Source: Elastricsearch Inc.

Elastic brengt Graph, real-time netwerkanalyse, naar de Elastic Stack

Een nieuwe manier om relaties te verkennen binnen uw data met relevantie als leidraad

MOUNTAIN VIEW, CA en AMSTERDAM--(Marketwired - Mar 30, 2016) - Elastic heeft vandaag Graph onthult, een nieuwe uitbreiding voor Elasticsearch en Kibana die iedereen in staat stelt om relaties bloot te leggen, te ontdekken en te begrijpen binnen bestaande datasets. Middels een combinatie van snelheid en relevantie van zoekopdrachten binnen netwerk-exploratie, opent Graph een hele reeks van nieuwe use-cases met de Elastic Stack.

"We hebben Graph gebouwd om u nieuwe soorten vragen over de gegevens opgeslagen binnen Elasticsearch te laten stellen", aldus Steve Kearns, Senior Director of Product Management bij Elastic. "Door de relaties in uw gegevens te bekijken door de lens van relevantie, wordt het eenvoudig om de vragen te beantwoorden, die voorheen verwerkt moesten worden door meerdere systemen, machine learning of batchprocessen."

Graph creëert nieuwe use-cases voor de Elastic Stack
Wanneer u gegevens, zoals producten, gebruikers, documenten of logs in Elasticsearch opslaat dan bevatten deze gegevens vaak verwijzingen of eigenschappen die verbindingen tussen objecten, entiteiten, mensen of machines vertegenwoordigen. De beste manier om deze verbindingen te verkennen is om ze daadwerkelijk te zien in real-time. Graph biedt deze visualisering door middel van een Kibana plugin. Zoals alles in Elastic is de gebruikersinterface gebouwd op een eenvoudige maar krachtige API die Elastic's diepe ervaring in 'relevance ranking' benut om zo de meest waardevolle verbanden in uw gegevens aan de oppervlakte te brengen. Deze unieke benadering van netwerk-exploratie opent een breed scala aan nieuwe use-cases voor de Elastic Stack zonder dat daarbij nieuwe index formats nodig zijn, door gebruikers de mogelijkheid te bieden bestaande gegevens op nieuwe manieren te bevragen.

Graph maakt het makkelijk om complexe vraagstukken te beantwoorden en use-cases te realiseren op gebieden als gedragsanalyse, fraude, cyberveiligheid, ontdekken van medicijnen en gepersonaliseerde geneeskunde om zo gepersonaliseerde aanbevelingen op te bouwen op basis van continue real-time gegevens. Graph herkent automatisch de belangrijkste verbindingen, en scheidt daarbij het signaal van de ruis door het toepassen van een ordening op basis van relevantie die specifiek is voor elke zoekopdracht. Aangezien het gebouwd is op Elasticsearch profiteert Graph van een hoge schaalbaarheid en veranderen de uitkomsten direct mee met uw data.

Graph brengt relevantie in het onderzoeken van relaties
Wanneer gegevens worden toegevoegd aan Elasticsearch, volgt en telt het indexeerproces de waarden in elk veld van het document, werkt globale frequenties bij, en bereidt de gegevens voor op een breed scala van queries. Deze statistieken worden gebruikt om de ordening op basis van relevantie voor de zoekopdracht uit te voeren en de geaggregeerde gegevens in Elasticsearch efficiënt samen te vatten. Met Graph gebruikt de Elastic Stack deze statistieken op nieuwe manieren - ten eerst om relaties te identificeren binnen en tussen sets van documenten, en vervolgens om prioriteit te geven aan de meest relevante relaties voor de actuele zoekopdracht.

Daarentegen zijn traditionele graph technieken gebaseerd op een eenvoudige telling van de frequentie binnen een bepaalde relatie. Deze benadering heeft het nadeel dat elementen met de meeste verbindingen - de 'Lord of the Rings' in de film aanbevelingen of 'De ontdekking van de hemel' door Harry Mulisch als boek aanbeveling - worden teruggegeven als zijnde de belangrijkste. Met Graph in Elasticsearch, wordt de relevantie berekend middels een correlatie van de betekenis van elke relatie in vergelijking met globale gemiddelden, die zo de belangrijke resultaten teruggeven, daarmee de meest voorkomende en daarmee minder waardevolle verbindingen vermijdend.

"Graph is een uitstekend voorbeeld van de onbegrensde mogelijkheden binnen onze producten en hoe we ernaar streven om het zo makkelijk mogelijk te maken voor onze gebruikers om de kracht van de Elastic Stack te benutten", aldus Shay Banon, mede-oprichter en CTO van Elastic. "Ik ben er trots op dat ons bedrijf blijft innoveren, en ik kan niet wachten op de nieuwe manieren waarop onze klanten Graph gaan gebruiken om hele uitdagende problemen en use-cases aan te gaan."

Learn More

About Elastic
Elastic is 's werelds meest toonaangevende software leverancier die gestructureerde en ongestructureerde gegevens bruikbaar maken in real-time voor use cases zoals zoeken, logging, en analytics. Opgericht in 2012 door de mensen achter de open source projecten Elasticsearch, Kibana, Logstash en Beats, zijn de Elastic Stack, X-Pack en Elastic Cloud meer dan 50 miljoen keer gedownload. Elastic wordt ondersteund door Benchmark Capital, Index Ventures en NEA met het hoofdkantoor in Amsterdam en Mountain View, Californië, en kantoren en medewerkers over de hele wereld. Voor meer informatie, bezoek www.elastic.co.

Contact informatie:

Media Contact

Ben Van't Ende
Age of Peers
ben@ageofpeers.com
T: +31 (0) 6-47074151