ELITE VARAINHOITO OYJ:N LISTAUTUMISANTI NASDAQ HELSINGIN FIRST NORTH -MARKKINAPAIKALLE YLIMERKITTIIN


ELITE VARAINHOITO OYJ YHTIÖTIEDOTE 22.11.2015 klo 16.00.

EI JULKISTETTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI SUORAAN TAI VÄLILLISESTI YHDYSVALTOIHIN, KANADAAN, UUTEEN-SEELANTIIN, AUSTRALIAAN, JAPANIIN, HONGKONGIIN, SINGAPOREEN TAI ETELÄ-AFRIKKAAN TAI MIHINKÄÄN MUUHUN VALTIOON, JOSSA LEVITTÄMINEN TAI JULKISTAMINEN OLISI LAINVASTAISTA.

ELITE VARAINHOITO OYJ:N LISTAUTUMISANTI NASDAQ Helsingin First North -markkinapaikalle YLIMERKITTIIN

Elite Varainhoito Oyj:n ("Elite" tai "Yhtiö") hallitus on 22.11.2015 päättänyt, että osakeanti ("FN-Listautumisanti") toteutetaan täysimääräisesti. Elite saa 1 000 000 B-sarjan osakkeen liikkeeseenlaskusta noin 5 000 000 euron varat ennen FN-Listautumisannissa Yhtiön maksettavaksi tulevia maksuja, palkkioita ja kuluja. Eliten markkina-arvo välittömästi FN-Listautumisannin jälkeen on noin 48,5 miljoonaa euroa.

FN-Listautumisanti lyhyesti

  •  Eliten hallitus päätti 22.11.2015 FN-Listautumisannin toteuttamisesta sekä tarjottavien B-sarjan osakkeiden lukumäärästä.
     
  •  FN-Listautumisanti ylimerkittiin. Yhtiö laskee liikkeelle yhteensä 1 000 000 Yhtiön uutta B-sarjan osaketta.
     
  •  FN-Listautumisannin jälkeen Yhtiöllä on yli 500 osakkeenomistajaa ja Yhtiön B-sarjan osakkeiden lukumäärä kasvaa 1 080 550 osakkeeseen.
     
  •  Elite saa FN-listautumisannissa noin 5 000 000 euron varat ennen FN-Listautumisannissa maksettavia maksuja ja kuluja.
     
  •  Merkityt B-sarjan osakkeet rekisteröidään Patentti- ja Rekisterihallituksen ylläpitämään kaupparekisteriin arviolta 26.11.2015 ja kaupankäynti Yhtiön B-sarjan osakkeilla NASDAQ OMX Helsinki Oy:n First North -mark­kinapaikalla alkaa 30.11.2015 kaupankäyntitunnuksella ELVHB.
     
  •  Yhtiöllä on kaksi osakesarjaa. A-sarjan osake tuottaa kaksikymmentä (20) ääntä ja B-sarjan osake yhden (1) äänen yhtiökokouksessa. Osakesarjoilla on yhtäläiset oikeudet osinkoon ja muuhun voitonjakoon.
     
  •  Kaikista hyväksytyistä merkintäsitoumuksista lähetetään vahvistusilmoitus merkintäsitoumuksen antaneille sijoittajille arviolta 23.11.2015. Mahdolliset maksujen palautukset tapahtuvat arviolta seitsemän (7) pankkipäivän kuluessa hallituksen allokaatiopäätöksestä. Palautettaville varoille ei mak­seta korkoa. Mikäli sijoittajan pankkitili on eri rahalaitoksessa kuin merkintäpaikka, palautettavat varat maksetaan suomalaiselle pankkitilille rahalaitosten välisen maksuliikenteen aikataulun mukaisesti arviolta viimeistään kaksi (2) pankkipäivää myöhemmin.

