Kallelse


Kallelse till extra bolagsstämma för aktieägare i Fenix Outdoor International AG

Kära aktieägare,

Styrelsen inbjuder er härmed till extra bolagsstämma för ändring av bolagets bolagsordning.

Datum:   Fredagen 3 juni 2016, 11:00
Plats:      Industriestrasse 6, Zug (Schweiz)

  1. Dagordning och styrelsens förslag till beslut

Ändring av bolagsordningen

 

I enlighet med förordningen gällande kompensation i börsnoterade bolag, som trädde i kraft den 1 januari 2014 föreslår styrelsen att ändra artikel 21 i bolagets bolagsordning. Detta för att ge styrelsen i bolaget möjlighet att utfärda personaloptioner till ledande befattningshavare:

 

21.1 Ersättning till ledande befattningshavare får betalas eller beviljas helt eller delvis i form av kontanter, aktier, andra värdepapper, optioner eller jämförbara instrument, men även i form av apporttillgångar eller andra typer av förmåner. Varje utbetalning i form av ersättning i aktier, andra värdepapper, optioner eller jämförbara instrument skall godkännas av styrelsen.

 

21.2 Styrelseledamöterna erhåller en fast kontant ersättning. Mot redovisning av kvitton är de dessutom berättigade till ersättning för utlägg. Sådan ersättning för utlägg behöver inte godkännas av bolagsstämman.

 

21.3 Ledande befattningshavare erhåller en fast ersättning och en prestationsbaserad ersättning enligt avsnitt 25 i denna bolagsordning. Mot redovisning av kvitton är de dessutom berättigade till ersättning för utlägg. Sådan ersättning för utlägg behöver inte godkännas av bolagsstämman. 

 

En bolagsordning som visar alla ändringar finns på webbplatsen för bolaget, www.fenixoutdoor.se.

 

Information från styrelsen om de kommande aktierelaterade incitamentprogrammet:

 

• Bolaget skall kunna emittera personaloptioner till ledande befattningshavare efter beslut av styrelsen. Rätten att tilldelas optioner godkänns av styrelsen på individuell basis. Volym och villkor för optionsprogrammet, beslutade av styrelsen, kommer offentliggöras årligen, den dagen då bolaget lämnar sin bokslutskommuniké.

 

• En option ger innehavaren rätt att köpa en aktie, ägd av bolaget, från bolaget till ett givet pris. Optionen skall vara tidsbegränsad till max sex månader enligt styrelsens omdöme.

 

• Antalet optioner är begränsat till den årliga bonusen dividerat med lösenpriset för aktierna, där varje option ger rätt att köpa en aktie. Den årliga bonusen är begränsad till maximalt 6 månadslöner, men även till den totala rörliga ersättningen som godkänns av årsstämman.


Attachments

EGM 16 06 03-Kallelse (Sv).pdf