvavo LR prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Be Nasdaq technologijų ir verslo kompetencijų centro naujajame k29 biure dirbs ir vertybinių popierių birža „Nasdaq Vilnius“ bei Lietuvos centrinis vertybinių popierių depozitoriumas.

Šiuo metu Nasdaq biržose kotiruojama daugiau kaip 3600 bendrovių, kurių rinkos kapitalizacija viršija 9 trilijonus JAV dolerių. Nasdaq sukurtas šiuolaikines finansų rinkų technologijas naudoja daugiau kaip 70 skirtingų finansų institucijų. Iš viso Nasdaq teikia paslaugas daugiau kaip 10.000 verslo klientų visame pasaulyje.

„Finansų rinkų infrastruktūros vystymas – tai kartu finansinio stabilumo, galimybių verslui pritraukti kapitalo plėtrai, o investuotojams - įdarbinti pinigus sukūrimas, o tai yra Nasdaq prioritetai“, - sakė Hans-Ole Jochumsen (Hans-Ole Jokumsenas), Nasdaq prezidentas. –  „Mūsų pažangūs technologiniai sprendimai padeda bendrovėms glaudžiau ir skaidriau bendrauti su investuotojais, o analitiniai–informaciniai produktai leidžia sėkmingai naviguoti itin sudėtingose šiuolaikinėse kapitalo rinkose.“

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius pabrėžė, kad Vilnius tampa lyderiu finansinių paslaugų infrastruktūroje Baltijos šalyse.

„Džiaugiuosi, kad su Nasdaq Technologijų ir verslo kompetencijų centro įsikūrimu Vilnius pereina į dar aukštesnį lygmenį. Čia dirbs ypatingai aukštos kompetencijos žmonės iš Lietuvos ir kitų šalių. Tai dar vienas paliudijimas, kad Vilnius yra puiki vieta paslaugų ir kompetencijos centrams ir neabejotinai taps kokybės ženklu, pritraukiančiu dar daugiau kompanijų į Vilnių.“ – teigė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Nasdaq dėkinga „Investuok Lietuvoje“ komandai už analitinį, informacinį darbą ir pagalbą  bei mūsų šalies privalumų nuoseklų pristatymą tarptautiniams tiesioginiams investuotojams.   

“Nasdaq, pasaulinio lygio kompanijos atėjimas į Lietuvą yra gera žinia ne tik šalies gyventojams, kurie turės galimybę čia dirbti. Ne mažiau svarbu, kad į užsienį mokytis ir gyventi išvykę lietuviai turi rimtą progą pagalvoti apie sugrįžimą – pasaulinio lygio karjerą visame pasaulyje žinomoje kompanijoje galima daryti ir Lietuvoje.” – sakė „Investuok Lietuvoje vadovas Mantas Katinas.

Iki š.m. spalio mėnesio Nasdaq Technologiniame ir verslo kompetencijų centre įdarbinta maždaug 120 programuotojų ir programinės įrangos inžinierių, IT sistemų testuotojų, analitikų ir administratorių, finansų rinkų, apskaitos ir kt. specialybių darbuotojų.

Apie Nasdaq

Nasdaq (NASDAQ: NDAQ) – didžiausia vertybinių popierių prekybos technologijų, vertybinių popierių kotiravimo ir informacijos paslaugų tiekėja visuose šešiuose žemynuose. Nasdaq paslaugų portfelyje – diversifikuoti sprendimai, leidžiantys klientams planuoti ir optimizuoti verslą, įgyvendinti verslo vizijas. Nasdaq technologijos – nepamainomas skaidrumą ir supratimą šiuolaikinėse pasaulio kapitalo rinkose užtikrinantis instrumentas. Nasdaq – tai pirmoji elektroninė vertybinių popierių birža pasaulyje, šiuo metu 50 šalyse valdanti 70 biržų, kuriose sudaromas maždaug vienas iš dešimties vertybinių popierių sandorių pasaulyje. Nasdaq kotiruojama daugiau kaip 3600 bendrovių, kurių rinkos kapitalizacija viršija 9,6 trilijonus JAV dolerių, Nasdaq paslaugomis naudojasi daugiau kaip 10.000 verslo klientų. Daugiau informacijosnasdaq.com/ambition arba business.nasdaq.com

Nasdaq Copenhagen, Nasdaq Helsinki, Nasdaq Iceland, Nasdaq Riga, Nasdaq Stockholm, Nasdaq Tallinn, Nasdaq Vilnius, Nasdaq Clearing ir Nasdaq Broker Services yra atitinkamai reguliuojamų rinkų Nasdaq OMX Copenhagen A/S, Nasdaq OMX Helsinki Ltd., Nasdaq OMX Iceland hf., Nasdaq OMX Riga, AS, Nasdaq OMX Stockholm AB, Nasdaq OMX Tallinn AS, AB Nasdaq OMX Vilnius, Nasdaq OMX Clearing AB, Nasdaq OMX Broker Services AB prekės ženklas. Nasdaq Nordic – tai bendras Nasdaq Copenhagen, Nasdaq Helsinki, Nasdaq Iceland ir Nasdaq Stockholm rinkų ir jų siūlomų produktų bei paslaugų pavadinimas. Nasdaq Baltijos rinka – tai bendras Nasdaq Tallinn, Nasdaq Riga ir Nasdaq Vilnius rinkų ir siūlomų bendrų produktų bei paslaugų pavadinimas. Daugiau apie Nasdaq Baltijos rinką:
www.nasdaqbaltic.com

Įspėjamasis pranešimas
Informacijoje, pateiktoje šiame pranešime spaudai, yra į ateitį nukreiptų pareiškimų, kurie nėra aiškiai apibrėžti ir yra susiję su įvairiomis rizikomis. Nasdaq įspėja, kad bet kokia į ateitį nukreipta informacija negali būti laikoma garantija dėl bet kokių ateities rezultatų pasiekimo, ir Nasdaq nekontroliuoja veiksnių, kurie gali paveikti tokius faktinius rezultatus. Nasdaq neprisiima jokios atsakomybės viešai atskleisti bet kokių į ateitį nukreiptų pareiškimų.

Daugiau informacijos:
Audronė Ranonytė
+370 5 253 1475
audrone.ranonyte@nasdaq.com