Hallituksen puheenjohtaja Kari Juurakko kommentoi:

"FN-Listautumisannin toteutuminen suunnitelman mukaisesti mahdollistaa yhtiön kasvun jatkumisen, mistä koko Eliten henkilöstö on innoissaan. Haluamme kiittää kaikkia sijoittajia luottamuksesta ja toivottaa heidät tervetulleiksi Eliten omistajiksi. Samalla haluamme kiittää runsaasta myönteisestä palautteesta, jota olemme listautumisen johdosta saaneet."

Toimitusjohtaja Daniel Pasternack kommentoi:

"Eliten toiminnan ytimessä on jatkuva palvelun parantaminen ja asiakkaiden varallisuuden kartuttaminen. FN-Listautumisen erinomainen onnistuminen on luottamuksen osoitus jo tehdylle työlle ja mahdollistaa seuraavat kasvun askeleet. Haluamme tehdä Elitestä kaikkein houkuttelevimman vaihtoehdon asiakkaille, työntekijöille ja omistajille."

Merasco Oy toimi FN-Listautumisannin taloudellisena neuvonantajana ja Yhtiön First Northin sääntöjen mukaisena hyväksyttynä neuvonantajana. Yhtiön oikeudellisena neuvonantajana toimi Asianajotoimisto Borenius Oy.

ELITE VARAINHOITO OYJ

Hallitus

Lisätietoja:

Elite Varainhoito Oyj

Daniel Pasternack, toimitusjohtaja Kari Juurakko, hallituksen puheenjohtaja
+358 50 569 3416 +358 50 582 7411
daniel.pasternack@elitevarainhoito.fi kari.juurakko@elitevarainhoito.fi

Elite on toimivan johdon ja henkilöstön omistama kannattava ja kasvava sijoituspalveluyhtiö, joka tarjoaa laadukasta ja monipuolista varainhoitoa kuluttaja-asiakkaille sekä korkeatasoisia palveluita ammattisijoittajille. Eliten asiakaskunta koostuu yksityishenkilöistä ja yhteisöistä, joita yritys palvelee valtakunnallisesti 13 eri paikkakunnalla. Ensimmäinen nykyiseen Elite-konserniin kuuluva yhtiö on perustettu vuonna 2000 ja Elite-konsernin palveluksessa on noin 75 sijoitusalan ammattilaista ja konsernin palveluita tarjoaa yli 30 sidonnaisasiamiestä. Yritys hoitaa asiakkaidensa puolesta yhteensä noin 1,6 miljardin euron varallisuutta. Tutustu Eliten palveluihin osoitteessa: www.elitevarainhoito.fi.

JAKELU:

NASDAQ QMX Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.elitevarainhoito.com

JAKELU:

NASDAQ QMX Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.elitevarainhoito.com

HUOMAUTUS

Tämän tiedotteen sisältämä tieto ei ole tarkoitettu julkistettavaksi tai levitettäväksi suoraan tai välillisesti Yhdysvalloissa, Kanadassa, Uudessa-Seelannissa, Australiassa, Japanissa, Hongkongissa, Singaporessa tai Etelä-Afrikassa. Nämä kirjalliset materiaalit eivät muodosta tarjousta arvopapereiden myymiseksi Yhdysvalloissa, eikä arvopapereita saa tarjota tai myydä Yhdysvalloissa, ellei niitä ole rekisteröity Yhdysvaltain vuoden 1933 arvopaperilain (muutoksineen) ja sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten mukaisesti tai ellei rekisteröintivelvollisuudesta ole poikkeusta. Yhtiön tarkoituksena ei ole rekisteröidä mitään osaa arvopapereita koskevasta listautumisannista Yhdysvalloissa eikä tarjota arvopapereita yleisölle Yhdysvalloissa.

Arvopapereiden liikkeeseen laskemiselle, käyttämiselle ja/tai myymiselle on asetettu erityisiä oikeudellisia tai lainsäädännöllisiä rajoituksia tietyissä valtioissa. Yhtiö ja Merasco Oy eivät ole vastuussa, jos tällaisia rajoituksia rikotaan.

