Kvalitena emitterar ny obligation


 

 

 

Pressmeddelande, 23 oktober 2015

 

Kvalitena emitterar ny obligation om 600 MSEK

 

Kvalitena AB (publ) har emitterat ett obligationslån om 600 MSEK som är delvis säkerställt. Obligationslånet har en löptid om tre år löper med en rörlig ränta om STIBOR 3m +6,50 procentenheter. Investerarintresset för obligationslånet var mycket starkt och emissionen övertecknades trots en utökning av initialt indikerad volym. Svenska investerare utgjorde ca 85 procent av volymen och totalt deltog över 80 investerare i emissionen.

 

”Kvalitena är tacksamma över det förtroende befintliga och nya investerare gett oss och det faktum att vi attraherat en så stor variation av institutionellt kapital. Vi är mycket nöjda med utfallet och ABG som finansiell rådgivare” – Knut Pousette, VD Kvalitena

 

Emissionslikviden ska användas för att refinansiera bolagets utestående obligation samt utgöra en grund för fortsatt fastighetsrelaterad expansion. Kvalitena avser att notera obligationslånet på NASDAQ Stockholm.

 

ABG Sundal Collier har varit finansiell rådgivare och arrangör i samband med obligationsemissionen medan Wigge & Partners har varit juridisk rådgivare till Kvalitena.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta

VD Knut Pousette, +46 (0)8 121 317 00

 

 

Om Kvalitena

Kvalitena AB (publ) är ett privatägt fastighetsinriktat investmentbolag med fokus på Stockholmsregionen. Huvudinnehaven utgörs idag av D. Carnegie & Co AB (publ) samt Stendörren Fastigheter AB (publ), i vilka bolaget innehar kontrollerande positioner. Kvalitenas delägda samt helägda fastighetsbolag har idag ett totalt fastighetsvärde överstigande 20 miljarder SEK.


Attachments

Kvalitena emitterar ny obligation om 600 MSEK.pdf