CellaVision AB: Valberedningens förslag till ny styrelseordförande samt omval av styrelseledamöter


Informationen lämnades för offentliggörande 2016-03-17 kl 08.20
 
CellaVision AB (publ) meddelar idag att bolagets valberedning föreslår val av Sören Mellstig till ny styrelseordförande i CellaVision och omval av styrelseledamöterna Christer Fåhraeus, Åsa Hedin, Roger Johanson, Torbjörn Kronander, Anna Malm Bernsten och Niklas Prager.
 
Lars Gatenbeck som varit styrelsens ordförande de senaste 14 åren har avböjt omval till posten vid årsstämman den fjärde maj 2016. Lars Gatenbecks gärning omfattar att, tillsammans med styrelsen och ledningen, ha lett utvecklingen i bolaget från att vara i uppstartsfas till att bli ett globalt marknadsledande bolag inom diagnostik, noterat på Nasdaq, OMX Stockholm, Small Cap och med ett börsvärde väl överstigande en miljard SEK.
 
"Det har varit en fantastisk resa att få se CellaVision utvecklas under åren. Målinriktat och intensivt arbete har lett fram till den position vi har idag och jag är stolt över vad vi tillsammans lyckats åstadkomma", säger Lars Gatenbeck.
 
Valberedningen föreslår val av Sören Mellstig som CellaVisions nya styrelseordförande vid årsstämman i maj. Sören innehar flera tunga positioner inom näringslivet med bland annat styrelseordförandeposter på Trelleborg AB (publ), Ellevio AB, Textilia AB och
Ferrosan MD A/S. Sörens karriär omfattar  flera olika chefsbefattningar på AkzoNobel,  CFO och vice VD på Incentive,  CFO, affärsområdeschef och slutligen VD och koncernchef på Gambro 2000-2006.
 
Valberedningen består av de fyra största ägarna representerade av valberedningens ordförande Christer Fåhraeus (utsedd av Christer Fåhraeus m bolag), Bo Lundgren (utsedd av Swedbank Robur fonder, Astrid Samuelsson (utsedd av Handelsbanken fonder, Joel Eklund (utsedd av Eklund & Peterson AB) samt styrelsens ordförande Lars Gatenbeck.
 
"Valberedningen är glad för att föreslå Sören Mellstig som ny styrelseordförande för CellaVision. Sören har en bred erfarenhet inom medicinteknik inte minst från sina år på Gambro. Hans tidigare uppdrag har omfattat att leda och bygga bolag inom ett flertal sektorer vilket kommer att medföra värdefulla perspektiv till CellaVisions utveckling och strategiska arbete", säger Christer Fåhraeus, grundare och största ägare i CellaVision.
 
Valberedningens förslag på styrelsen sammansättning:
  • Sören Mellstig - styrelsens ordförande
  • Christer Fåhraeus - styrelseledamot
  • Åsa Hedin - styrelseledamot
  • Roger Johanson - styrelseledamot
  • Torbjörn Kronander - styrelseledamot
  • Anna Malm Bernsten - styrelseledamot
  • Niklas Prager - styrelseledamot
 
För mer information, vänligen kontakta:
Christer Fåhraeus, Valberedningens ordförande, CellaVision AB
Tel: +46 (0) 705-60 90 00 | Epost: cf@flatfrog.com
 
Lars Gatenbeck, Styrelsens ordförande, CellaVision AB
Tel: +46 (0) 70- 535 44 44 | Epost: lars.gatenbeck@lifeequity.se
 
Om CellaVision
CellaVision är ett innovativt, globalt medicinteknikföretag som utvecklar och säljer ledande system för rutinanalys av blod och andra kroppsvätskor inom sjukvården. Analyserna utgör ofta viktigt underlag för snabba och korrekta sjukdomsdiagnoser,
tex vid infektioner och allvarliga cancersjukdomar. CellaVisions produkter rationaliserar manuellt laboratoriearbete, säkrar och stödjer effektiva arbetsflöden och kompetensutveckling inom och mellan sjukhus. Spetskompetens finns inom bildanalys, artificiell intelligens och automatiserad mikroskopering. Försäljning sker via globala partners med support från moderbolaget i Lund samt marknadsorganisationer i USA, Kanada, Kina och Japan. 2015 var omsättningen 239 Mkr och försäljningen fortsätter att öka med målet om minst 15 % i omsättningstillväxt årligen över en konjunktur cykel. CellaVision har säte i Lund. Aktien är noterad på Nasdaq, OMX Stockholm, Small Cap. Läs mer på www.cellavision.se

Attachments

Pdf