M-Brain Oy Yhtiötiedote 06.04.2016 klo 15:00

M-Brain ostaa norjalaisen media intelligence -yhtiön Opointin

M-Brainista tulee Pohjoismaiden johtava alansa yhtiö

Suomalainen, globaalisti toimiva tietopalvelu-, teknologia- ja konsultointiyritys M-Brain Oy laajentaa toimintaansa ja ostaa norjalaisen mediaseurantaa ja analyysejä tuottavan Opoint Holding AS:n, jolla on toimintaa Norjassa, Ruotsissa ja Virossa. Kaupassa M-Brain ostaa kaikki Opointin osakkeet.

Opointin liikevaihto vuonna 2015 oli noin 11 miljoonaa euroa. Yhtiöt eivät kerro kauppahintaa julkisuuteen. M-Brain maksoi kauppahinnan kokonaisuudessaan käteisellä, ja ostetulla yhtiöllä ei ole korollista velkaa. Transaktion yhteydessä M-Brain järjesti yhteensä 6,2 miljoonan euron osakeannin, jonka M-Brainin nykyisiin omistajiin kuuluvat sijoittajat merkitsivät täysimääräisesti.

- Kauppa tukee strategista tavoitettamme olla markkinajohtaja Pohjoismaissa ja Itämeren alueella. Tavoitteemme on vahvistaa asemaamme toimialalla edelleen, kommentoi M-Brainin toimitusjohtaja Kim Nyberg.

Nybergin mukaan alalla on paljon erikokoisia lähinnä pieniä toimijoita, ja näin ollen on oletettavaa, että alan jo nyt nopea konsolidoituminen jatkuu. Digitalisaatio myös etenee muun muassa seurauksena perinteisen median murroksesta. Samalla syntyy koko ajan uusia sosiaaliseen mediaan erikoistuneita intelligence-yrityksiä sekä hybridipohjaisia ratkaisuja, joissa sähköinen kaupankäynti (eCommerce) ja Big Data yhdistyvät. Tämä kehitys johtaa yhä uusien tietotarpeiden syntymiseen.

- Vielä noin 10 vuotta sitten haaste oli ylipäätänsä löytää tietoa. Tänä päivänä haaste on liiallinen tiedon määrä, joka jatkaa kasvuaan eksponentiaalisesti. Tärkeää on löytää relevanttia tietoa ja samalla säästää tiedon käyttäjän aikaa. Tehokkain tapa hallita tätä on M-Brainin kaltaisella semanttisella Big Data -teknologialla yhdistettynä ihmisälyyn. M-Brain on ollut tämän hybridipohjaisen toimintatavan edelläkävijä alallaan, toteaa Nyberg.

M-Brain tarjoaa asiakkailleen relevanttia ulkoista liiketoimintatietoa päätöksenteon ja strategiasuunnittelun tueksi. Yhtiö konsultoi tiedon tehokkaassa hallinnassa sekä hyödyntämisessä. M-Brainin pitkän ajan tavoite on kasvaa Pohjoismaiden ja Itämeren alueelta yhdeksi merkittävistä globaaleista pelureista. M-Brain on kasvattanut toimintaansa sekä yritysostoin että orgaanisesti, ja Opoint-kauppa on luonnollinen askel yhtiön kasvusuunnitelmissa.

Opoint tuottaa mediaseurantaa ja informaatioteknologisia ratkaisuja globaalisti. Yhtiöllä on yhteensä kolme toimistoa Pohjoismaissa ja Virossa. Opointin palveluksessa työskentelee noin 150 ihmistä.

Kaupan jälkeen M-Brainillä on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Venäjällä, Ranskassa, Saksassa, UK:ssa, Kanadassa, USA:ssa, Brasiliassa, Kiinassa, Singaporessa ja Malesiassa.

Lisätietoja:

Kim Nyberg, toimitusjohtaja, M-Brain
S-posti: kim.nyberg@m-brain.com
Puh. +358 (0)400 430 538

Joakim Nyberg, strategiajohtaja, M-Brain
S-posti: joakim.nyberg@m-brain.com
Puh. +358 44 538 9227

M-Brain Oy:n Hyväksytty neuvonantaja Evli Pankki Oyj / Petteri Nurminen
Puh. +358 (0)40 509 5665

Vuonna 1999 perustettu M-Brain on globaalisti toimiva tietopalveluyritys, jolla on toimistot 12 maassa. Yhtiöllä on yli 400 työntekijää. M-Brainilla on First North Bond Market -markkinapaikalle listattu joukkovelkakirja. M-Brain tarjoaa media- ja business intelligence -ratkaisuja, jotka koostuvat analyysi- ja konsultointipalveluista, seurantapalveluista sekä työkaluista ja teknologiasta. Yhtiö tuottaa asiakkailleen päätöksenteossa tarvittavaa tietoa, ja palveluista hyötyvät monenlaiset käyttäjät organisaatiosta, toimialasta, työnkuvasta tai kielestä riippumatta. Lisätietoa osoitteessa www.m-brain.com

HUG#2001098