Nasdaq skelbia "Baltijos rinkų apdovanojimų" nugalėtojus


Talinas/Ryga/Vilnius, Nasdaq Baltijos rinka, 2016 m. sausio 28 d. – Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) praneša, kad dešimtą kartą vykusių „Baltijos rinkos apdovanojimų“ metu buvo paskelbtos 2015  m. geriausiai su investuotojais dirbusios Baltijos rinkos bendrovės. Bendrovės nugalėtojos buvo apdovanotos 8 kategorijose TV tilto, sujungusio „Nasdaq Tallinn“, „Nasdaq Riga“ ir „Nasdaq Vilnius“, metu.

Pažymint „Baltijos rinkų apdovanojimų“ dešimtmetį kiekviena Baltijos šalis rinko didžiausią pažangą per 10 metų pasiekusią bendrovę pagal rinkos kainos augimą ir „Baltijos rinkos apdovanojimų“ 10-ies metų vertinimą. Visas tris bendroves nugalėtojas – „Tallinna Kaubamaja Grupp“, „Olainfarm“ ir „Aprangą“ – Nasdaq pakvietė į savo būstinę Niujorke simboliškai atidaryti biržos prekybos sesiją.

Didžiausia Estijos vandens infrastruktūros įmonė „Tallinna Vesi“ trečią kartą iš eilės nugalėjo pagrindinėje kategorijoje „Geriausia Baltijos rinkos ryšių su investuotojais bendrovė 2015“.

„Tallinna Vesi“  buvo išrinkta geriausia dar dviejose kategorijose: “Geriausia interaktyvių ryšių su investuotojais bendrovė 2015“ ir „Geriausia ryšių su investuotojais bendrovė pagal rinkos profesionalus 2015”.

Tallinna Vesi taip pat surinko daugiausiai internetu balsavusių investuotojų balsų ir buvo paskelbta “Patikimiausia Baltijos rinkos bendrovė pagal investuotojus 2015”.

Didžiausią pažangą 2015 m. pasiekė LITGRID, o TEO LT buvo pripažinta 2015 m. geriausiai pildžiusi metinę ir bendrovės valdymo ataskaitas.

„Baltijos rinkos apdovanojimų“ metu taip pat renkamas geriausias finansų tarpininkas – finansų maklerio įmonė ar bankas, aktyviausiai prekiavęs Baltijos rinkos bendrovių akcijomis. „Metu nariu“ paskelbtas „LHV Pank“.

„Džiaugiamės ir sveikiname 10-ųjų „Baltijos rinkos apdovanojimų“ nugalėtojus, prizinių vietų laimėtojus, o taip pat ir visas Baltijos rinkos bendroves, kurios patvirtino įsipareigojimą investuotojams dirbti skaidriai ir vadovautis aukščiausiais tarptautiniais standartais,” – sako Arminta Saladžienė, Nasdaq Baltijos rinkos vadovė. – “Nes algoritmas – paprastas: geri ryšiai su investuotojais ir tinkama bendrovės valdysena didina pasitikėjimą bendrovėmis ir kapitalo rinka. Kapitalo rinka reikalinga bendrovėms pritraukti lėšų verslo plėtrai ir padeda auginti bendrovės reputaciją”.

2015 metais buvo įvertintos 55 Baltijos rinkos bendrovės pagal 160 kriterijų.

„Baltijos rinkos apdovanojimų“ vertinimu per pastaruosius 10 metų metinių ir bendrovės valdymo ataskaitų kokybė pagerėjo 57%, interaktyvių ryšių su investuotojais kokybė pagerėjo 66%, o ryšiai su investuotojais apskritai pagerėjo 33%.

2015 metų „Baltijos rinkos apdovanojimų“ nugalėtojai

„Geriausia Baltijos rinkos ryšių su investuotojais bendrovė“
1. Tallinna Vesi
2. TEO LT 
3. Merko Ehitus

„Didžiausią pažangą pasiekusi bendrovė“
1. LITGRID
2. Arco Vara
3. Energijos Skirstymo Operatorius

 “Geriausia interaktyvių ryšių su investuotojais bendrovė“
1. Tallinna Vesi
2. Ventspils nafta

3. TEO LT; Energijos Skirstymo Operatorius; SAF Tehnika

„Geriausia ryšių su investuotojais bendrovė pagal rinkos profesionalus”
1. Tallinna Vesi
2. TEO LT

