Nasdaq paziņo Baltic Market Awards uzvarētājus


Tallinn/Riga/Vilnius, Nasdaq Baltijas tirgus, 2016.gada 28.janvāris – Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) informē, ka 28.janvārī 10. ikgadējās Baltic Market Awards ceremonijas ietvaros tika paziņoti un apbalvoti Nasdaq Baltijas biržās kotētie uzņēmumi ar labākajām investoru attiecībām astoņās nominācijās 2015.gadā, tostarp arī desmitgades nominācijā “Labākais sniegums 10 gados”. Svinīgā apbalvošanas ceremonija ar video tilta starpniecību norisinājās vienlaicīgi Rīgā, Viļņā un Tallinā.

Atzīmējot Baltic Market Awards desmitgadi, Nasdaq Baltijas biržas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā piešķīra īpašās balvas - “Labākais sniegums 10 gados” – katrā valstī vienam uzņēmumam par lielāko akciju cenas pieaugumu un kāpumu Baltic Market Awards vērtējumā. Visi trīs uzvarētāji – Olainfarm, Tallinna Kaubamaja Grupp un Apranga – saņēma uzaicinājumu svinīgi iezvanīt tirdzniecības sesijas atvēršanas zvanu Nasdaq MarketSite studijā Ņujorkas Taimskvērā.

Igaunijas lielākais ūdensapgādes uzņēmums Tallinna Vesi tika atzīts par uzvarētāju 2015.gadā galvenajā nominācijā „Labākās investoru attiecības Baltijas valstīs” jau trešo gadu pēc kārtas.

Tallinna Vesi vislabāko rezultātu Baltijas uzņēmumu konkurencē 2015.gadā uzrādīja vēl divās nominācijās: „Labākās investoru interaktīvās attiecības internetā” un „Labākās investoru attiecības analītiķu vērtējumā”.

Arī nominācijā „Pievilcīgākais uzņēmums Nasdaq Baltic tirgū”, uzvarētāju aptaujas veidā nosakot Nasdaqbaltic.com mājas lapā, visvairāk investoru balsis saņēma Tallinna Vesi.

Lietuvas enerģētikas uzņēmums LITGRID ieguva pirmo vietu nominācijā „Lielākais progress gada laikā” 2015.gadā.

Lietuvas telekomunikāciju uzņēmums TEO LT uzrādīja labāko rezultātu nominācijā „Labākais gada pārskats un korporatīvās pārvaldības ziņojums” 2015.gadā.  

LHV Pank no Igaunijas tika atzīta par visaktīvāko biržas biedru Baltijā un saņēma galveno balvu nominācijā „Baltijas biržu Gada biedrs” 2015.gadā.

„Mums ir liels gandarījums sveikt 10. Baltic Market Awards uzvarētājus un visus Baltijas biržās kotētos uzņēmumus, kas īstenojuši labas investoru attiecības, nodrošinot caurskatāmu darbību atbilstoši visaugstākajiem starptautiskajiem standartiem,” saka Arminta Saladžienė, Nasdaq Baltijas tirgus vadītāja. „Algoritms ir vienkāršs: labas investoru attiecības un korporatīvā pārvaldība veicina uzticēšanos uzņēmumiem un kapitāla tirgum. Kapitāla tirgus nodrošina piekļuvi finansējumam, veicina likviditāti un kalpo uzņēmuma reputācijas stiprināšanai.”

2015.gadā 55 no Baltijas biržās kotētiem uzņēmumiem tika vērtēti pēc 160 kritērijiem.

10 gadu laikā, kopš Baltic Market Awards projekta uzsākšaas, Baltijas biržās kotēto uzņēmumu gada pārskatu un korporatīvās pārvaldības ziņojumu kvalitāte ir uzlabojusies par 57%; vērtējums kategorijā “Investoru interaktīvās attiecības internetā” ir pieaudzis par 66%, savukārt vidējais investoru attiecību kvalitātes rādītājs ir uzlabots par 33%.

Uzvarētāji 2015.gada Baltic Market Awards nominācijās:

Labākās investoru attiecības Baltijas valstīs
1. Tallinna Vesi
2. TEO LT
3. Merko Ehitus

Lielākais progress gada laikā
1. LITGRID
2. Arco Vara
3. Energijos Skirstymo Operatorius

Labākās investoru interaktīvās attiecības internetā
1. Tallinna Vesi
2. Ventspils nafta
3. SAF Tehnika; TEO LT; Energijos Skirstymo Operatorius

Labākās investoru attiecības analītiķu vērtējumā
1. Tallinna Vesi
2. TEO LT
3. Apranga

Labākais gada pārskats un korporatīvās pārvaldības ziņojums
1. TEO LT
2. Merko Ehitus
3. Energijos Skirstymo Operatorius

