Vivoline® Medicals emission övertecknad


Den 3 december 2015 avslutades teckningstiden i Vivoline® Medical ABs ("Vivoline") företrädesemission, i vilken även allmänheten gavs möjlighet att teckna units. Företrädesemissionen tecknades till cirka 71,3 MSEK inklusive teckningsåtaganden, vilket motsvarar en teckningsgrad om cirka 285 procent. Genom emissionen emitteras 6 828 752 aktier och 4 267 970 teckningsoptioner (av serie TO 2) inkluderat övertilldelningsoption om initialt cirka 3 MSEK. Vivoline tillförs därmed cirka 23,6 MSEK (efter emissionskostnader om cirka 1,4 MSEK) samt cirka 570 nya aktieägare. Garantiåtagare erhåller ingen tilldelning i emissionen. I det fall samtliga vidhängande teckningsoptioner nyttjas tillförs Vivoline ytterligare cirka 15,1 MSEK (efter emissionskostnader om cirka 0,5 MSEK). Avräkningsnotor är planerade att skickas ut imorgon.

VD Patrick Greatrex kommenterar
- Först och främst vill jag rikta ett stort tack till samtliga tecknare i emissionen. Det är glädjande att intresset för Vivoline och vår verksamhet är så stort. Genom det kapital vi tillförs kan vi fortsätta arbetet med att ta Vivolines verksamhet till nästa nivå så att ännu fler kliniker kan få tillgång till våra produkter.

Teckning och tilldelning
Totalt inkom anmälningar motsvarande 71 252 916 SEK. 738 410 units (cirka 97 procent av emissionsvolymen exklusive övertilldelningsoption) tilldelas tecknare med stöd av företrädesrätt. De som tilldelas units utan stöd av företrädesrätt samt genom övertilldelning kommer att erhålla avräkningsnotor, vilka är beräknade att skickas ut imorgon, torsdagen den 10 december 2015. Tecknare som inte tilldelas units erhåller inga avräkningsnotor. Notera att garantiåtagare inte erhåller tilldelning i emissionen.

Antal aktier och aktiekapital
Efter att emissionen inklusive övertilldelningsoption registrerats hos Bolagsverket kommer det totala antalet aktier i Vivoline att uppgå till 11 402 818 aktier och aktiekapitalet kommer att uppgå till 2 508 619,96 SEK.

Handel med BTU
Handel med BTU (betald tecknad unit) kommer att ske på Nasdaq First North i Stockholm fram till dess att Bolagsverket har registrerat emissionen. Notera att inga BTU erhålls vid tilldelning genom övertilldelningsoptionen, utan aktier och teckningsoptioner av serie TO 2 levereras så snart registrering skett på Bolagsverket. Registrering beräknas ske i slutet av december 2015.

Villkor för teckningsoptioner i sammandrag
Efter att emissionen registrerats hos Bolagsverket kommer 4 267 970 teckningsoptioner av serie TO 2 att finnas utestående. Innehav av en (1) teckningsoption av serie TO 2 berättigar till teckning av en (1) nyemitterad aktie till en kurs om 4,10 SEK. Teckning av aktier med stöd av teckningsoptioner kan äga rum från och med den 16 november 2016 till och med den 7 december 2016. Detta ska ske genom samtidig kontant betalning senast klockan 15.00 den 7 december 2016. Aktier bokas ut tidigast 15 dagar därefter. Sista dag för handel med teckningsoptioner är den 5 december 2016. I det fall samtliga vidhängande teckningsoptioner nyttjas tillförs Vivoline ytterligare cirka 15,1 MSEK (efter emissionskostnader om cirka 0,5 MSEK).

Finansiell rådgivare
Sedermera Fondkommission är finansiell rådgivare i samband med företrädesemissonen.

För frågor med anledning av emissionen, vänligen kontakta:
Sedermera Fondkommission
0431-47 17 00
info@sedermera.se

För ytterligare information om Vivoline, vänligen kontakta:
Patrick Greatrex, VD
+46 (0) 720 173 163
patrick.greatrex@vivoline.se
www.vivoline.se

Erik Penser Bankaktiebolag är bolagets Certified Adviser.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Vivoline Pressrelease 2015-12-09.pdf

Vivoline® Medical AB utvecklar och säljer bland annat evalueringssystemet Vivoline® LS1/LS2, med tillhörande engångsset, som används för att återställa donerade lungors syresättningsförmåga. Systemet är avsett att ta hand om lungor efter avlägsnande från donatorn. Genom konstgjord cirkulation och ventilation kontrolleras lungfunktionen och om den uppfyller kraven för transplantation förbereds lungorna för transplantation till en mottagare. Metoden ökar tillgången på organ lämpliga för transplantation. Vivoline arbetar med att utveckla verksamheten till att även omfatta behandling av andra organ såsom bland annat hjärta. Visionen är att skapa ett världsledande företag inom organtransplantation vars produkter gör majoriteten av donerade organ användbara för transplantation så att ingen behöver avlida på grund av organbristen. Vivoline Medical, organisationsnummer 556761-1701, är sedan mars 2015 listat på Nasdaq First North Stockholm.


Attachments

Vivoline_Pressrelease_2015-12-09.pdf