3. Apranga

„Geriausia metinė ir bendrovės valdymo ataskaita“
1. TEO LT
2. Merko Ehitus
3. Energijos Skirstymo Operatorius 

“Metų narys”
1. LHV Pank
2. SEB Pank
3. Swedbank

“Patikimiausia Baltijos rinkos bendrovė pagal investuotojus”
1. Tallinna Vesi
2. Tallinna Kaubamaja Grupp
3. TEO LT

„Didžiausią pažangą per 10 metų pasiekusi bendrovė“

pagal rinkos kainą ir „Baltijos rinkos apdovanojimų“ įvertinimą
Tallinna Kaubamaja Grupp – Estijoje
Olainfarm – Latvijoje
Apranga – Lietuvoje


Apie “Baltijos rinkos apdovanojimus”
Projekto „Baltijos rinkos apdovanojimai“ pradžia – 2006 metai. Šio projekto tikslas – skatinti bendroves gerinti ryšius su investuotojais ir siekti aukščiausio informacijos atskleidimo standarto. Nasdaq Baltic įvertindama kiekvieną bendrovę atskirai taip pat jas konsultuoja. Baltijos rinkos apdovanojimų vertinimo komitete dirba akademinės bendruomenės, investuotojų, finansų analitikų, spaudos, Baltijos rinkos biržų atstovai. Vertinimo komitetui vadovauja profesorius Geoffrey Mazullo, bendrovių valdymo ekspertas.

Apie Nasdaq
Nasdaq (NASDAQ: NDAQ) – didžiausia vertybinių popierių prekybos technologijų, vertybinių popierių kotiravimo ir informacijos paslaugų tiekėja visuose šešiuose žemynuose. Nasdaq paslaugų portfelyje – diversifikuoti sprendimai, leidžiantys klientams planuoti ir optimizuoti verslą, įgyvendinti verslo vizijas. Nasdaq technologijos – nepamainomas skaidrumą ir supratimą šiuolaikinėse pasaulio kapitalo rinkose užtikrinantis instrumentas. Nasdaq – tai pirmoji elektroninė vertybinių popierių birža pasaulyje, šiuo metu 50 šalyse valdanti 70 biržų, kuriose sudaromas maždaug vienas iš dešimties vertybinių popierių sandorių pasaulyje. Nasdaq kotiruojama daugiau kaip 3700 bendrovių, kurių rinkos kapitalizacija viršija 9,7 trilijonus JAV dolerių, Nasdaq paslaugomis naudojasi beveik 10.000 verslo klientų. Daugiau informacijosnasdaq.com/ambition arba business.nasdaq.com

Nasdaq Copenhagen, Nasdaq Helsinki, Nasdaq Iceland, Nasdaq Riga, Nasdaq Stockholm, Nasdaq Tallinn, Nasdaq Vilnius, Nasdaq Clearing ir Nasdaq Broker Services yra atitinkamai reguliuojamų rinkų Nasdaq Copenhagen A/S, Nasdaq Helsinki Ltd., Nasdaq Iceland hf., Nasdaq Riga, AS, Nasdaq Stockholm AB, Nasdaq Tallinn AS, AB Nasdaq Vilnius, Nasdaq Clearing AB, Nasdaq Broker Services AB prekės ženklas. Nasdaq Nordic – tai bendras Nasdaq Copenhagen, Nasdaq Helsinki, Nasdaq Iceland ir Nasdaq Stockholm rinkų ir jų siūlomų produktų bei paslaugų pavadinimas. Nasdaq Baltijos rinka – tai bendras Nasdaq Tallinn, Nasdaq Riga ir Nasdaq Vilnius rinkų ir siūlomų bendrų produktų bei paslaugų pavadinimas. Daugiau apie Nasdaq Baltijos rinką:
www.nasdaqbaltic.com

Įspėjamasis pranešimas
Informacijoje, pateiktoje šiame pranešime spaudai, yra į ateitį nukreiptų pareiškimų, kurie nėra aiškiai apibrėžti ir yra susiję su įvairiomis rizikomis. Nasdaq įspėja, kad bet kokia į ateitį nukreipta informacija negali būti laikoma garantija dėl bet kokių ateities rezultatų pasiekimo, ir Nasdaq nekontroliuoja veiksnių, kurie gali paveikti tokius faktinius rezultatus. Nasdaq neprisiima jokios atsakomybės viešai atskleisti bet kokių į ateitį nukreiptų pareiškimų.

Daugiau informacijos:
Audronė Ranonytė
+370 5 253 1475
audrone.ranonyte@nasdaq.com