ZetaDisplay: Kommuniké från extrastämma i ZetaDisplay AB (publ) den 21 mars 2016

ZetaDisplay AB (publ) höll den 21 mars 2016 en extra bolagsstämma. Vid stämman fattades följande beslut.


Sverige, 2016-03-21 15:52 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Teckningsoptionsprogram till VD och övriga ledande befattningshavare

Stämman beslutade att ge ut högst 600 000 teckningsoptioner, envar berättigande till teckning av en stamaktie i bolaget. Med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt ska bolagets helägda dotterbolag ZetaDisplay Sverige AB äga rätt att senast dagen efter stämmodagen vederlagsfritt teckna samtliga utgivna teckningsoptioner. Dotterbolaget ska efter anvisningar från styrelsen i ZetaDisplay AB överlåta teckningsoptioner till ledande befattningshavare i ZetaDisplay AB enligt den närmare fördelning som styrelsen beslutar om inom ramen för stämmans beslut, varvid VD ska erbjudas att förvärva högst 300 000 teckningsoptioner, nuvarande övriga ledande befattningshavare ska erbjudas att förvärva högst 50 000 teckningsoptioner per person, dock sammanlagt högst 200 000 teckningsoptioner och framtida övriga ledande befattningshavare ska erbjudas att förvärva högst 50 000 teckningsoptioner per person.

Tiden för utnyttjande av teckningsoptionerna ska vara från och med den 15 mars 2019 till och med den 31 mars 2019. Vidareöverlåtelse från ZetaDisplay Sverige AB till respektive ledande befattningshavare ska ske på marknadsmässiga villkor baserat på en beräkning enligt den så kallade Black & Scholes-modellen utförd av Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB, som är att betrakta som oberoende i förhållande till bolaget.

Varje teckningsoption berättigar till teckning av en ny stamaktie i bolaget till en teckningskurs motsvarande 120 procent av den volymvägda genomsnittskursen för bolagets aktie på First Norths officiella kurslista under den period på 30 handelsdagar som slutar två bankdagar före emissionsbeslutet.

Vid full teckning och utnyttjande av samtliga teckningsoptioner kommer bolagets aktiekapital att öka med 600 000 kronor fördelat på 600 000 aktier motsvarande en utspädningseffekt om cirka 4,7 procent av antal aktier och röster.

Emissionen medför, utöver administrativa kostnader, inga kostnader för bolaget.

 

Ändring av § 4 och § 5 i bolagsordningen

Stämman beslutade att § 4 i bolagsordningen ändras på så att aktiekapitalet skall vara lägst 10.000.000 SEK och högst 40.000.000 SEK.

Vidare beslutade stämman även att § 5 i bolagsordningen ändras på så sätt att antalet aktier i bolaget skall vara lägst 10.000.000 och högst 40.000.000, samt att bolagets aktier ska kunna ges ut i två serier, som preferensaktier och stamaktier. Ändringen medför att bestämmelser om preferensaktier och stamaktier införs i bolagsordningen under § 5. Preferensaktierna skall medföra företrädesrätt framför stamaktierna till årlig utdelning av nio (9) kronor per preferensaktie. Utdelning ska ske med kvartalsvis utbetalning om två (2) kronor tjugofem (25) öre per preferensaktie. Den nya bolagsordningen innehåller även bestämmelser om röstdifferentiering, emissioner, inlösen av aktier och bolagets upplösning.

 

Malmö den 21 mars 2016

ZetaDisplay AB (publ)

Styrelsen

 

Vid frågor kontakta:

ZetaDisplay AB (publ)

CEO Leif Liljebrunn

Telefon: +46 70 845 80 52

E-mail: leif.liljebrunn@zetadisplay.com   

 

Om ZetaDisplay

ZetaDisplay är en ledande leverantör av Digital Signage till större kedjor inom detaljhandels- och servicebranschen på den europeiska marknaden. Huvudkontoret finns i Sverige och försäljningskontor finns i Danmark, Norge, Finland, Estland och Holland. Aktien handlas sedan april 2011 på NASDAQ OMX First North Premier, med kortnamnet ZETA. Certified Adviser är Erik Penser Bankaktiebolag. Mer information finns på http://www.zetadisplay.com

Om Digital Signage och multikanalkommunikation

ZetaDisplay definierar Digital Signage som system för reklam, profilering och butikskommunikation som förmedlar ljud, bild och film i anslutning till butik och i offentlig miljö. Ett svenskt namn för Digital Signage är digital butikskommunikation. Lösningar baserade på digitala bildskärmar är en stor del av marknaden, men utvecklingen går mot att utnyttja fler digitala kanaler för att kommunicera kunderbjudanden och annan information. Det handlar om lösningar, som integreras med sociala medier och webbplatser, och appar för smarta mobiltelefoner och surfplattor vilka skapar interaktivitet med kunden. Utvecklingen går också mot att integrera lösningar med butikskedjans kassasystem för automatisk prisuppdatering och automatiskt byte av budskap på de digitala bildskärmarna.