Korrigerat börsmeddelande: Uppdatering gällande den pågående sammanslagningen mellan Konecranes och Terex Corporation


Tidpunkten för den förväntade sammanslagningen har korrigerats. Den korrekta versionen är enligt följande:

Den 11 augusti 2015 tillkännagav Konecranes och Terex Corporation (”Terex”) att deras respektive bolagsstyrelser enhälligt har godkänt ett avtal att sammanslå sina verksamheter genom en sammanslagning mellan jämnstarka bolag (”sammanslagningen”).

Parterna har fått konkurrensmyndigheternas godkännanden i Indien, Turkiet, Ukraina, Ryssland och Sydafrika. Parterna har gjort den fusionsrelaterade HSR-ansökan till USA:s rättsdepartement och håller på att förbereda ansökningar samt diskuterar föranmälan med Europeiska kommissionen. Båda bolagen kommer att fortsätta samarbetet med de kvarvarande myndigheterna för att de skall kunna avsluta sina prövningar så fort som möjligt.

När samgåendeavtalet undertecknades meddelade Konecranes och Terex om årliga operativa synergier på 110 MEUR och ytterligare 32 MEUR i ökad vinst efter skatt från finansiering, hantering av likvida medel och strukturoptimering. Det förväntas att de ovan nämnda finansierings- och skattesynergierna på 32 MEUR kommer att nästan helt elimineras till följd av vissa bestämmelser som utfärdats och föreslagits av den amerikanska skattemyndigheten Internal Revenue Service och USA:s finansdepartement (”bestämmelserna”). Även om Terex och Konecranes fortfarande begrundar de totala effekterna av denna utveckling, kommer bestämmelserna avsevärt att inverka på det sammanslagna bolagets förmåga att förverkliga sammanslagningens förväntade finansierings- och skattefördelar. De förväntade operativa fördelarna före skatter påverkas inte av dessa regler.

Sammanslagningen är fortsättningsvis förbehållen godkännande från både Terex och Konecranes aktieägare, godkännande från myndigheter samt andra villkor för slutförandet. Så som meddelats den 24 mars 2016 har Terex informerat Konecranes om att bolaget har inlett förhandlingar med Zoomlion Heavy Industry Science and Technology Co. (”Zoomlion”) gällande Zoomlions icke bindande och villkorliga förslag att förvärva alla utestående aktier i Terex. Terex styrelse har inte ändrat sin rekommendation som stöder den föreslagna sammanslagningen med Konecranes. Konecranes och Terex kommer att fortsätta verka för sammanslagningen i enlighet med samgåendeavtalet. Sammanslagningen förväntas nu slutföras ungefär i mitten av andra halvåret 2016.


KONECRANES ABP

Miikka Kinnunen
Direktör, investerarrelationer


YTTERLIGARE INFORMATION
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer, Konecranes Abp,
tel. +358 20 427 2050



Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2015 omsatte koncernen 2 126 MEUR. Koncernen har 11 600 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).




DISTRIBUTION
Nasdaq Helsinki
Media
www.konecranes.com


Framtidsinriktade uttalanden  

Detta dokument innehåller framtidsinriktade uttalanden om framtida händelser, inklusive uttalanden om Terex eller Konecranes, transaktionen som beskrivs i detta dokument och de förväntade fördelarna av denna transaktion och framtida finansiella resultat för Terex och Konecranes kombinerade affärsverksamheter, baserat på vartdera bolags nuvarande förväntningar. Dessa uttalanden involverar risker och osäkerheter som kan orsaka att resultaten väsentligt avviker från de som anges däri. Orden "kan", "förväntar", "avser", "förutser", "planer", "projekt", "uppskattningar" och negationer och analogier därav eller liknande uttryck är, när de återfinns i detta dokument, avsedda att identifiera framtidsinriktade uttalanden. Frånvaro av dessa ord innebär emellertid inte att uttalandet inte är framtidsinriktat. Terex och Konecranes har baserat dessa framtidsinriktade uttalanden på nuvarande förväntningar och prognoser om framtida händelser. Dessa uttalanden utgör ingen garanti för framtida resultat.

