IXONOSIN RAHOITUKSEN JA TASERAKENTEEN VAHVISTAMINEN JA SUUNNATUN OSAKEANNIN JÄRJESTÄMINEN


Helsinki, Suomi, 2015-12-22 11:45 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Ixonos Oyj          Pörssitiedote          22.12.2015 klo 12:45
 

 

Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, Hongkongiin, Etelä-Afrikkaan tai Japaniin.

 

IXONOSIN RAHOITUKSEN  JA TASERAKENTEEN VAHVISTAMINEN JA SUUNNATUN OSAKEANNIN JÄRJESTÄMINEN

 

Rahoituksen  ja taserakenteen vahvistaminen

 

Ixonos Oyj ("Ixonos" tai "Yhtiö") on saanut päätökseen 30.11.2015 tiedotetut neuvottelut viiden omistajistaan ulkopuolisen rahoittajansa (jäljempänä ”Rahoituslaitokset”) sekä Tremoko Oy Ab:n (”Tremoko”) kanssa rahoituksensa järjestelystä (”Järjestely”) solmien Järjestelyn toteuttamiseksi kokonaisjärjestelysopimuksen (”Kokonaisjärjestelysopimus”). Järjestelyssä on jäljempänä yksilöidyn suunnatun osakeannin (”Suunnattu Osakeanti”) lisäksi toteutettu seuraavat toimenpiteet:

 

  • Rahoituslaitokset myöntävät muun uudelleen järjestelyn lisäksi Yhtiön lainoille osittaisen anteeksiannon (”Akordi”) kokonaisarvoltaan noin 4,0 miljoonaa euroa.
  • Järjestelyn yhteydessä on sovittu Ixonosin korollisen vieraan pääoman ehtoisen rahoituksen uudelleenjärjestelystä Yhtiön, Rahoituslaitosten sekä Yhtiön suurimman osakkeenomistajan Tremokon kesken.
  • Yhtiöllä on rahoitusjärjestelyn jälkeen Nordea Pankki Suomi Oyj:ltä yhteensä noin 0,76 miljoonan euron suuruinen rahoituslaitoslaina, jonka vakuudeksi Tremoko ja Tremokon omistajat Turret Oy Ab ja Holdix Oy Ab ovat antaneet omavelkaisen takauksen ja Finnvera Oyj takauksen. 
  • Yhtiö on ottanut Tremokolta yhteensä noin 7,16 miljoonan euron suuruiset uudet lainat
  • Järjestelyyn liittyvissä lainasopimuksissa on Yhtiön omavaraisuutta, käyttökatetta ja nettovelkojen suhdetta käyttökatteeseen koskevia kovenanttiehtoja, joita tarkastellaan ensimmäisen kerran 31.12.2016.  

Järjestelyn ja 9.12 - 23.12.2015 järjestettävän merkintäoikeusosakeannin toteuttamisen jälkeen Yhtiöllä olisi korollista vieraan pääoman ehtoista rahoitusta arviolta yhteensä noin 8,3 miljoonaa euroa, jakautuen Rahoituslaitoksille yhteensä noin 0,8 miljoonaa euroa ja Tremokolle noin 7,5 miljoonaa euroa. Yhtiön korollisen vieraan pääoman ehtoista rahoitusta oli 30.9.2015 noin 16.5 miljoonaa euroa, konsernin yhteensä noin 18.9 miljoonaa euroa.

 

Kokonaisuutena Akordi ja Suunnattu Osakeanti tukevat Yhtiön rahoitusasemaa tilanteessa, jossa Yhtiön ennuste koko vuoden 2015 liikevaihdoksi on 16 - 18 miljoonaa euroa ja, jossa Yhtiö arvioi liiketuloksen heikkenevän vuoteen 2014 verrattuna ja Yhtiön operatiivisen kassavirran olevan negatiivinen. Järjestelyn toteuttamisella Ixonosin omavaraisuusaste paranee oleellisesti.

 

 

 

Suunnatun Osakeannin järjestäminen

 

Järjestelyyn liittyen yhtiön hallitus päätti 22.12.2015 osakkeenomistajien etuoikeudesta poikkeavasta Suunnatusta Osakeannista, jossa Yhtiön hallitus laski varsinaisen yhtiökokouksen 29.4.2015 antaman valtuutuksen nojalla Nordea Pankki Suomi Oyj:n, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elon ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennian merkittäväksi yhteensä 6 856 345 kappaletta Yhtiön uusia osakkeita 0,085 euron osakekohtaisella merkintähinnalla yhteensä enintään noin 0,58 miljoonan euron arvosta. Osakkeiden merkintähinta perustuu Yhtiön ja muun ohessa Rahoittajien välisen Kokonaisjärjestelysopimuksen ehtoihin. Nordea Pankki Suomi Oyj:llä, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elolla ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennialla oli oikeus Suunnatussa Osakeannissa maksaa merkitsemiensä Osakkeiden merkintähintaa kuittaamalla merkintähintaa Yhtiöltä olevilla saatavillaan.

