Hogere omzet voor automotive order verwacht; verdere versterking Raad van Commissarissen


PERSBERICHT

Zwolle, 17 december 2015

In het persbericht van 12 november jongstleden, heeft RoodMicrotec een grote order in de automotive sector aangekondigd met een totale omzet van circa € 10 miljoen en een looptijd van 10 jaar. De voorwaarden van deze order zijn nu definitief overeengekomen. Bij een nadere interne analyse op basis van de huidige marktontwikkelingen is de verwachting van RoodMicrotec dat de totale omzet over de gehele looptijd circa € 20 miljoen zal bedragen in plaats van de eerder genoemde € 10 miljoen. 

De omzet zal in de engineering (pre-productie) fase € 150.000 bedragen. De volumeproductie start naar verwachting in het vierde kwartaal van 2017. In deze fase zal de omzet variëren en naar verwachting toenemen van circa € 1 miljoen per jaar tot tenminste € 3 miljoen per jaar. De looptijd van de order is van 2016 tot 2025.

Daarnaast is RoodMicrotec voornemens om de Raad van Commissarissen te versterken en uit te breiden en Tom van Wijngaarden voor te dragen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Tom van Wijngaarden is corpate partner bij het Nederlandse advocatenkantoor Eversheds en is tevens lid van de Raad voor de Jaarverslaggeving. RoodMicrotec is voorbereidingen aan het treffen voor de oproeping van een buitengewone vergadering van aandeelhouders om de benoeming te effectueren. De oproep voor deze vergadering zal naar verwachting begin januari 2016 gedaan worden. 

Ten aanzien van de ziekte van CEO Philip Nijenhuis, deelt RoodMicrotec mee dat er een duidelijke verbetering van zijn gezondheid is opgetreden. Philip heeft inmiddels selectief verschillende interne en externe zakelijke gesprekken gevoerd. 

'Wij zijn blij met de duidelijke verbetering van de gezondheid van Philip. De tijdelijke maatregelen ten aanzien van de verdeling van zijn werkzaamheden, die wij in het persbericht van 29 oktober jongstleden hebben gemeld, werken uitstekend en blijven voorlopig van kracht. Het management van RoodMicrotec zet zich volledig in om de recent verworven orders in de automotive sector tot een succes te maken en de verwachte omzet te realiseren en te stimuleren.

Wij zijn bovendien verheugd met het voornemen om de Raad van Commissarissen van RoodMicrotec uit te breiden met Tom van Wijngaarden. Met zijn ervaring op het gebied van corporate governance en zijn expertise op het gebied van Nederlandse beursfondsen, jaarverslaggeving, M&A en de kapitaalmarkten zal hij een waardevolle bijdrage leveren aan de activiteiten van de Raad van Commissarissen', aldus Vic Tee, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Over RoodMicrotec
Met meer dan 45 jaar ervaring als een onafhankelijke value-added dienstverlener op het gebied van micro- en optoelectronica biedt RoodMicrotec fabless companies, OEM's en andere ondernemingen een one-stop shopping propositie. Met haar powerful solutions heeft RoodMicrotec een sterke positie in Europa opgebouwd.

De diensten voldoen aan de industriële en kwaliteitseisen van de high-reliability/ruimtevaart, automobiel-, telecommunicatie-, medische, IT- and electronicasectoren.
Certified by RoodMicrotec betreft onder andere certificatie van producten volgens de strenge ISO/TS 16949-norm die geldt voor toeleveranciers van de automobielindustrie. De onderneming beschikt tevens over een geaccrediteerd laboratorium voor testactiviteiten en kalibrering volgens ISO/IEC 17025.

The value-added diensten omvatten onder meer failure & technology analysis, qualification & burn-in, test- & product engineering, production test (waaronder device programming en end-of-line service), ESD/ESDFOS assessment & training, quality & reliability consulting, supply chain management en total manufacturing solutions met partners.

RoodMicrotec heeft vestigingen in Duitsland (Dresden, Nördlingen, Stuttgart), in het Verenigd Koninkrijk (Bath) en in Nederland (Zwolle).

Voor nadere informatie:
Erwin Vrielink, CFO                    Telefoon: +31 38 4215216
Correspondentieadres:
RoodMicrotec N.V., Postbus 1042, 8001 BA  Zwolle
E-mail:      investor-relations@roodmicrotec.com
Web-site:  www.roodmicrotec.com


Attachments

RoodMicrotec_PR 17 December 2015_NL