Beslut om ackordsförhandling


Tingsrätten i Borås har beviljat fortsatt företagsrekonstruktion i Pilum AB samt även beslutat om ackordsförhandling till den 18 januari. Pågående rekonstruktion kan därefter avslutas.

Efter avslutad rekonstruktion kan bolaget fortsätta att utveckla och stärka verksamheten i dotterbolaget Envipower AB i enlighet med beslutad strategi.

Genomförandet av rekonstruktionen har huvudsakligen följt plan, vilket bland annat innebär att vi genomfört kostnadsbesparingar och organisationsförändringar för att kunna vara en ledande och konkurrenskraftig aktör inom rökgasrening och stoftavskiljning.

En betydande svårighet under en rekonstruktionsprocess brukar vara brist på likvida medel. Bolaget har klarat lagd likviditetsprognos vilket innebär att verksamheten tack vare detta kunnat drivas utan större hinder under rekonstruktionen. Detta ligger som en god grund för fortsatt drift efter rekonstruktionens slutförande.

Rekonstruktör i bolaget är advokat Christian Andersch, Rosengrens advokatbyrå i Göteborg.

2015-12-29

För ytterligare information:
Christian Baarlid
VD/CEO
christian.baarlid@pilum.se
Tel: +46 705 61 80 20

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Pilum Pressrelease 2015-12-29.pdf

Om Pilum
Pilum är genom dotterbolaget Envipower en komplett leverantör av hela värdekedjan - teknisk konsultation, anläggningar, service och reservdelar - inom industriell miljövård med fokus på hantering och rening av gas och luft. Kunderna återfinns huvudsakligen bland svenska och nordiska industri- och kraftvärmeföretag.

Pilum AB (publ) är listat på NASDAQ OMX First North Premier. Erik Penser Bankaktiebolag är Certified Adviser.
 


Attachments

Pilum_Pressrelease_2015-12-29.pdf