Tätä tiedotetta ei tule tulkita tarjoukseksi myydä tai tarjouspyynnöksi ostaa tässä mainittuja arvopapereita, eikä arvopapereita myydä alueilla, joilla kyseisten arvopapereiden tarjoaminen, hankinta tai myynti olisi lainvastaista ennen niiden rekisteröintiä taikka rekisteröintivelvollisuutta koskevan poikkeuksen tai muun kyseisten alueiden arvopaperilakien mukaisen hyväksynnän saamista. Sijoittajien ei tule hyväksyä arvopapereita koskevaa tarjousta tai hankkia arvopapereita, joihin tämä dokumentti viittaa, elleivät he tee sitä Yhtiön julkaisemaan tai levittämään soveltuvaan esitteeseen sisältyviin tietoihin perustuen.

Yhtiö ei ole antanut valtuutusta arvopapereiden tarjoamiseen yleisölle missään muussa Euroopan talousalueen jäsenvaltiossa kuin Suomessa. Lukuun ottamatta Suomea, missään Euroopan talousalueen jäsenvaltiossa, joka on pannut täytäntöön Esitedirektiivin (kukin "Relevantti Jäsenvaltio"), ei ole tehty eikä tulla tekemään mitään toimenpiteitä arvopapereiden tarjoamiseksi yleisölle siten, että se edellyttäisi esitteen julkistamista Relevantissa Jäsenvaltiossa. Tämän seurauksena arvopapereita voidaan tarjota Relevanteissa Jäsenvaltioissa ainoastaan (a) Esitedirektiivissä määritellyille kokeneiksi sijoittajiksi lukeutuville oikeushenkilöille tai (b) missä tahansa muussa Esitedirektiivin 3(2) artiklan mukaisessa tilanteessa. Tässä kappaleessa ilmaisu "tarjota arvopapereita yleisölle" tarkoittaa viestimistä millä tahansa tavalla ja antamalla riittävästi tietoa tarjouksen ehdoista ja tarjottavista arvopapereista, jotta sijoittaja pystyy päättämään arvopapereiden käyttämisestä, ostamisesta tai merkitsemisestä, kuten ilmaisu voi vaihdella jäsenvaltiossa tehtyjen täytäntöönpanotoimenpiteiden seurauksena. Ilmaisu "Esitedirektiivi" tarkoittaa direktiiviä 2003/71/EY (muutoksineen, mukaan lukien 2010 Muutosdirektiivi, siltä osin kuin se on pantu täytäntöön Relevantissa Jäsenvaltiossa), ja se sisältää kaikki relevantit täytäntöönpanotoimenpiteet Relevantissa Jäsenvaltiossa, ja ilmaisu "2010 Muutosdirektiivi" tarkoittaa direktiiviä 2010/73/EU.

Tässä esitetyt tiedot on suunnattu ainoastaan (i) henkilöille, jotka ovat Ison-Britannian ulkopuolella tai (ii) henkilöille, joilla on ammattimaista kokemusta sijoittamisesta Ison-Britannian vuoden 2000 rahoituspalvelu- ja markkinalain (Financial Services and Markets Act) (Financial Promotion) vuoden 2005 määräyksen ("Määräys") 19(5) artiklan tarkoittamalla tavalla ja (iii) Määräyksen 49(2) mukaisille korkean varallisuustason omaaville tahoille (high net worth entities) taikka muille henkilöille, joille asiakirja voidaan laillisesti tiedottaa (kaikki edellä mainitut henkilöt yhdessä, "Relevantit Henkilöt"). Kaikki tähän tiedotteeseen liittyvä sijoitustoiminta on ainoastaan Relevanttien Henkilöiden saatavilla ja siihen ryhdytään ainoastaan Relevanttien Henkilöiden kanssa. Kenenkään, joka ei ole Relevantti Henkilö, ei tule toimia tämän asiakirjan perusteella tai luottaa sen sisältöön.