Kapitalforeningen Formuepleje Merkur - Ændret investeringsinstruks


På Forvalters bestyrelsesmøde den 16. marts 2016 er foreningens investeringsinstruks ændret, således at den maksimale aktieandel på 10 % er i forhold til formuen og ikke som hidtil angivet i instruksen i forhold til aktieporteføljen.

Ændringen skyldes, at ved kontrol af foreningens investering i Scandinavian Tobacco Group A/S den 11. februar 2016 blev det konstateret, at investeringsinstruksen hidtil har været fejlagtig angivet, således afdelingen ikke kunne udføre den tiltænkte investeringsstrategi. Fejlen har bestået i, at en begrænsning for den maksimalt tilladte investering i aktier har været angivet som en procent af aktieporteføljen, og ikke retteligt tiltænkt, som en procent af afdelingens formue. Der var ingen andre overskridelser i foreningen.

Foreningens forvalters bestyrelse har besluttet ikke at nedbringe andelen af Scandinavian Tobacco Group A/S, da investeringen var og fortsat forventes at være til gunst for investorerne, og i overensstemmelse med foreningens investeringsstrategi. En nedbringelse vil i øvrigt påføre investorerne unødvendige omkostninger.

I overensstemmelse med bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer § 5, stk. 2 offentliggøres ændring af investeringsinstruksen inden for 8 hverdage fra bestyrelsesbeslutningen. Ændringen træder i kraft den 11. april 2016.

Eventuelle henvendelser vedrørende denne meddelelse kan rettes til direktør Søren Astrup på tlf. 87 46 49 20.

 

 


Attachments

2016 03 30 KF Merkur FBM ændret investeringsinstruks.pdf