AB „Agrowill Group“ įmonių grupė atsiskaitė su kreditoriais ir de facto užbaigė restruktūrizavimo procesą

Ekologinio ūkininkavimo modelį pasirinkusi AB „Agrowill Group“ įmonių grupė šiandien savo valdomų žemės ūkio bendrovių kreditoriams sumokėjo 1,56 mln. eurų (85 proc. kreditorinių reikalavimų) ir tokiu būdu de facto užbaigė 2011 metais pradėtą įmonės restruktūrizavimo procesą. Dar 15 proc. skolų buvo grąžinta 2014 metų gruodžio mėnesį. Skolas išmokėjusios grupei priklausančios žemės ūkio bendrovės įstatymo nustatyta tvarka kreipsis į teismą dėl restruktūrizavimo proceso užbaigimo de jure.

„Lietuvoje yra labai nedaug sėkmingai pasibaigusių restruktūrizavimo procesų, todėl mūsų sėkmės istorija yra ne tik gera žinia kreditoriams, bet ir įrodymas, kad restruktūrizavimo modelis yra veikiantis ir gyvybingas. Manau, kad tai įvertins ir investuotojai bei finansų institucijos, vertinančios gebėjimą laikytis prisiimtų įsipareigojimų. Mes restruktūrizavimo užbaigimą vertiname kaip tašką buvusio „Agrowill“ istorijoje. Naują grupės istoriją pradėjome rašyti pasikeitus akcininkams ir pradėjus transformacijos į tausojančios ekologinės žemdirbystės modelį taikančią bendrovę procesą“, - sakė „Agrowill Group“ valdybos narys Vladas Bagavičius.

Pasak jo, atsiskaitymas tiek su motininės bendrovės, tiek ir su antrinių žemės ūkio bendrovių kreditoriais vyko tiksliai pagal restruktūrizavimo planus.

Šiandien atsiskaitymą su kreditoriais užbaigė AB „Agrowill Group“ antrinės restruktūrizuojamos žemės ūkio bendrovės - ŽŪB „Agrowill Alanta“, ŽŪB „Agrowill Smilgiai“, ŽŪB „Agrowill Mantviliškis“, ŽŪB „Agrowill Lankesa“, ŽŪB „Agrowill Dumšiškės“, ŽŪB „Agrowill Jurbarkai“, ŽŪB „Agrowill Eimučiai“, ŽŪB „Agrowill Žadžiūnai“, ŽŪB „Agrowill Nausodė“ ir  ŽŪB „Agrowill Želsvelė“.

AB „Agrowill Group“ yra viena didžiausių investuojančių į žemės ūkį įmonių grupių Lietuvoje. 2014 metais grupės pardavimo pajamos siekė 41,9 mln. eurų, grynasis pelnas siekė 8,9 mln. eurų. Bendrovėje dirba daugiau negu 1000 žmonių. AB „Agrowill Group“ akcijomis yra prekiaujama „Nasdaq OMX Baltic“ ir Varšuvos vertybinių popierių biržose. Šių metų birželį bendrovė paskelbė diegianti aplinką tausojančio ekologinio žemės ūkio gamybos modelį. Pirmoji sertifikuota ekologiška bendrovės žemės ūkio produkcija rinkoje atsiras 2017 metais.

Daugiau informacijos:

Vaidotas Vyšniauskas