Baltijas biržu Gada biedrs
1. LHV Pank
2. SEB Pank
3. Swedbank AS

Pievilcīgākais uzņēmums Nasdaq Baltic tirgū investoru vērtējumā
1. Tallinna Vesi
2. Tallinna Kaubamaja Grupp
3. TEO LT

Labākais sniegums 10 gados - lielākais akciju cenas pieaugumus un kāpums Baltic Market Awards vērtējumā:
Tallinna Kaubamaja Grupp (Igaunija)
Olainfarm (Latvija)
Apranga (Lietuva)

Par Baltic Market Awards
Baltijas biržas organizē un pasniedz Baltic Market Awards balvas kopš 2006.gada. Projekta mērķis ir izcelt Baltijā un nacionālā mērogā labākos sasniegumus investoru attiecībās emitentu vidū, uzlabot vispārējo investoru attiecību standartu kotētajos uzņēmumos, kā arī sniegt tiem individuālu novērtējumu un Nasdaq Baltijas biržu konsultācijas. Baltijas biržās kotēto uzņēmumu investoru attiecības tiek vērtētas pēc 160 kritērijiem, to skaitā pēc gada pārskatu un starpperiodu pārskatu kvalitātes, uzņēmuma paziņojumiem biržai, uzņēmuma mājas lapas un neatkarīgu ekspertu vērtējuma. Vērtēšanas komitejas locekļu vidū ir akadēmiķi, investori, finanšu analītiķi, plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kā arī Nasdaq Baltijas biržu pārstāvji. Vērtēšanas komitejas priekšsēdētājs ir profesors, korporatīvās pārvaldības eksperts, Geoffrey Mazullo.

Par Nasdaq
Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) ir pasaulē vadošā biržu kompānija. Tās pakalpojumi - tirdzniecības iespējas investoriem, kotēšanās iespējas uzņēmumiem un biržu tehnoloģijas – tiek sniegti sešos kontinentos. Ar daudzpusīgiem risinājumiem Nasdaq dod iespēju klientiem plānot, optimizēt un īstenot viņu biznesa vīziju ar pārliecību, izmantojot pārbaudītas tehnoloģijas, kas nodrošina caurspīdīgumu un ieskatu mūsdienu globālo kapitāla tirgu virzībai. Kā pirmās elektroniskās biržas izveidotāja pasaulē, Nasdaq izstrādātās biržu tehnoloģijas nodrošina pakalpojumus vairāk nekā 70 biržās 50 valstīs un aptuveni 1 no 10 pasaules vērtspapīru darījumiem. Nasdaq biržās kotējas vairāk nekā 3 700 kompānijas, kuru kopējā tirgus kapitalizācija pārsniedz 9.6 triljonus ASV dolāru, un ir gandrīz 10 000 korporatīvie klienti. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet nasdaq.com/ambition vai business.nasdaq.com

Nasdaq Copenhagen, Nasdaq Helsinki, Nasdaq Iceland, Nasdaq Riga, Nasdaq Stockholm, Nasdaq Tallinn, Nasdaq Vilnius, Nasdaq Clearing un Nasdaq Broker Services ir zīmola nosaukumi regulētajiem tirgiem, ko pārvalda: Nasdaq Copenhagen A/S, Nasdaq Helsinki Ltd., Nasdaq Iceland hf., Nasdaq Riga AS, Nasdaq Stockholm AB, Nasdaq Tallinn AS, AB Nasdaq Vilnius, Nasdaq Clearing AB, Nasdaq Broker Services AB. Nasdaq Nordic ir vienots nosaukums, ko lieto, lai apzīmētu Nasdaq Copenhagen, Nasdaq Helsinki, Nasdaq Iceland un Nasdaq Stockholm kopīgo piedāvājumu. Nasdaq Baltijas tirgus ir vienots nosaukums, ko lieto, lai apzīmētu Nasdaq Tallinn, Nasdaq Riga un Nasdaq Vilnius kopīgo piedāvājumu. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet nasdaqbaltic.com  

Brīdinājums par paziņojumiem, kas vērsti uz nākotni
Informācija, kas šeit tiek sniegta, satur uz nākotni vērstus paziņojumus, kas ietver virkni risku un neskaidrību. Nasdaq brīdina, ka jebkura uz nākotni vērsta informācija negarantē, ka nākotnē šādi rādītāji tiks sasniegti, un faktiskos rezultātus var ietekmēt no Nasdaq neatkarīgi apstākļi. Nasdaq neuzņemas nekādu pienākumu publiski atjaunināt jebkuru uz nākotni vērstu paziņojumu.


Mediju kontakti:
Dace Bulte
+371 67 212 431
dace.bulte@nasdaq.com