Eftersom framtidsinriktade uttalanden innefattar risker och osäkerheter kan faktiska resultat komma att avvika väsentligt. Sådana risker och osäkerheter, av vilka många är utom kontroll för Terex och Konecranes, omfattar bland annat: möjligheten för Terex och Konecranes att erhålla aktieägargodkännande till transaktionen, möjligheten för Terex och Konecranes att erhålla regulatoriskt godkännande för transaktionen, eventualiteten att den tid som krävs för att slutföra transaktionen kommer att vara längre än förväntat, uppnåendet av transaktionens förväntade vinster, risker som är förknippade med integreringen av Terex och Konecranes verksamheter, risken att Terex och Konecranes affärsverksamheter får lida till följd av osäkerheten kring den föreslagna transaktionen samt andra faktorer, risker och osäkerhetsfaktorer som mer specifikt har angivits i Terex publika rapporter till SEC samt Konecranes årsredovisningar och delårsrapporter. Konecranes frånsäger sig allt ansvar för att uppdatera de framtidsinriktade uttalanden som återfinns häri.

YTTERLIGARE VIKTIG INFORMATION

Detta dokument hänför sig till det föreslagna samgåendet mellan Terex och Konecranes, genom vilket samtliga stamaktier i Terex kommer att lämnas i utbyte mot stamaktier (eller amerikanska depåbevis, om nödvändigt) i Konecranes. Detta dokument är endast informativt och utgör inte ett erbjudande att köpa eller utbyta, eller en uppmaning om ett erbjudande att sälja eller utbyta, samtliga stamaktier i Terex, inte heller utgör det ett substitut för det Preliminära Prospekt som ingår i Registration Statement Form F-4 ("Registreringsutlåtandet") att lämnas in till SEC av Konecranes, Prospektet/Fullmakten att lämnas in till SEC av Terex, noteringsprospektet avseende Konecranes att lämnas in av Konecranes till finska Finansinspektionen (ändrade och kompletterade från tid till annan; "Samgåendedokumentationen"). Inget erbjudande av värdepapper ska lämnas i USA annat än genom ett prospekt som uppfyller kraven i avsnitt 10 i U.S. Securities Act från 1933.

INVESTERARE OCH VÄRDEPAPPERSINNEHAVARE UPPMANAS ATT LÄSA SAMGÅENDEDOKUMENTATIONEN OCH ALLA ANDRA RELEVANTA HANDLINGAR SOM KONECRANES ELLER TEREX HAR LÄMNAT IN ELLER KOMMER ATT LÄMNA IN TILL SEC, NASDAQ HELSINKI ELLER FINSKA FINANSINSPEKTIONEN NÄR DE BLIR TILLGÄNGLIGA DÅ DESSA INNEHÅLLER ELLER KOMMER ATT INNEHÅLLA VIKTIG INFORMATION SOM INVESTERARE OCH VÄRDEPAPPERSINNEHAVARE BÖR BEAKTA INNAN NÅGRA BESLUT OM DET FÖRESLAGNA SAMGÅENDET FATTAS.

Informationen i detta dokument får inte offentliggöras, publiceras eller distribueras, direkt eller indirekt, i någon jurisdiktion där offentliggörandet, publiceringen eller distributionen av sådan information begränsas av lagar eller regler. Därför måste personer i sådana jurisdiktioner i vilka dessa material offentliggörs, publiceras eller distribueras, informera sig om och följa sådana lagar eller regler. Konecranes och Terex åtar sig inte något ansvar för eventuella överträdelser av sådana restriktioner. Samgåendedokumentationen och andra handlingar som anges ovan, om inlämnad eller tillhandahållen av Konecranes eller Terex till SEC, i förekommande fall, kommer att finnas tillgängliga kostnadsfritt på SEC:s hemsida (www.sec.gov) eller kan erhållas genom att skriva till Anna-Mari Kautto, Investor Relations Assistant, Konecranes Plc, P.O. Box 661, eller Elizabeth Gaal Investor Relations Associate, Terex, 200 Nyala Farm Road, Westport, CT 06880.

Konecranes och Terex och deras respektive styrelseledamöter, ledande befattningshavare och anställda samt andra personer kan anses ha deltagit i fullmaktsinsamling i samband med transaktionen. Information om Konecranes styrelseledamöter och ledande befattningshavare återfinns i Konecranes årsredovisning för verksamhetsåret 2015 på www.konecranes.com. Information om Terex styrelse och ledande befattningshavare och deras innehav av stamaktier i Terex återfinns i listan 14A som lämnades in till SEC den 1 april 2016. Övriga upplysningar avseende intressen för sådana personer samt information om Konecranes och Terex styrelseledamöter och ledande befattningshavare kommer att finnas tillgänglig i fullmaktsbekräftelsehandlingen/prospektet när detta blir tillgängligt. Dessa dokument kan erhållas kostnadsfritt från de källor som angivits ovan.