Ackordsförslag utskickat till fordringsägare i Pilum


Ackordsförslag utskickat till fordringsägare i Pilum AB (publ) Borås tingsrätt har den 11 september 2015 beslutat om företagsrekonstruktion i Pilum AB. Som ett led i rekonstruktionen och i enlighet med den rekonstruktionsplan som upprättats i samarbete med rekonstruktören har Pilum AB skickat ett ackordsförslag till bolagets oprioriterade fordringsägare.

Ackordsförslaget består i att samtliga oprioriterade fordringsägare erbjuds ackord om 25 % på fordringsbeloppet. Härutöver erbjuds ett tilläggsackord för det fall Pilum AB erhåller spärrmedel alternativt indrivna fordringar som härrör från att spärrade medel tagits i anspråk. Ett eventuellt tilläggsackord motsvarar en proportionell fördelning av medlen som släpps fria.

Betalning skall ske senast 6 månader efter det att samtliga berörda fordringsägare accepterat ackordsförslaget eller lagakraftvunnet domstolsbeslut föreligger om ackordets fastställande.

Svar från fordringsägare väntas senast den 27 november 2015.

2015-11-17

För ytterligare information:
Christian Baarlid
VD/CEO
christian.baarlid@pilum.se
Tel: +46 705 61 80 20

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Pilum Pressrelease 2015-11-17.pdf

Om Pilum
Pilum är genom dotterbolaget Envipower en komplett leverantör av hela värdekedjan - teknisk konsultation, kompletta system, service och reservdelar - inom industriell miljövård med fokus på hantering och rening av gas och luft. Kunderna återfinns huvudsakligen bland svenska och nordiska industri- och kraftvärmeföretag.

Pilum AB (publ) är listat på NASDAQ OMX First North Premier. Erik Penser Bankaktiebolag är Certified Adviser.

Ovanstående information har offentliggjorts i enlighet med lag om värdepappersmarknaden och/eller lag om handel med finansiella instrument.


Attachments

Pilum_Pressrelease_2015-11-17.pdf