 

Suunnatun Osakeannin tarkoituksena on ollut toteuttaa Yhtiön ja muun ohessa Nordea Pankki Suomi Oyj:n, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elon ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennian (jäljempänä yhdessä ”Rahoittajat”) välillä Yhtiön velkojen kokonaisjärjestelystä solmitun sopimuksen (”Kokonaisjärjestelysopimus”) ehdot, joiden mukaisesti Yhtiön tuli tarjota edellä mainituille yhtiöille mahdollisuus konvertoida osittain Yhtiöltä olevia saataviaan Yhtiön osakkeiksi. Tästä syystä osakkeenomistajien etuoikeudesta poikkeamiselle on Yhtiön kannalta osakeyhtiölain 9 luvun 4 §:n 1 momentin tarkoittama painava taloudellinen syy.

 

Suunnatussa Osakeannissa liikkeeseen laskettavat Osakkeet vastaavat noin 3,26 prosenttia kaikista Yhtiön osakkeista ja äänistä ennen Suunnattua Osakeantia ja noin 1,94 prosenttia kaikista Yhtiön osakkeista ja äänistä Suunnatun Osakeannin jälkeen edellyttäen, että aikavälillä 9.12 - 23.12.2015 järjestettävä merkintäoikeusanti merkitään täysimääräisesti.

 

Suunnatun Osakeannin ehdot ovat tämän pörssitiedotteen liitteenä.

 

Nordea Pankki Suomi Oyj, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia merkitsivät Suunnatun Osakeannin täysimääräisesti ja Yhtiön hallitus on hyväksynyt niiden tekemät osakemerkinnät.

 

IXONOS OYJ

 

Hallitus

 

Lisätietoja:

 

Ixonos Oyj

 

Toimitusjohtaja Sami Paihonen, puh. 050 502 1111, sami.paihonen@ixonos.com

 

Talousjohtaja Kristiina Simola, puh. 040 756 3132, kristiina.simola@ixonos.com

 

Jakelu:

NASDAQ OMX Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

 

HUOMAUTUS

 

Tämän tiedotteen sisältämä tieto ei ole tarkoitettu julkistettavaksi tai levitettäväksi suoraan tai välillisesti Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Hongkongissa, Etelä-Afrikassa tai Japanissa. Nämä kirjalliset materiaalit eivät ole tarjous arvopapereiden myymiseksi Yhdysvalloissa, eikä arvopapereita saa tarjota tai myydä Yhdysvalloissa, ellei niitä ole rekisteröity Yhdysvaltain vuoden 1933 arvopaperilain (muutoksineen) ja sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten mukaisesti tai ellei rekisteröintivelvollisuudesta ole poikkeusta. Mitään osaa arvopapereita koskevasta annista ei rekisteröidä Yhdysvalloissa, eikä arvopapereita tarjota yleisölle Yhdysvalloissa.

 

Arvopapereiden liikkeeseen laskemiselle, käyttämiselle ja/tai myymiselle on asetettu erityisiä oikeudellisia tai lainsäädännöllisiä rajoituksia tietyissä valtioissa. Yhtiö ei ole vastuussa, jos tällaisia rajoituksia rikotaan.

 

Tätä tiedotetta ei tule tulkita tarjoukseksi myydä tai tarjouspyynnöksi ostaa tässä mainittuja arvopapereita, eikä arvopapereita myydä alueilla, joilla kyseisten arvopapereiden tarjoaminen, hankinta tai myynti olisi lainvastaista ennen niiden rekisteröintiä taikka rekisteröintivelvollisuutta koskevan poikkeuksen tai muun kyseisten alueiden arvopaperilakien mukaisen hyväksynnän saamista. Sijoittajien ei tule hyväksyä arvopapereita koskevaa tarjousta tai hankkia arvopapereita, joihin tämä dokumentti viittaa, elleivät he tee sitä Yhtiön julkaisemaan tai levittämään soveltuvaan esitteeseen sisältyviin tietoihin perustuen.

