Source: ALM Equity AB

ALM Equity bygger stad i Sollentuna

ALM Equity (ägarandel 80 %) har förvärvat del av fastigheten Städet 2 i södra Häggvik, Sollentuna. Detaljplanen medger cirka 1 200 bostäder fördelat på 75 000 kvm BTA bostäder och 10 000 kvm BTA kommersiellt och garage/parkering. Södra Häggvik är under stor exploatering – från kontor- och industriområde till en ny, spännande stadsdel. Tillsammans med andra aktörer i området skall ALM Equity skapa en innovativ stadsdel där det bereds plats för boende, service, kontor, butiker och restauranger. Byggnationen skall uppföras med stadskaraktär, hög gestaltningsgrad, varierande lägenhetsstorlekar och med olika upplåtelseformer. Stadsrummet skall utformas med kvartersstruktur och levande gatunät där torg, lekplatser och gröna rum skall prioriteras. Stinsen och goda kommunikationer ligger några minuters gångväg bort.

”Södra Häggvik som område genomgår en stor förändring och vi ser fram emot att få vara med och utveckla Sollentunas nya stad. Vi ser Sollentuna som ett viktigt och växande centrum norr om Stockholm - där bebyggelsen influeras av stadens puls, ett utmärkt kommunikationsläge och närheten till grönområden, Edsviken och rekreationsområden. Detta är kvaliteter som vi vet att våra kunder uppskattar”.

 

För mer information kontakta:

Joakim Alm, VD, tel 0733 – 96 97 27

OM ALM Equity: ALM Equity är ett fastighetsutvecklingsbolag (Real Estate Developer). Bolaget förvärvar, strukturerar, utvecklar och säljer projekt, framförallt bostäder. ALM Equitys aktie är listad på NASDAQ OMX First North med kortnamnet ALM och preferensaktien med kortnamnet ALM PREF. Certified Adviser är Erik Penser Bankaktiebolag. Mer information om bolaget finns på www.almequity.se