 

Yhtiö ei ole antanut valtuutusta arvopapereiden tarjoamiseen yleisölle missään muussa Euroopan talousalueen jäsenvaltiossa kuin Suomessa. Lukuun ottamatta Suomea, missään Euroopan talousalueen jäsenvaltiossa, joka on pannut täytäntöön Esitedirektiivin (kukin "Relevantti jäsenvaltio"), ei ole tehty eikä tulla tekemään mitään toimenpiteitä arvopapereiden tarjoamiseksi yleisölle siten, että se edellyttäisi esitteen julkistamista Relevantissa jäsenvaltiossa. Tämän seurauksena arvopapereita voidaan tarjota Relevanteissa jäsenvaltioissa ainoastaan (a) Esitedirektiivissä määritellyille kokeneiksi sijoittajiksi lukeutuville oikeushenkilöille tai (b) missä tahansa muussa Esitedirektiivin 3(2) artiklan mukaisessa tilanteessa. Tässä kappaleessa ilmaisu "tarjota arvopapereita yleisölle" tarkoittaa viestimistä millä tahansa tavalla ja antamalla riittävästi tietoa tarjouksen ehdoista ja tarjottavista arvopapereista, jotta sijoittaja pystyy päättämään arvopapereiden käyttämisestä, ostamisesta tai merkitsemisestä, kuten ilmaisu voi vaihdella jäsenvaltiossa tehtyjen täytäntöönpanotoimenpiteiden seurauksena. Ilmaisu "Esitedirektiivi" tarkoittaa direktiiviä 2003/71/EY (muutoksineen, mukaan lukien 2010 Muutosdirektiivi, siltä osin kuin se on pantu täytäntöön Relevantissa jäsenvaltiossa), ja se sisältää kaikki relevantit täytäntöönpanotoimenpiteet Relevantissa jäsenvaltiossa, ja ilmaisu "2010 Muutosdirektiivi" tarkoittaa direktiiviä 2010/73/EU.

 

Tässä esitetyt tiedot on suunnattu ainoastaan (i) henkilöille, jotka ovat Ison-Britannian ulkopuolella tai (ii) henkilöille, joilla on ammattimaista kokemusta sijoittamisesta Ison-Britannian vuoden 2000 rahoituspalvelu- ja markkinalain (Financial Services and Markets Act) (Financial Promotion) vuoden 2005 määräyksen ("Määräys") 19(5) artiklan tarkoittamalla tavalla ja (iii) Määräyksen 49(2) mukaisille korkean varallisuustason omaaville tahoille (high net worth entities) taikka muille henkilöille, joille asiakirja voidaan laillisesti tiedottaa (kaikki edellä mainitut henkilöt yhdessä, "relevantit henkilöt"). Kaikki tähän tiedotteeseen liittyvä sijoitustoiminta on ainoastaan relevanttien henkilöiden saatavilla ja siihen ryhdytään ainoastaan relevanttien henkilöiden kanssa. Kenenkään, joka ei ole relevantti henkilö, ei tule toimia tämän asiakirjan perusteella tai luottaa sen sisältöön.


 

 

 

Suunnatun osakeannin ehdot                                          

 

  1. Uudet osakkeet

Yhtiön hallitus päätti laskea liikkeelle varsinaisen yhtiökokouksen 29.4.2015 antaman valtuutuksen nojalla 6.856.345 kappaletta Yhtiön uusia osakkeita (”Osakkeet").

Osakeannissa liikkeeseen laskettavat Osakkeet vastaavat noin 3,26 prosenttia kaikista Yhtiön osakkeista ja äänistä ennen osakeantia ja noin 1,94 prosenttia kaikista Yhtiön osakkeista ja äänistä osakeannin jälkeen edellyttäen, että osakeanti ja 9.12.2015 liikkeeseen laskettu merkintäoikeusanti merkitään täysimääräisesti.

  1. Merkintäoikeus ja osakkeenomistajan etuoikeudesta poikkeaminen

Kaikki uudet Osakkeet tarjotaan osakkeenomistajien etuoikeudesta poiketen merkittäviksi seuraaville yhtiöille alla yksilöidyillä osakemäärillä:

 

 

 

Merkitsijä Merkittäväksi annettavat osakkeet, kpl Merkintähinta euroissa
Nordea Pankki Suomi Oyj 4.585.763 389.789,90
Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo 1.514.478 128.730,67
Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia 756.104                               64.268,91    
Yhteensä 6.856.345
Osaketta
582.789,48

 

 

Osakeannin tarkoituksena on toteuttaa Yhtiön ja muun ohessa Nordea Pankki Suomi Oyj:n, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elon ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennian (jäljempänä yhdessä ”Rahoittajat”) välillä Yhtiön velkojen kokonaisjärjestelystä solmitun sopimuksen (”Kokonaisjärjestelysopimus”) ehdot, joiden mukaisesti Yhtiö tarjoaa mahdollisuuden Rahoittajille konvertoida osittain Yhtiöltä olevia saataviaan Yhtiön osakkeiksi. Tästä syystä osakkeenomistajien etuoikeudesta poikkeamiselle on Yhtiön kannalta osakeyhtiölain 9 luvun 4 §:n 1 momentin tarkoittama painava taloudellinen syy.

Näiden ehtojen mukaista Osakkeiden merkintäoikeutta ei saa siirtää tai luovuttaa toiselle.

  1. Osakkeiden merkintä ja merkintäaika

Osakkeiden merkintä tapahtuu Kokonaisjärjestelysopimuksen allekirjoitustilaisuuden (Closing) yhteydessä. Hallitus voi pidentää Osakkeiden merkintäaikaa. Osakkeiden merkintä tulee kuitenkin tehdä viimeistään 30.12.2015 mennessä.

Osakkeet on merkittävä käyttäen Kokonaisjärjestelysopimuksen liitteenä olevaa Ixonos Oyj:n osakkeiden merkintälistaa.

Merkintä on sitova, eikä sitä voi muuttaa tai peruuttaa. 

  1. Osakkeiden merkintähinta ja merkintähinnan maksu

Osakkeiden merkintähinta on kahdeksan ja puoli eurosenttiä (0.085 €) Osakkeelta.

Osakkeiden merkintähinta perustuu Yhtiön ja muun ohessa Rahoittajien välisen Kokonaisjärjestelysopimuksen ehtoihin. Mikäli merkitsijälle annettavien Osakkeiden määrä ei ole kokonainen numero pyöristetään Osakkeiden määrää alaspäin seuraavaan kokonaiseen Osakkeeseen.

Hallitus voi pidentää merkintähinnan maksuaikaa.

Osakkeiden merkintähinta kirjataan kokonaisuudessaan Yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.

  1. Osinko- ja muut osakasoikeudet

Merkityt Osakkeet oikeuttavat Yhtiön mahdollisesti jakamaan osinkoon ja tuottavat haltijalleen muut osakkeenomistajan oikeudet siitä hetkestä lähtien, kun Osakkeet on merkitty kaupparekisteriin ja merkitty Yhtiön osakasluetteloon.

  1. Osakkeiden kirjaaminen arvo-osuustileille

Osakeannissa merkityt osakkeet kirjataan merkitsijän arvo-osuustilille, kun Osakkeet on merkitty kaupparekisteriin.

  1. Osakkeiden ottaminen kaupankäynnin kohteeksi

Osakkeiden kaupparekisteriin merkitsemisen jälkeen Yhtiö hakee Osakkeet kaupankäynnin kohteeksi Helsingin Pörssissä arviolta 8.1.2016.

  1. Merkintöjen hyväksyminen

Osakeanti on ehdollinen sille, että Kokonaisjärjestelysopimuksen kohdissa 3.8.1-3.8.2 ja 4.1-4.2 määritellyt täytäntöönpanon muut ehdot ovat täyttyneet, tai niistä on Kokonaisjärjestelysopimuksen ehtojen mukaisesti luovuttu, ja Kokonaisjärjestelyn täytäntöönpano tapahtuu sekä Yhtiön hallitus on hyväksynyt Osakemerkinnät. Mikäli Kokonaisjärjestelysopimus ei ole tullut voimaan 30.12.2015 mennessä raukeaa tämä hallituksen päätös suunnatusta osakeannista. Yhtiön hallitus hyväksyy kaikki merkintäoikeuden perusteella ja näiden osakeannin ehtojen mukaisesti tehdyt merkinnät, jotka on tehty osakemerkintään soveltuvien lakien ja säännösten mukaisesti.

  1. Informaatio

 

Osakeyhtiölain 5 luvun 21 §:ssä tarkoitetut asiakirjat ovat nähtävillä merkintäajan alkamisesta lähtien Yhtiön pääkonttorissa osoitteessa Hitsaajankatu 24, 00810 Helsinki.

  • Huomautus sijoittajalle ja sovellettava laki sekä riitaisuuksien ratkaiseminen

Osakkeita ei saa suoraan tai välillisesti tarjota, myydä, myydä edelleen, siirtää tai toimittaa Australiaan, Japaniin, Kanadaan, Hongkongiin, Etelä-Afrikkaan, Yhdysvaltoihin tai muuhun maahan, jossa osakkeiden tarjoaminen olisi lainvastaista. Osakeantiin liittyviä asiakirjoja ei saa toimittaa henkilöille edellä mainittuihin maihin. Osakkeiden tai osakeannin rekisteröimiseksi tai Osakkeiden yleiseksi tarjoamiseksi missään muualla kuin Suomessa ei ole ryhdytty minkäänlaisiin toimenpiteisiin.

Yhtiön osakkeenomistajan tai muun sijoittajan katsotaan hyväksyneen edellä mainitut rajoitukset osakeantiin ja osakkeisiin sovelletaan Suomen lakia. Osakeantia mahdollisesti koskevat riidat ratkaistaan toimivaltaisessa tuomioistuimessa Suomessa.

  • Muut seikat

Yhtiön hallitus päättää osakeantiin liittyvistä muista seikoista ja niistä aiheutuvista käytännön toimenpiteistä.

 



 


Attachments

Tiedote_Rahoitusjärjestely 22.12.2015 FIN.pdf